Re: Homoseksualiści i ich tolerancja.
Cytat:
Witia - ostrzeżenie niespodziankowe nr. 3
Tego, to może zróbmy ankiete czy nie wprowadzić na wrzesień podwojonego limitu ostrzeżeń, bo może mi braknąć :)
Cytat:
Witia, jak na zdecydowanego przeciwnika, cytuję - "tzw. własnego zdania" - to sporo masz własnych poglądów.
Moje poglądy nie wynikają ze ślepego wyznawania danej ideologii, tylko próby zrozumienia co w ogólnym kontekście jest najbardziej korzystne, rani najmniej osób. Czym innym uznanie, że dobrze jak ludzie szanują się wzajemnie, a czym innym trwanie na stanowisku, że Słońce krąży wokół Ziemi, nieprawdaż?
Cytat:
ale jednocześnie Witia akceptujesz wręcz z entuzjazmem państwo, które ma prawo owe normy ustalać w każdej nawet najgłupszej dziedzinie ograniczając wolność jednostki.
nie przeszkadza ci, że panstwo może o takich rzeczach decydować?
Od tego jest inny temat, w którym nie podajesz rozsądnych argumentów tylko trwasz dzielnie w obronie ideologii, opierając się na przesłankach z których jest zbudowana, czyli robisz dokładnie to samo co przykładowy muslim czy katolik broniący sensu swojej wiary opierając sie o święte księgi.
Dopóki tego nie zrozumiesz nie będziemy mieli o czym rozmawiać.
Cytat:
Tego, to może zróbmy ankiete czy nie wprowadzić na wrzesień podwojonego limitu ostrzeżeń, bo może mi braknąć
Każdy łorze jak może. :P
Witia- wlasnie to byly argumenty ;)
skoro jestes za monopolem panstwa w decydowaniu o tym co jest złe/dobre, pożądane/niepożądane, szkodliwe/nieszkodliwe to pogódź się z tym, że to może obrócić się przeciwko tobie np. w tej kwestii o jakiej tu rozmawiamy czyli jakiś radykalny prawicowy rząd przejmie władzę i ustali, że zwiazki homo są zakazane i przymusowo leczone. Oczywiście rozumiem, że pogodziłbyś się z tym lub nawet przyklasnął, bo 'panstwo wie co robi' i wcale nie zależy mu na regulowaniu każdego aspektu życia swoich poddanych?
Cytat:
Witia - ostrzeżenie niespodziankowe nr. 3
:lol: :lol: Widzę Witia Ty to się w tańcu nie p*** 8-)
Cytat:
przykładowy muslim czy katolik broniący sensu swojej wiary opierając sie o święte księgi.
Katolicy nie wysadzają innych ludzi z powodu obrazy ich Boga, nie żądają głowy autora gdy jak to mają muslimy w zwyczaju coś napisze niepochlebnego o ich cudownej religii. Przecież to porównanie jest irracjonalne, gdyby katolicy byli takimi niedobrymi fundamentalistami jak muslimy to by kwestii pedałów w ogóle nie poruszano, a ten kto by poruszył, miałby ciężkie życie 8-)
Cytat:
To dziwne, bo to nie ja wykazuje dyktatorskie zapędy ustalania norm, nie ja w prostactwie stwierdzam, że powinno być tak jak chcę kosztem wolności innych, nie ja deklaruje się jako katolik po to aby chwilę później z agresją reagować na przejaw wszelkich oznak niepodporządkowania się doktrynie.
W którym miejscu był agresywny :roll: ?
Cytat:
Zamieszczone przez glaca
bo chyba te moje kłamią :lol:
Prawdopodobnie tak właśnie jest. Raz w swojej niewiedzy i naiwności poszedłem do biblioteki rejonowej po jakąś książkę o Hiszpanii. No i znalazłem z lat 80-tych typowego paszkwila pisanego dla PRL-owskiej władzy. Może też na takie trafiłeś.
Cytat:
Zamieszczone przez glaca
i co to znaczy zakaz propagowania? i jakie niby propagowanie dzisiaj ma miejsce? i co to są obleśne zachowania?
Propagowanie to ma miejsce jak cholera. Od parad, przez różnego sortu sztukę, po pop-kulturę. Homoseksualizm, jako choroba, powinien być traktowany jak choroba. Jak ktoś ma to przykro, nie zabijemy go za to, ale po co się tym przechwalać?
Cytat:
Moje poglądy nie wynikają ze ślepego wyznawania danej ideologii,
Z "tzw. własnym zdaniem" jest tak samo. Jeśli ktoś ślepo wyznaje czyjąś ideologię to raczej własnego zdania nie ma.
Cytat:
Czym innym uznanie, że dobrze jak ludzie szanują się wzajemnie, a czym innym trwanie na stanowisku, że Słońce krąży wokół Ziemi, nieprawdaż?
Ależ Słońce faktycznie krąży wokół Ziemi - ten kto twierdzi inaczej, nie zna ogólnej teorii względności Einsteina. ;)
Cytat:
Domen:
życzysz najlepszemu tematowi na forum śmierci..?!
Tak - i to szybkiej. Lepsze to niż długotrwałe męczarnie.
Cytat:
Propagowanie to ma miejsce jak cholera. Od parad, przez różnego sortu sztukę, po pop-kulturę. Homoseksualizm, jako choroba, powinien być traktowany jak choroba. Jak ktoś ma to przykro, nie zabijemy go za to, ale po co się tym przechwalać?
czyli jesteś za cenzurą? zakazem wolności zgromadzeń?
to gdzie moje porównanie do Iranu było przesadzone? :D
Cytat:
Zamieszczone przez glaca
czyli jesteś za cenzurą? zakazem wolności zgromadzeń?
to gdzie moje porównanie do Iranu było przesadzone? :D
Jeżeli te zgromadzenia godzą i to mocno w dobre obyczaje i normy zachowania to jak najbardziej. Tak samo jestem za zakazem zgromadzeń ludzi robiących pod siebie. Za pewną cenzurą też jestem, np. treści pedofilskich. Z kolei konstytucja III RP zakłada cenzurę treści nazistowskich i komunistycznych.
Cytat:
Widzę Witia Ty to się w tańcu nie p***
A jak. Albo rybki albo akwarium :)
Cytat:
Cytat:
Jeżeli te zgromadzenia godzą i to mocno w dobre obyczaje i normy zachowania to jak najbardziej. Tak samo jestem za zakazem zgromadzeń ludzi robiących pod siebie. Za pewną cenzurą też jestem, np. treści pedofilskich. Z kolei konstytucja III RP zakłada cenzurę treści nazistowskich i komunistycznych.
Tylko widzisz kolego, problem rozbija się o to, że pojęcia 'dobre obyczaje' oraz 'normy' są totalnie niedefiniowalne i względne jak diabli. Moje 'dobre obyczaje' moga być inne od Twoich.
Po drugie, homoseksualizm nie jest choroba, chyba że w Twoim matrixie, ale nie jestem osobą kompetentą do analizowania urojeń :) Oddaje pole innym.
Cytat:
Z "tzw. własnym zdaniem" jest tak samo. Jeśli ktoś ślepo wyznaje czyjąś ideologię to raczej własnego zdania nie ma.
Ja nie trzymam się swoich poglądów na siłę. Wielokrotnie zmieniałem je pod wpływem odpowiedniej argumentacji innych, tak więc nie należę do osób, które barykadują swój mózg w obawie przed zburzeniem prywatnego ładu, co jest cechą charakterystyczną fanatyków, ideologów, oszołomów.
Cytat:
Ależ Słońce faktycznie krąży wokół Ziemi - ten kto twierdzi inaczej, nie zna ogólnej teorii względności Einsteina.
Takie żarty skierowane do elektronika nie mają zbyt dużej siły rażenia ;)
Cytat:
Witia- wlasnie to byly argumenty
skoro jestes za monopolem panstwa w decydowaniu o tym co jest złe/dobre, pożądane/niepożądane, szkodliwe/nieszkodliwe to pogódź się z tym, że to może obrócić się przeciwko tobie np. w tej kwestii o jakiej tu rozmawiamy czyli jakiś radykalny prawicowy rząd przejmie władzę i ustali, że zwiazki homo są zakazane i przymusowo leczone. Oczywiście rozumiem, że pogodziłbyś się z tym lub nawet przyklasnął, bo 'panstwo wie co robi' i wcale nie zależy mu na regulowaniu każdego aspektu życia swoich poddanych?
Nie ten temat.
Nie podałeś nigdy żadnych argumentów poza wrzucaniem linków z bezsensownymi obrazkami i opini ideologów :)
Cytat:
Katolicy nie wysadzają innych ludzi z powodu obrazy ich Boga, nie żądają głowy autora gdy jak to mają muslimy w zwyczaju coś napisze niepochlebnego o ich cudownej religii. Przecież to porównanie jest irracjonalne, gdyby katolicy byli takimi niedobrymi fundamentalistami jak muslimy to by kwestii pedałów w ogóle nie poruszano, a ten kto by poruszył, miałby ciężkie życie
Chyba nie do końca zrozumiałeś czego komentowany przez Ciebie tekst dotyczy, bo ta kontra kompletnie nie uderza w problem który poruszyłem :)
Cytat:
Z kolei konstytucja III RP zakłada cenzurę treści nazistowskich i komunistycznych.
Nie zakłada cenzury prewencyjnej. Co najwyżej kary za rozpowszechnianie takich treści.
Cytat:
Takie żarty skierowane do elektronika nie mają zbyt dużej siły rażenia
Ale to nie był żart. :)