Kupuje kompa do codziennego użytku, więc i do gier, mam nadzieje, że będą w miare ładnie śmigać (nie oczekuje cudów ale jak na 2200zł i pod tym względem mam wrażenie źle nie jest)Cytat:
Zamieszczone przez fenr1r
Wersja do druku
Kupuje kompa do codziennego użytku, więc i do gier, mam nadzieje, że będą w miare ładnie śmigać (nie oczekuje cudów ale jak na 2200zł i pod tym względem mam wrażenie źle nie jest)Cytat:
Procek jest dobry, ale model karty graficznej jest jednym z podstawowych. Niżej jest tylko GF 710. Do grania nie bardzo się to nadaje. Zresztą możesz sobie sam sprawdzić jak wygląda przybliżona wydajność w grach:
http://www.notebookcheck.net/NVIDIA-...M.90247.0.html
Gram w różne gry, od starych,niezależnych po niektóre najnowsze hiciory jak serie AC,czy TW,Metro, czekam na nowego Wiedźmina itd itpCytat:
Zamieszczone przez janker92
Obecnie gram w rozdzielczości 1280×1024, ale właśnie planuję również wymianę monitora w niedalekiej przyszłości, więc w grę wchodzą również wyższe rozdzielczości, na kartę mogę przeznaczyć ok 1300zł.
Z tego co się orientuję Metro i AC bardziej opierają się na GPU, więc wymiana procka będzie miała wyraźnie mniejszy wpływ niż karty. TW z drugiej strony wymaga lepszego procesora. Z tym że zakup karty graficznej z tego przedziału to nie jest inwestycja na rok czy dwa. Spokojnie będzie można ją przemontować w przyszłości na nową płytę główną.Cytat:
Gram w różne gry, od starych,niezależnych po niektóre najnowsze hiciory jak serie AC,czy TW,Metro, czekam na nowego Wiedźmina itd itp
Obecnie gram w rozdzielczości 1280×1024, ale właśnie planuję również wymianę monitora w niedalekiej przyszłości, więc w grę wchodzą również wyższe rozdzielczości, na kartę mogę przeznaczyć ok 1300zł.
W okolicach 1300pln można dostać AMD HD 7950 albo 7970. Testów i porównań z GF 770 pewnie jest mnóstwo w sieci.
Przy kartach z tej półki mocno zachęcam do jak najszybszej wymiany monitora na 1920x1080 albo nawet 1920x1200. Różnica w jakości obrazu w porównaniu z 1280x1024 jest drastyczna, wiem po sobie.
Cytat:
Ja nie oczekuje cudów za 2000zł- w takiej cenie chyba ciężko o znacznie lepszą kartę graficzną z podobnym prockiem i w przyszłości ewentualną możliwością podwojenia ilości ramu choć nie wiem czy to wiele da przy tej karcie graficznej.
"TW z drugiej strony wymaga lepszego procesora"
Dodam też, że ja lubię głównie pograć w strategie, jakieś futbol managery , a nie super wymagające dla grafiki strzelanki :)
Czy jak kupuje na steam, to oni do mnie dzwonią czy coś? Prosili o podanie numeru więc pytam... :)
I czy jakoś to weryfikują albo coś?
Ile się czeka na otrzymanie gry w bibliotece?
Przeczytałem, że kilka sekund, ale minęło już ze 40 minut i nic...
Nie dzwonią. Wybierasz grę, płacisz, instalujesz i tyle. Gra jest dodana automatycznie po zapłaceniu, dostaje się tylko maila z potwierdzeniem.
Jestem idiotą. Gry nie było, bo nie potwierdziłem! :)
Mam problem. Z menu start poznikały mi ikonki, zostało tylko kilka. W folderze menu start są oczywiście te które widać. Mam pytanko w związku z tym. W rejestrze mam coś takiego jak menustart i mam tam wpisy do tych wszystkich ikonek ale nie mam ich w menu start. Da się je jakoś przywrócić? Próbowałem znaleźć jakąś pomoc w necie ale nic nie mogłem znaleźć. Co posprawdzać, podopisywać by wszystko wróciło do normy?
Co sądzicie o tym laptopie? Czy jest dobry jak na tą cenę? I czy opłaca się dysk 500GB HDD + 8GB SSD, czy lepiej kupić 1TB HDD?
http://allegro.pl/laptop-lenovo-g500s-i ... 21472.html