-
Re: Filmy
Obejrzałem ostatnio 2 filmy z Harveyem Keitelem. Oba bardzo dobre. Pierwszy to ''Pojedynek'' jeden z pierwszych filmów Ridleya Scotta. Opowiada o pojedynku dwóch huzarów napoleońskich, z których jeden nie chce przepuścić drugiemu i pojedynkują się regularnie przez kilkanaście lat. Jako ciekawostkę powiem że mundury bohaterów kosztowały kilkanaście tysięcy funtów a uszył je dom mody Armani. Szkoda że dziś Scott kręci filmy gdzie salady z XV wieku pojawiają się w epoce wypraw krzyżowych (Robin Hood).
Drugi film to ''Zły Porucznik'', ale wersja z 1992, nie ten nowy z Cage. Fabuła zupełnie inna, postać podobna.
Na koniec spytam co sądzicie o ''Czarnym Czwartku''? Jak na polskie kino wg mnie bardzo dobrze wyszedł, z paroma denerwującymi elemntami, ale nie będę spojlerował. Jak czytam wypowiedzi na filmwebie to myślę że takie filmy są potrzebne w czasie gdy neostrada wyhodowała stado tępaków.
-
http://www.youtube.com/watch?v=Mrfqn7QsILE
Trailer Park Boys - Countdown to Liquor Day
czyli kanadyjska komedia o gorzałce, ziole, przekrętach i nierobach. kontynuacja serialu :D
-
Obejrzałem dwuczęściowe Piekło Pocztowe, na podstawie książki ze świata dysku (zaskoczyło mnie, że ktoś zekranizował niektóre powieści Pratchetta) i naprawdę ciekawy, dobrze zrealizowany film. Scenografia spoko, aktorstwo też, wciąga. Tylko dekle na filmwebie potrafią wystawiać 2/10 popierając to durnymi monologami, w których pieprzą trzy po trzy podając jakieś z dupy argumenty :lol: ale wiadomo, utarło się, że ekranizacje są blee, to jaki film by nie był, to trzeba pojechać, wtedy jest się dobrym znawcą kina.
-
Nie moge sie z Toba zgodzic! Ogladalem Pieklo Pocztowe i powiem, ze to sredni film. Poprosty ksiazki pana P, nie nadaja sie na ekranizacje i tak tez bylo tym filmem. Niby wszystko jest ok, aktorstwo, scenografia, ale co z tego jesli to nie wciaga? Film zrobil sie bardzo "familijny" ze wszystkimi wadami i zaletami. Niestety tych drugich jest mniej.
-
Trudno odtworzyć film, w którym humor opiera się na dopiskach, komentarzach itd. więc wg. mnie odwzorowano wszystko na tyle, na ile się dało 8-) widzisz, mnie wciągnął, to odczucie subiektywne. z tym, że zrobił się familijny, to nawet się zgodzę, ale książki też nie są hardcorowe.
-
A ja po wieloletniej ( naprawdę wieloletniej ) przerwie oglądnąłem ponownie Człowieka z Blizną. I powiem wam, że oprócz genialnie odegranej roli Tony'ego Montany film był dla mnie po prostu średni ;) Fabuła taka sobie, pozostali aktorzy również, oprócz wciągania prochów i nadużywania słowa 'fuck' ten film nie wniósł nic sensownego. Żadnego morału, jakiegoś ukrytego przekazu, null. Trochę się rozczarowałem ;)
Ale ogólnie oglądnąć było warto.
-
Oglądałam wczoraj "Piekielną zemstę" 3D :mrgreen:
-
No ładnie, moderatorka i spamuje :twisted: Moze jakis rozwiniecie wypowiedzi? ;)
-
Mój post był zbudowany w sposób prowokujący, żeby Was zainteresować :)
"Piekielna zemsta" to w skrócie jedna wielka jatka, pełno krwi, oderwanych członków ciała itd. Dla smaczku dodam, że główna bohaterka grała w filmie "Zombieland". Nicolas Cage jak zawsze się sprawdził :) Przesadzone były przerywniki muzyczne kiedy pojawiał się na ekranie. Ogólnie miałam wrażenie, że ten film momentami robiony był "dla jaj" (np sceny gdy główna bohaterka biła się z kilkoma osobami na raz po czym wyskoczyła z wozu kempingowego na maskę innego auta bez żadnych zadrapań, z pełnym make upem). Bardzo spodobała mi się gra Księgowego. Genialna postać.
Minusa dam za to, że film był 3D a jedynym efektem był napis początkowy. Reszta jak standard.
Aa i polecam scenę erotyczną, podczas której Cage wybił całą ekipę ludków z sekty pijąc jednocześnie alkohol i paląc cygaro :mrgreen:
-
Witia, jako spec od filmów gangsterskich mogę Ci zarzucić kilka tytułów lepszych od Scarface. Powiedz jaka tematyka Cię interesuje. 8-)