Re: MEGASUBMOD (Wino+Mietek77+Aramegil+Araven+Kam2150)
Witam wszystkich. Aktualizacja z mojej strony - niestety, mam wymuszoną przerwę w modowaniu BC, najpierw to były problemy z kompem (tylko częściowo rozwiązane), potem doszły sprawy z rzeczywistości (czeka mnie przeprowadzka) - dlatego nie udzielałem się ostatnio. Na pewno jeszcze przez jakiś czas będę wyłączony. Tymczasem trzymam kciuki za Wasze postępy.
Fajnie, że się odezwałeś. Mam nadzieję, że opanujesz problemy wkrótce. Oby Mietek77 się również odezwał.
Cytat:
Zamieszczone przez Araven
Czyli w data/world/maps/campaign/custom i jedna z 4 kampanii w descr_mercenaries. Zmaian wymaga raczej nowej kampanii, podaj jak się nazywają jak ich namierzysz, zaciekawiło mnie to. Grasz na Megasubmodzie II, czy na III z patchami lub na IV ??? III i IV mają całkiem nowe statystyki jednostek.
Trochę nie załapałem, mam Ci podać ang nazwę jak ich znajde? Razem ze statystykami i gdzie się rekrutują? I jaka zmiana ?? :P Chciałem się tylko dowiedzieć gdzie mogę ich wynająć lub w jakiej prowincji będzie można ich szkolić :) (megasubmod II z patchem 1 )
Masz ich znaleźć w descr_mercenaries lub/i export_descr_unit i podać mi ich nazwę. Hasło Biała czy Czarna kompania nic mi nie mówi. Poza tą druga o której sporo czytałem. Skoro twierdzisz, że taka jednostka w modzie jest to znajdziesz ją w jednym lub obu tych plikach.
Mi się wydaję że chodzi o Free Company Longbowmen ich chyba da się rekrutować w europejskich prowincjach nad morzem Śródziemnym
Też tak uważam: unit Free Company Longbowmen exp 4 cost 1700 replenish 0.040 - 0.120 max 2 initial 1 start_year 1338 end_year 1354, w niektórych regionach są do 1425, we Francji od 1338 roku są, praktycznie w całej.
Możliwie, że macie racje bo nie znalazłem czegoś bardziej odpowiadającego jednak mam jeszcze 1 pomysł :D Może ktoś skojarzy flagę, która jest przy oddziale, a mianowicie czarne tło z 6 złotymi ptakami ustawione (ustawione jak kręgle :)) a nad nimi złota korona.
Tak Burn. to Free Company Longbowmen oni mają taki sztandar
Okazało się, że dodatek nr 1 do MEGASUBMOD III + SP1 z viewtopic.php?f=367&t=12871 przywraca błąd na 121 turze (ma zepsuty plik campaign_script.txt) - proponuję usunąć link do niego lub go naprawić integrując z SP 1 do MEGASUBMODA III :(
W związku z tym zainstalowałem sobie MEGASUBMOD IV z dodatkami nr 2 i 3 do MEGASUBMODA III na MEGASUBMODZIE II z muzyką WINO i jest mały problem... Okno "Witaj w Bellum Crucis!" wywala do pulpitu po wciśnięciu "OK", ale da się to obejść, zapisując grę i wczytując - wtedy tego okna już nie ma. Z tego co pamiętam był już kiedyś podobny problem i teraz wrócił - pamięta ktoś może co to może być?
Ps. Pozwoliłem sobie przygotować zintegrowaną wersję MEGASUBMODA IV z z dodatkami nr 2 i 3 do MEGASUBMODA III pod linkiem http://radax.pl/m2bc/MEGASUBMOD4na2plus23.7z
Dla przypomnienia pełny sposób instalacji wyglądał u mnie tak:
1) Instalacja MTW2 + Kingdoms v1.05
2) Bellum_Crucis_63_Parte1 + Bellum_Crucis_63_Parte2 + Bellum_Crucis_63_Bugfixer
3) PolskiMegasubmod wydanie II a dopiero po nim instalka MuzykaPM (oczywiście z pozytywnymi odpowiedziami na pytania o skasowanie starych plików i w trybie administratora), instalując MEGASUBMOD II zaznaczyłem wszystkie opcje!
4) rozpakowałem sobie folder BellumCrucis6 z powyższego archiwum darmowym programem 7-zip a następnie przeniosłem go do folderu "mods" gry Medieval II Total War za pomocą Eksploratora Windows nadpisując wszystkie pliki (wybrałem wariant dodatku nr 2 w postaci ograniczona rekrutacja z Free Upkeep + szybsza budowa, co uważam za idealne).
Klikaj czerwony krzyżyk na ekranie Witamy w Bellum Crucis. Bo kliknięcie ok powoduje ctd bo mapka jest przecież mocno pozmieniana. Mój Megasubmod IV ze strony 55 jest zintegrowany z III i nie ma co robić kolejnych wersji. IV nadpisuje campaign_script z III. Dodatki do Megasubmoda III są ok, właśnie bez nich wywalało na 121 turze.