Re: Frakcje w TW:R2 - dyskusja (Preview frakcji nr 8 - EGIPT
Nie wiem czy to możliwe, żeby było aż 200 rodzajów jednostek morskich. To prawie połowa jednostek lądowych, których było więcej niż 2 razy więcej i były bardziej różnorodne. Okręty można podzielić na maksymalnie 3 kręgi kulturowe, bo wówczas Rzym, Kartagina i hellenistyczny wschód podobnie "pływał". Jeśli zrobią np. 70 jednostek morskich to i tak będzie bardzo dużo.
W tym wątku na TWC było wspomniane, że w pierwszej wersji, wśród tych 700 wliczało się również świty (ancillaries?).
Myślę że w tych 700 jest na pewno 500 jednostek lądowych + X jednostek morskich + jednostki w stylu szpiega, pozostała liczba to jednostki które dodadzą w DLC, a to już nie będzie 200, no przynajmniej tak myślę
A ja jestem ciekawy skąd tyle jednostek wytrzasną. Chyba to jest liczone razem z żołnierzami co w oddziale mają inny zarost i inną tarczę....
Biorąc pod uwagę ilość frakcji To wychodzi, że KAŻDA frakcja miałaby po kilka RÓŻNYCH jednostek, co jest niemożliwe.
Pewnie będzie ze 100 jednostek jednostek różniących się wizualnie, a reszta to rekolory ze zmienionymi nazwami i oczko -/+ do statystek.
Oj tam, oj tam. Po prostu nie będzie 700 rodzajów jednostek. A to, że je zapowiadali w pierwszej wersji... cóż, zapowiadali także, że nie będzie płonących świń.
Najlepsze jest to, że żadnego obrazka z przekreśloną świnią nie było. Owszem, był obrazek ze świnią ale był też znaczek OK (ptaszek) i dopisek: Historical accuracy.
To KLA sobie ubzdurał, że ta świnia była przekreślona i po dziś dzień powtarza to jak mantrę. Podobnie zresztą robią jego KLAkierzy. A jeszcze lepsze jest to, że KLA praktycznie w ogóle w gry TW nie gra.
Edit:
Proszę bardzo
http://img217.imageshack.us/img217/6057/rezzed.jpg
Do tego dopisek:
Historia inspiruje; prawda jest dziwniejsza niż fikcja.
Nie ja to rozpocząłem. Widziałem to pisane setki razy i nawet na tym forum, więc pisałem ostatnio o przekreślonej świni. Udowodnij mi gdzie to ode mnie zaczęła się dyskusja. Czekam.
Chyba nie wzięło się to samo, no nie? I tu i na TWC ludzie o tym pisali dużo wcześniej.
Ty to wciąż powtarzasz i za każdym razem przedstawiasz jako pewnik i swój główny argument antyświński.
Nie takiej odpowiedzi oczekiwałem.
Nie chodzi mi o ostatni tydzień po konferencji z San Francisco kiedy o tych świniach pisałem. Posty o przekreślonych świniach były pisane dużo wcześniej, więc nie wiem skąd pomysł, że to ode mnie się zaczęło.
Dajcie już spokój z tymi świniami. Nie podoba mi się że są, wg mnie psuje to klimat gry ale nie chce mi się o nich dyskutować godzinami.