Re: Divide Et Impera - Dyskusja ogólna
Nigdzie nie znalazłem takiego submoda, ani na twcenter ani w Warsztacie. Musiałby znaleźć się ktoś chętny do wprowadzenia takiej zmiany i były nawet prośby tej treści skierowane do Dresdena. Odmówił on, ponieważ AI nie rozumie idei ograniczenia rekrutacji do np. Italii i przyległości. Stawiałaby potrzebne budynki, natomiast nie rekrutowała legionów.
Jeżeli pojawią się jakieś zmiany w submodzie Dresdena z legionami, to pójdą one w przeciwnym kierunku, czyli poprawienia historyczności okręgów rekrutacji. Zresztą, po dwutygodniowym zamieszaniu z legionami w temacie DeI Dresden napisał wprost, jak ktoś nie chce tworzyć legionów w pewnych miejscach na mapie, niech nie stawia tam odpowiednich budynków łańcucha baraków.
Reasumując, zawężenie rekrutacji legionów do pewnego obszaru jest ofertą wyłącznie dla gracza wybierającego kampanię Rzymem i tak było na początku, kiedy zaczęły powstawać submody z legionami; żeby osiągnąć to teraz, musiałbyś sam pobawić się PFM lub zmienić mod, np. na jeden z tych o których pisałem.
Teraz przed chwilą pobrało mi jakąś aktualizację i po niej nie można uruchomić DEI!!!
No to chyba normalka po każdej aktualizacji Romka, co w tym dziwnego? W ciągu paru godzin powinni uaktualnić DeI.
Obawiam się, że potrwa to trochę dłużej niż zwykle. Do gry zostało dodanych wiele nowych rzeczy i trzeba przystosować wszystko do działania - głównie ze względu na nowy dodatek. Patch do gry dodał sezony dla głównej kampanii (wreszcie!) z efektami wizualnymi, będziemy mieli również możliwość toczenia bitew w sąsiedztwie piramid i innych cudów świata. Dodam, że DeI zostanie zaktualizowane pod obecną wersję dopiero jako v0.85, więc zobaczymy nowe jednostki i poprawki w balansie. Oczywiście na spolszczenie przyjdzie chwilę poczekać :)
Pojawiła się wersja DeI kompatybilna z dzisiejszą aktualizacją. Nosi ona numerek 0.82h i jest do pobrania tutaj:
http://www.mediafire.com/download/jqbsz ... _Impera.7z
Jest to wersja dla najbardziej niecierpliwych, więc nie wszystkie rzeczy jakie przyniosła nam aktualizacja od CA, a także HatG zostały w niej całkowicie uwzględnione. Dlatego też brakuje w niej implementacji nowej kultury iberyskiej oraz misji jakie otrzymują nowo dodane frakcje, zaś sama kampania Hannibala nie został jeszcze zaedytowana i z tego powodu jednostki posiadają niewłaściwe rozmiary, a na mapie nie występują zasoby naturalne i bogactwa. To zmieni się wkrótce.
Co ten mod dodaje do dei? [Official Submod] Historical Legions.
Czekaj...
Hmm, niech no ja się zastanowię, co może dodawać submod który ma w tytule Historyczne Legiony...
No nie, to nie może być takie proste...
A, już wiem on jednak dodaje legiony, które były we wcześniejszej wersji, a później na życzenie graczy zostały usunięte z podstawowego DeI
Uffff, zmusiłeś mnie do potężnego wysiłku intelektualnego :)
Własnie wiem że były dodane legiony bo nimi grałem. Myślałem że jest to jakaś inna wersja i chciałem się upewnić. Czyli żeby mieć historyczne legiony to trzeba dograć ten mod.
Ni mniej, ni więcej ;)
W sumie to fajne uczucie napisać o jakiejś aktualizacji i prawie zaraz ktoś zjawia się z komentarzem. To takie nowe uczucie z którym trudno jest oswoić się :lol: