Re: Pytania początkujących
Istnieje jakiś sposób na wyeliminowanie z gry buntów? Jakiś kod, mod czy np. zmiana czegoś w plikach gry? Pytam o to bo po jakimś czasie gry w kampanie zawsze dopada mnie plaga buntów, a na trzymanie wojska w każdym mieście mnie po prostu nie stać :/
Nie jestem do końca pewny ale buntów z gry raczej nie da się usunąć. Aby nie były tak uciążliwe to zajmuj miasta pokojowo, a jak to nic nie daję to trzeba troszkę "eksterminować" ludność tzn. wyprować cała armie z miasta poczekaj pare tur niech buntonicy ją zajmął i potem odbij miasto i wyrżnij trochę tego bydła ;)
@Edit
Sorki, ale nie zauważyłem daty pod ostatnim postem :D
jak ludnośc dla ciebie jest ważna to możesz armie wyprowadzic poczekać aż miasto się zbuntuje potem wrucić podbić ludność eksterminować i potem wpisać kod add_population (nazwa miasta) (liczba osób) miasto bedzie miało z powrotem dawną liczbę ludności lub troche mniej
Mam pytanka: czy edycja z gamebook jest na steam i czy wychodziły jakieś patche po 1.5?
Nie wiem czy na Steam, za to wiem, że po 1.5 to wersja ostateczna.
Prawie na pewno jest pod steam tak jak większość gier z tej serii.
Cytat:
Zamieszczone przez Smoli
Istnieje jakiś sposób na wyeliminowanie z gry buntów? Jakiś kod, mod czy np. zmiana czegoś w plikach gry? Pytam o to bo po jakimś czasie gry w kampanie zawsze dopada mnie plaga buntów, a na trzymanie wojska w każdym mieście mnie po prostu nie stać :/
Istnieje kilka sposobów na tego typu popsucie gry. Pierwszy możemy wyrzucic do śmieci jako "mało rozwojowy" - obniżenie populacji w descr_start. Drugi to dowalenie bonusow w export_descr_buildings. Ten wiec plik , wpisujesz w wyszukiwanie: happiness_bonus oraz law_bonus - i wszedzie gdzie to jest zwiekszasz cyfry, najlepiej jakos proporcjonalnie. Nie wiem jak Ty ale mieszkańcy bedą szczęśliwsi ;) To na serio, mrugniecie to tylko taki tik ;)
I najlepiej jakbys jeszcze budował te zwiekszające szczescie i rozwijajace prawo budynki.
Tak teraz dopiero spojrzalem na date, ale niech już bedzie. Może sie komuś przyda ;)
Czy pamięta ktoś jak się odpalało bloodmod do Medievala II ?
Wrzucało się taki mały plik z teksturami do głównego katalogu czy do podkatalogu data.
Tylko nie pamiętam bardzo co było dalej,na pewno odpalało się M2 z lini poleceń z parametrem
(" Medieval2.exe_bloodmode=1 " ) coś takiego chyba i
już nie kojarzę zupełnie czy w pliku medieval2preference.cfg się coś dopisywało ?
Cześć, jestem tu nowy!
Ja mam takie pytanie, da się Zakonem Krzyżackim, Litwą (krajami dodanymi w Kingdoms) grać w kampanii głównej? Tzn. chodzi mi o to, by znajdowały się te państwa na mapie conajmniej ;)
Jak takie zapytanie było, to proszę podrzucić mi temat, bo forumowa szukajka nic mi nie dała.
cześć.
Niestety przeniesienie tych frakcji nie jest takie proste. Musiałbyś prawie że od nowa je stworzyć. Zrobienie nowej frakcji to kwestia zmian w plikach. Dla mnie zrobienie nowej frakcji to pół godziny (a raczej kopia starej), ale jakiś czas już poświęciłem na modowanie, więc Tobie może pójść znacznie dłużej. W tym temacie masz link do poradnika, jak zrobić nową frakcję.
viewtopic.php?f=249&t=11442
Dobrą opcją jest ściągnięcie moda. Jest mod, który dodaje frakcje z Kingdomsów do podstawki- viewtopic.php?f=372&t=193
Są też przeróżne inne mody, jeśli na razie grałeś tylko w podstawkę, to polecam oglądnięcie sobie tego działu viewforum.php?f=19
Na koniec dodam, że bardzo łatwo jest przenieść frakcję z podstawki do dodatku. Wystarczy dodać frakcję w jednym pliku, przypisać jej armie i jakieś miasto.
Ten plik to descr_strat. Jeśli chcesz, to Ci wyjaśnię jak to zrobić.