Wino opisał jak można zmienić muzykę w dowolnym modzie. Napisz do niego PW najlepiej.
Wersja do druku
Wino opisał jak można zmienić muzykę w dowolnym modzie. Napisz do niego PW najlepiej.
Ok dzięki. Jeśli ktoś gra w SS to byłbym wdzięczny jakby tu napisał czy też mu gra podstawowa muzyka i krzyżaków przy innej frakcji bo nie wiem czy to bug moda czy akurat u mnie.
Da ktoś jakiegoś linka do downloadu wersji 6.3? bo nie mogę nigdzie znaleźć...
A w poście nr 1 w tym temacie, nie próbowałeś kliknąć na wielki napis Stainless Steel 6.3 ?
To spróbuj, pod nim jest kilka linków na TWC, któryś na pewno działa.
Nie działały znalazłem na TW center ale przy instalacji nie wiem co wybrać late czy early era? Bo za pierwszym razem jak to instalowałem pisało, że do głównego folderu a nie do modów ja tak zrobiłem no i cóż tysiąc errorów gra się uruchomiła ale tylko w okienku i bez dźwięku a jako, że płytka od medievala mi się połamała (w zasadzie kumpel to zrobił) to muszę wszystko od nowa ściągać ;_; Tylko bez gadania, że powinienem bana dostać
Na piracie mody nie działają, albo z wielkimi błędami. W poście nr 1 jest też opis instalacji SS.
Powinni Ci wymienić płytkę w CD Projekt na nowy nośnik.
Cytując opis instalacji z posta nr 1:
mod wymaga Medieval`a 2 wraz z dodatkiem Kingdoms (najlepiej z patch`em 1.5)
- ściągamy wszystkie pliki m oda (części 1-6) i wrzucamy do jednego folderu, a następnie uruchamiamy instalator SS6.3.exe (nie trzeba nic rozpakowywać)
- instalujemy do folderu głównego Medka2
- następnie pobieramy Stainless Steel 6.4 i instalujemy do folderu SS6.3, który znajduje się w folderze mods
- Gotowe.Czyli instalujemy do głównego Medka, nie do mods. Dopiero SS 6.4 instalujemy do katalogu z SS 6.3
Tyle, że po instalacji do głownego folderu z medkiem nie pojawia mi się forlder Stainlees Steela w mods tylko mam porozpierdzielanie pliki w głównym folderze. Patrzyłem na necie nawet na YT dla pewności tam robią folder w modsach i tam ładują tego moda w każdym razie pokombinuję ^^
Powinni ale nie wymienią
I co polecacie wczesną czy późniejszą erę? Bo mam zamiar grać Polśka i husarią podbić cały świat :D
I jak zmienić rozmiar jednostek bo gdzieś tu araven pisałeś ale znaleźć drugi raz nie mogę -.-
JAk kiedyś to instalowałem to instalowałem do folderu medka m2 u mnie i mi folder zrobiło w głównym folderze medka :)
Mam trochę wolnego czasu i chciałbym pograć w SS 6.4, poprzednio grałem w 6.3, a może i w jeszcze wcześniejszą wersję, a że na BC 7.0 nie można się doczekać to chętnie wróciłbym do SS i mam takie pytanko do czego jest ten fix teutonic order, i o co chodzi z tym real recruitment?
Witam! Jestem nowy na forum, zarejestrowałem się specjalnie dla tego problemu.
Otóż w Stainless Steel 6.3 wywala mi błąd zawsze w przejściu z 51 na 52 turę, tuż przed ruchem rebeliantów.
Z tego co mi wiadomo to dość popularny błąd. Rozwiązanie go jest łatwe, wystarczy na oficjalną stronę z bugami wejść i zaraz się znajdzie fixa. problem w tym, że do niego wygasły linki.
Nie chcę instalować 6.4, gdyż za każdym razem (było kilka prób) zaraz po odpaleniu sam się wyłącza. Dlatego też chcę na wersji 6.3 pozostać (No i save ofc :D).
Licz, że ktoś z was zna jakiś inny sposób, bądź ma aktualny link do bugfixa.
Dziękuję za pomoc z góry!