Dobrze wiedzieć. Dzięki za info, bo samemu nie oglądałem - nie miałem neta niestety :( Myślałem, że coś ujawnili odnośnie Wampirów czy wymagań sprzętowych.
Wersja do druku
Np Arroyo.Prezentacja byla tragiczna-dokladnie ten sam film ktory jest od tygodnia na YT...do tego podniety CA na swoje dzielo-tak jakby pierwszy raz widzieli mape itp...zenada i traktowanie fanow jak zidiocialych dzieci...
Odpowiedzi dev byly rozwniez na "odpowiednim pozimie"-jednak sie zmusilem i wytrzymalem do konca pytan...podam kilka przykaldow-
-Wymagania --->>odp...Odpwowiemy w pozniejszym czasie.
-Pokazcie Vampiry,lub powieddzcie cos na ich temat--->>odp... pokazemy w pozniejszym czasie
-Czy beda unikatowe miasta(np. te waniejsze beda inaczej wygladac niz reszta)-->>odp...Tak kazda nacja bedzie miala unikatowe miasta,orkowie inne,krasnoludy inne itp...W sumie to odp bez odp...
-Czy to prawda ze nie kazda nacja bedzie mozna przejac osady kazdej nacji-->>odp. Tak.Dalsze pytanie-to jak to bedzie wygladalo?Bedzie mozna np.zniszczyc zdobyte miasto skoro nie bedzie mozna go przejac?>>>odp...beda w grze opcje niszczenia miast.Serio?Kolejna odp bez odp...Taaa...Pewno to niezgodne z lore-jednak po dodaniu (sam pytalem)-czy skoro tego nie bedzie bo to niezgodne to czy jest OK dyplomacja np. miedzy imperium a chaosem-czy to jest OK i zgodne z lore?-przeszlo bez echa i jakiejkolwiek reakcji.
-Jedne z nielicznych w miare waznych pytan-bedzie tylko 20 jednostek,ale armie moge atakowac polaczone z posilkami tak jak w Rome czy Attyli-tj.40/40.Nie bedzie bitew morskich-bedzie tylko auto-cofamy sie wstecz?Multi-kampania tylko na 2.Bitwy tylko takie jak w Rome,Attyli itp-nic podobnego do Shoguna II...i to chyba wszystko-mozliwe ze cos wanego przeoczylem...
-reszte wazniejszych pytan o bitwy,mechanike AI ,dyplomacje itp --->>>olano,pominieto -super polityka CA...Im wiecej wiem i patrze na poczynania CA tym bardziej mam wrazenie ze bedzie to kolejny tytul postawiony TYLKO na znana marke(tak samo jak bylo w przypadku Rome II 1.0) .
Na jakie pytania CA odp przez 95 % czasu?
Ano na temat bohaterow-o drzewku rozwoju-to samo co pokazywal Temer-nic wiecej.O polozeniu na mapie ras-tak jakby tego nie bylo iwdac na mapie.O zdolnosciach magicznych itp bohaterow...
Pozdrawiam i podziwiam wszystkich optymistow...
Podziw dla Ciebie Memnon, bo ja nie potrafię oglądać tych ich oficjalnych filmików. Szybkość wzrostu mojej irytacji podczas prób ich oglądania...
Normalnym. Bitwy morskie w świecie Warhammer Fantasy to całkowicie oddzielna gra: Man O'War.
Czy w podstawce w ogóle będą jednostki morskie? Jeżeli później rozszerzą mapę to może jakiś sens będzie. Na obecnym etapie to nawet nie będzie za bardzo po czym pływać
Powinny być, w końcu Norsi jakoś na wiking muszą mieć możliwość wyruszać. A i pływać dookoła Starego Świata powinna być możliwość.
Muszą być jednostki morskie. Ale będą walczyć i transportować wojska tak jak to było w starych tytułach (shogun, rome itp.). Szkoda że na bitwy lądowe i morskie są dwie zupełnie inne licencje. Może jak będzie mega popularność i dużo kasy ze sprzedaży to dokupią prawa. Wyskoczą z dodatkiem okrętowym :D mało realne.