Re: Divide Et Impera - Dyskusja ogólna
Oczywiście Blood and Gore Pack pod Rome 2 musisz posiadać.
Jednak aby było więcej krwi, musiałbyś wyłączyć w DeI Formację Ataku, czego się zwykle nie robi, ale pojawia się wtedy więcej animacji śmierci, czyli jest też więcej krwi. Po drugie, znacznie poprawia efekty krwi mod Mech Donalda:
http://steamcommunity.com/sharedfiles/f ... =193968352
oraz podobno ten mod odblokowuje animacje śmierci, które nie są wyświetlane w podstawce
http://steamcommunity.com/sharedfiles/f ... =208344533
W Formacji Ataku jednostki walczą w bardziej statyczny sposób, ale ma to zapobiec powstawaniu efektu "bloba", co nie zmienia faktu że w innym modzie nie zauważyłem jej braku i wyglądało to dobrze, więcej żołnierzy angażuje się w walkę bez negatywnych wrażeń.
nie widac efektow krwi .. tylko jak procarze moi scigali galow to kilka razy blyskla krew ..nie wiem od czego to zalezy ..mam jeden i drugi mod ..co podales
Bo aby mieć dobre efekty krwi musisz mieć dlc i ten mod też go wymaga do całościowego działania.
W pierwszym zdaniu mojego poprzedniego postu jest to wyraźnie napisane. Mod Mech Donalda działa najlepiej z ustawieniem jakości terenu/podłoża na poziom ekstremalny, wtedy kałuże krwi dłużej pozostają widzialne.
Hmmmmm ..mam reforme Mariusza i legionisci do werbunku sa bez kolorow ...wie moze ktos dlaczego ..inne jednostki maja wszystko co potrzeba :-)
Witam ...szuka, sposobu na pokonanie lojalistow ...maja 12 armii i stoja kolo siebie //moze ktos wie jak to ugrysc
Kiedy wyjdzie wersja 0.9?
Czy po wygraniu wojny domowej i obraniu kierunku na imperium ..istnieje grozba nowej wojny domowej ?
Znacie jakiś Submod na rekrutację legionów? Usuwający okręgi rekrutacji i umożliwiający rekrutacje wszystkich legionów w jednym miejscu? :D