Re: MEGASUBMOD (Wino+Mietek77+Aramegil+Araven+Kam2150)
Pozwolę się jednak nie zgodzić - dodatek nr 1 do MEGASUBMODA III powstał zanim został wydany Service Pack 1 i zawiera pliki powodujące błąd na 121 turze, sam tego doświadczyłem bo nadpisałem plikami z dodatku 1 pliki MEGASUBMODA III z SP 1 i 2. Fakt faktem jednakże, że MEGASUBMOD IV śmiga świetnie i mapa jest gigantyczna - powrót do MEGASUBMODA III nie ma sensu, a z dodatków warto tylko korzystać z 2 i 3 moim zdaniem, dodatek nr 1 jest całkowicie skopany i wszytko psuje!
Nie mam czasu i ochoty na granie 121 tur by to ponownie sprawdzać. Grałem na patchu 1 do III i doszedłem do 150 tury, wstawiłem tam w patchu nr 1 poprawiony campaign_script niwelujący błąd w 121 turze. Nie będę się wykłócał i tak gram w IV.
Edit: W Instalkach dodałem link do Megasubmoda IV w ostatnim poście. viewtopic.php?f=367&t=12871&p=315158#p283883
Potwierdzam opinię Aravena :) Swoją drogą ja bym na waszym miejscu mam na myśli twórców megasubmoda skontaktował się z Włochami ;) Szkoda waszej pracy by poszła w zapomnienie przy najnowszej wersji.
Patch nr 1 do Megasubmoda III z 11.06.2013 pobrało 110 Osób, jakoś nikt nie zgłaszał że problem w 121 turze z ctd nadal występuje po tym patchu, teraz Ty Radax po ponad 2 miesiącach stwierdzasz, że tak jest. Jesteś poważnym użytkownikiem i dzięki za info, ale zostawię patch jak jest, zwłaszcza, że wszystkim polecam grę na Megasubmodzie IV, dzięki za tak dobrą opinię o nim, nowa zajebista mapka to zasługa Mietka77.
Araven to nieporozumienie, ja mówię o dodatku nr 1, który znosi sojusze, a nie Patchu 1, który tak jak piszesz jest OK. Zły jest tylko dodatek, który instalowany na Patchu 1 psuje go. To naprawę marginalny problem, najlepiej dodatek nr 1 (brak sojuszy na starcie) usunąć, a Patch 1 oczywiście zostawić bo jest dobry jak piszesz. Może nie wyraziłem się jasno, ale ja ciągle pisałem o dodatku nr 1, który znosi sojusze - tylko on jest skopany, Patch 1 jest OK. Po dodaniu MEGASUBMODA IV nikt już jednak nie powinien używać dodatku 1 do MEGASUBMODA III.
Cytat:
Swoją drogą ja bym na waszym miejscu mam na myśli twórców megasubmoda skontaktował się z Włochami Szkoda waszej pracy by poszła w zapomnienie przy najnowszej wersji.
Obawiam się że 7 wersja jest już tak zaawansowana że Włosi raczej nie skorzystają z megamoda.
Natomiast w nowej wersji na pewno należałoby zastosować ograniczoną rekrutację Mietka oraz balans jednostek Kama który zdaje świetnie egzamin.
Co do uwag Radaxa ja obecnie testuje IV wersję jak dojadę do feralnej tury dam znać czy były problemy.
W Megasubmodzie IV nie powinno być problemu z turą 121. Natomiast dodatek nr 1 do Megasubmoda III, wymaga nowej kampanii, ja na nim grałem w III i było ok także w 121 turze, ale może i tak jest jak pisze Radax. To nieistotne w IV nie trzeba go używać, bo nie ma wojen i sojuszy na starcie.
Marko1805 ja myślę że nawet jeśli włosi są zaawansowani z BC 7.0 to podesłanie megasubmoda może poddać im kilka pomysłów a zasymilowanie kilku mniejszych zmian np. dobrzyńcy nie powinno być trudne dla ich ekipy:)
Spróbować można zawsze, tym bardziej, że wyszedł z tego kawał dobrej roboty, możne skorzystają z kilku pomysłów, jeśli nie, cóż ich strata :)
Znalazłem bardzo fajny błąd w BC ;) Polegał on na tym, że oblegając Egipskie miasto następcą tronu Królestwa Jerozolimy zostałem zaatakowany przez drugą egipską armię i niestety przegrałem. Egipcjanie "łaskawie" zgodzili się wykupić mojego królewicza za bagatelka 10000 florenów, oczywiście zgodziłem się i tu niespodzianka... Następca tronu wrócił do miasta Jerozolimy, ale jego portret zrobił się szary jak po śmierci - w drzewku genealogicznym widnieje napis "poległ w bitwie w roku 0", a on żyje i do tego nie starzeje się - jest nieśmiertelny, o ile oczywiście nie polegnie w walce lub nie naślą na niego zabójcy, choć obawiam się, że gra się wtedy może wyłożyć, bo jak można umrzeć dwa razy :)