Kara faktycznie wydaje się nieadekwatna. W Anglii dostałby pewnie dożywotni zakaz stadionowy.
Wersja do druku
Kara faktycznie wydaje się nieadekwatna. W Anglii dostałby pewnie dożywotni zakaz stadionowy.
Jakoś nie mogę wyczuć ironii :lol:Cytat:
Zamieszczone przez Regulus
http://www.youtube.com/watch?v=aTk0pRVXd2w
Ale urwał!
Mimo że bardzo nie lubie Barcy,to Messi nie przestaje mnie zadziwiać :lol:
Kolejne nowiny ze wsi potiomkinowsiej :lol:
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/puchar ... omosc.html
To co robił sędzia w spotkaniu RM z Villareal woła o pomstę do nieba. Takiego debila nie widziałem od dawna.
Pepe otrzymał kartkę, za to, że dostał w mordę.
Oezil dostał czerwoną kartkę za to, że stał obok sędziego. Mistrzostwo świata.
Wolny, z którego Senna strzelił bramkę nie powinien mieć miejsca, bo Ramos czysto wszedł w piłkę.
Brak karnego dla Villareal.
A to już szczyt! Marco Ruben dostał 2 żółte kartki dalej grał! 8-) 8-) 8-)
[youtube:2blym823]http://www.youtube.com/watch?v=Ov_JuTK5uuU[/youtube:2blym823]
[youtube:2blym823]http://www.youtube.com/watch?v=807Y9freTV8[/youtube:2blym823]
Już nie chciałem pisać o tym meczu wczoraj, bo byłem taki zły na sędziego...
Oficjalnie Ruben nie dostał tej kartki tylko...Senna. Bynajmniej tak w protokole zostało napisane. A czemu pokazał ją Rubenowi? Tylko jeden człowiek zna odpowiedź na te pytanie.
http://www.realmadrid.pl/fotki/_up/4...srubencani.jpg
Ozil mógł wylecieć za komentarze. Specjalnie nie protestował, może coś powiedział. Ale od razu czerwona? Koleś naćpał się czy co? Cały mecz został zdominowany przez sędziego. Hańba. Remis Realu oczywiście na własne życzenie, ale sędziowanie to już inna bajka.
Albo wejście na Callejone gdzie mu koleś w kostkę wyprostowaną nogą wszedł 8-). Trzeba też przyznać, że Villareal zagrał bardzo dobry mecz. ;)
Ano tak. Pewnie niejeden sędzia za takie coś dałby czerwoną. Przypomina mi się niedawne wejście w piszczel Busquetsa. Oba te zdarzenia były na tyle niebezpieczne, że mogły skończyć się złamaniami ;/Cytat:
Zamieszczone przez odi.profanum
No Callejon już nie pograł sobie zbytnio, zmienił go Altintop. Generalnie mocno się wczoraj kopali; aż się dziwiłem, że w lidze hiszpańskiej takie wejścia są dozwolone. Kartka Pepe to też mistrzostwo :lol:
skubanyCytat:
Zamieszczone przez Marat
http://www.youtube.com/watch?v=dxpU0iRW ... r_embedded
Nawet fajna atmosfera jak na krajowy puchar ;) Planuje wybrać się na ten stadion w tym roku.
Jaga reactivation :lol: ...4-1 z Widzewem 8-) Zas Makuszewskiemu wroze blyskotliwa kariere jezeli bedzie trzymal taka forme jak dotychczas(speeda w nogach ma jak Grosik)
http://ekstraklasa.tv/ekstraklasa/10,91 ... ewski.html
Żadna tam reaktywacja, grając w przewadze dwóch piłkarzy na swoim boisku to każdy może tak pocisnąć ;)
O sędzi Gilu, który już 4 mecz pod rząd strzelił farfocla już nie będę wspominał :roll:
http://www.dailymotion.com/video/xpolen ... oals_sport
To ja znowu z promocją Serie A. Derby d'Italia dla Juve, merdy spadają na 8 miejsce, za Catanie :lol: To nawet Juve nie było w tak głębokiej dupie przez ostatnie dwa lata. W dodatku same wypalone gwiazdy - Forlan, Stankovic, Chivu, Milito... Tam nawet nie ma na czym budować nowego zespołu. Nie powiem by mnie to smuciło.
Del Piero pierwszy gol w lidze. To znamienne, Alex w swym - najprawdopodobniej - ostatnim sezonie strzela gole Romie, Milanowi i Interowi, największym firmom.
Świetny mecz Vidala, na prawdę genialny transfer za 10 mln euro. Gość biega za dwóch, dziś nawet asystował.
Caceres w swojej drugiej przygodzie z Juve też pokazuje się z bardzo dobrej strony. Lubie takich walczaków, zostawiających kawał zdrowia na boisku.
Pora skupić się na obronie 2 miejsca i finale CI. Jak Milan pogubi punkty, tym lepiej.
PS: Zapomniałem o Buffonie. Genialne zawody jak i cały sezon. Osobiście wątpiłem w jego powrót do wielkiej formy po kontuzji w RPA, ale pokazał wszystkim, że nie przez przypadek jest uważany za najlepszego bramkarza świata.
Ja spotkania Widzewa nie skomentuję, już wcześniej napisano o tym...Oglądał ktoś naszych w akcji w meczu Borussii Dortmund, na rybach byłem i tradycyjnie jak Polacy dobrze grali, to tylko wynik został :mrgreen:
I ciekawi mnie, a wiem że są sympatycy Borussii na forum, czy Lewy dobrze robi że tak strzela fochy z nowym kontraktem i nie powinien swojego menadżera przegonić w....?
Co do ligi włoskiej, dawnymi czasy interesowałem się, ale innym klubem- a polscy nasi włodarze powinni brać przykład z niektórych klubów jak się organizuje transfery, a jak nie....
No nie wiem, Inter ma teraz tylko 3 pkt do 6 miejsca, więc Liga Europejska jak najbardziej prawdopodobna, a Juventus w poprzednim sezonie? :)Cytat:
To nawet Juve nie było w tak głębokiej dupie przez ostatnie dwa lata.
Tyle, że Juve na 9 kolejek przed zakończeniem poprzedniego sezonu nie było na 7 miejscu, mieli jeszcze nawet realne szanse na LM.
Tak w ogóle kibicujesz Interowi bądź Juve?
Ranieri poleciał z Interu, zastąpił go 36-letni trener drużyny młodzieżowej, która ostatnio wygrała odpowiednik młodzieżowego LM ( no tak nie do końca, bo grał ten kto się zgłosił, ale sporo wielkich firm - NextGen Series ).
Już widzę, jak starszy Zanetti słucha się tego gościa :lol: Może chociaż da tym młodziakom pograć, choć z drugiej strony skoro realnie myślą o LE...
To będzie 3 trener podczas tego sezonu, wraca stary dobry Moratti, z debilnymi decyzjami. Przecież Inter wydawał na przełomie wieków ogromne sumy, rozciągnięte na kilka sezonów ( godne Abramowicza, szejków i innych galactocos ), a wyników nie było. Potem Calciopoli, brak konkurencji w lidze, plus wykupienie co lepszych graczy ( Ibra z Juve ), plus geniusz Mou i mamy wielki sukces. Teraz to wszystko wraca do normy.
To nie trenerzy są powodem padaki Interu. Z tym wypalonym składem trudno coś ugrać, a następców nie ma.
Marat, bo pisales ze planujesz sie wybrac do Italii na meczyk - z naciskiem na kwestie kibicowskie czy raczej z punktu widzenia konesera dobrej pilki ? Heh, ja bym wybral sie na 2 mecze - jeden zeby ogladac, a drugi zeby poczuc atmosfere.
Bo na Milanie jeszcze nie bylem, tylko na derbach Rzymu 2 razy ;)
Raczej wielki kibic ze mnie jest, więc wolałbym obejrzeć dobry mecz. Jednak jak patrze na kilka filmików, to muszę przyznać, że atmosfera jest świetna ( pewnie stwierdzisz inaczej, bo zazwyczaj wyśmiewasz zachodni styl kibicowania - choć w sumie Włochy to trochę inna bajka ), dawałem filmik z mecz z Milan, tutaj z Interem. Wg. mnie nieziemsko. Przy "Juve storia di un grande amore", śpiewane przez cały stadion, bez podkładu ( swoją drogą strasznie discopolowatego... ) ciary przechodzą.
http://www.youtube.com/watch?v=oa5VdT2L ... ure=relmfu
Także na pewno sam chciałbym to poczuć, przyśpiewek trochę znam, ale chyba na Curva Sud bym się nie pchał ( nie wiem nawet, jak to jest z dostępnością biletów na tą trybunę ). Bo sam powiedz, pewnie byś się uśmiał z jakiegoś Mongoła czy Kazacha, który łamaną polszczyzną śpiewa razem w ultrasami Lecha :lol:
Pewnie dałbym się spontanicznie porwać, bo będąc ostatni raz na meczu Widzewa ( dawno, tuż przed ostatnim spadkiem do drugiej ligi ) darłem japę na całego. No ale to była Legła, nie wypadało januszować 8-)
No np angielski styl wyśmiewam ;) ale Włosi zawsze trzymają poziom, oprawy mają masakryczne :)
Choć ci od nas co byli na Juve mówią, że bez rewelacji, moze Włosi olali jakichs tam przybyszy ze wschodu :D http://www.youtube.com/watch?v=30fYKZZrbdc zaluje ze nie mialem kasy.
Trochę jest tak, że włoskie drużyny olewają raczej "puchar pocieszenia", a dla Juventusu była do dodatkowa degradacja, bo jednak pomimo chudych lat, to nadal jest jeden z największych zespołów na świecie. Być może przez to trochę mniejsze zaangażowanie, no i w dodatku stary stadion. Takie zachowanie skończyło się zresztą tragicznie ( powracam tu do olewania Ligi Europy ). To głównie dzięki LE Niemcy wskoczyły na 3 miejsce w rankingu lig i mają teraz więcej miejsc w pucharach. Zobacz co w tym roku zrobiła Roma i Palermo...
Najlepsze jest to, że oni chcą walczyć niby o LM, tylko to są za wysokie progi dla drużyn tego pokroju. Dodatkowo teraz jest jeszcze trudniej, bo musieli by stanąć na podium, a po reformie za 3 miejsce też mogą trafić na jakiś Arsenal, Manchester czy inna Chelsea. I tak co rok, odpuszczamy LE, by powalczyć w Serie A o LM... a że tam przy okazji jest to teraz jeszcze trudniejsze do osiągnięcia, to co tam kogo obchodzi.
No i kolejny raz wielki klasyk Wisła Legia okazał się widowiskiem wartym mniej niż 0 no padaka to słabe określenie tego widowiska, ja nie wiem tam przed tym meczem jeden i drugi trener już założył aby tylko ugrać remis? no bo aż się nie chciało oglądać gdy praktycznie 0 jakiś fajnych akcji ofensywnych :roll: . Jeszcze nie dawno same + dawałem tej Legii za ich grę bo grali naprawdę bardzo przyjemnie dla oka, a teraz? a niech mistrzem zostanie Ruch albo Korona bo z gry naprawdę na to zasługują.
Polskie zespoły mają za słabą ławkę rezerwowych żeby cały czas grać na wysokim poziomie. Każdy zawodnik ma lepsze i słabsze okresy, a gdy nie ma go kim zastąpić to jest kiepsko. Legia jeszcze się wzniesie na swój poziom- grunt żeby to było w czasie eliminacji do ligi mistrzów. Mimo, że kibicuje koronie wiem, że nie ma ona szans się dostać do lm i nie chciałbym żeby marnowała to miejsce, choć pewnie cieszyłbym się z mistrza ;]Cytat:
Zamieszczone przez Milanos
Oj skislaki zrobily zrzutke na sedziego a ten zdjal dwoch legionistow a mimo wszystko telefonikowcy spaprali taki misterny plan :lol: :lol:Cytat:
Zamieszczone przez Milanos
[youtube:s80d2mp0]http://www.youtube.com/watch?v=Fw8BmEOlck4[/youtube:s80d2mp0] siadło mu :shock:
[youtube:s80d2mp0]http://www.youtube.com/watch?v=yu5dKgD7j-U[/youtube:s80d2mp0] :shock: następna brama :shock:
Cytat:
Rekord bramkowy drużyny Toshacka coraz bliżej. Królewscy dobili dzisiaj do okrągłej setki goli w Lidze i brakuje im już tylko 7 trafień, żeby wyrównać rekordowy wynik. Po dzisiejszym meczu samodzielne prowadzenie w klasyfikacji Pichichi odzyskał Cristiano, który ma już na koniec 37 bramek. Benzema zdobył swojego 17., a Higuaín 19. i 20. gola w rozgrywkach ligowych w tym sezonie.
Cytat:
100. bramka Realu Madryt w tym sezonie La Liga. Królewscy są już o krok od pobicia historycznego rekordu w Hiszpanii, bowiem na 8 kolejek przed końcem rozgrywek brakuje im już tylko 8 bramek. Przypomnijmy, że obecny rekord wynosi dokładnie 107 trafień. Gdyby Blancos utrzymali średnią, to ligowe rozgrywki zakończyliby z nieprawdopodobną liczbą 127 bramek. Ponadto we wszystkich rozgrywkach Królewscy mają już na koncie 145 goli i do najlepszego klubowego wyniku brakuje im 13 trafień - 158 bramek w sezonie 1989/90.
Ciekawe czy te statystyki zostaną potwierdzone w zbliżającym się powoli klasyku w lidze i być może w finale Ligi Mistrzów.Cytat:
Po wczorajszym meczu najlepsze tridente Europy ma już na koncie 99 bramek we wszystkich rozgrywkach. Cristiano Ronaldo (47), Karim Benzema (28) i Gonzalo Higuaín (24) są o krok od pobicia rekordu Barcelony z sezonu 2008/09 - Samuel Eto'o, Lionel Messi i Thierry Henry zdobyli wówczas 100 bramek. Ponadto był to 6. mecz w tym sezonie ligowym, w którym bramki strzelało całe tridente - wcześniej Getafe, Rayo, Osasuna w meczu u siebie, Granada i Sociedad.
Jakos trudno mi się podniecać tymi "osiągnięciami" wiedząc o dysproporcjach z kasy za prawa telewizyjne w tej lidze. Ma to spory wpływ na to, że nie ma konkurencji dla dwóch gigantów, a gracze śrubują kolejne rekordy. Co prawda debilizm prezesów mniejszych klubów też swoje zrobił.
O wiele ciekawsza w tym sezonie jest niedoceniana i uważana za nudną Serie A. W tym roku jest od groma świetnych meczy, choćby dziś Inter-Genoa 5-4 ( 4 karne, 2 czerwa ), w dodatku wiele drużyn walczy o puchary.
Dzisiaj kolejna uczta w Turynie, gdzie Juventus pokonuje Napoli 3:0( drużyna, która wybitnie nie leżała w ostatnich sezonach Starej Damie ). Del Piero wchodzi na końcówkę i po 10 sekundach asystuje przy trzeciej bramce :mrgreen: Milan potracił punkty, więc ich przewaga zmalała do 2 punktów, jeden remis i Juve liderem. Robi się gorąco, choć osobiście wątpię by się udało, Bianconeri zapewne pogubią punkty z jakimiś ogórkami.
http://www.dailymotion.com/video/xpu651 ... oals_sport
Rozwaliło mnie to:
:lol:
[youtube:3oy5pu2y]http://www.youtube.com/watch?v=gtOL_CT5NKY[/youtube:3oy5pu2y]
Jak już jesteśmy w tym temacie :
http://www.liveleak.com/view?i=3e9_1333265351
^ ^
Szacunek dla wyszydzanych Polonistów, chyba serio pozbyli się antify z trybun.
Oj tak, oby na dłużej ^^
Albo to antifa im pomogła. :PCytat:
Zamieszczone przez Aquila
Oglądałem wczoraj mecz i jest mi smutno jako kibicowi piłki nożnej, a stwierdzam to jako sympatyk Barcelony, jako kibic nie wiem jak bym się zachował, w sumie to nie chodzi o jakieś rozterki typu Eutyches nie ma o czym gadać i napisał, ale
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/liga-m ... omosc.html
---
Z tej racji, ze interesuję się Barsą od dawna, to porównując do czasów Ronaldinho i Deco, ( czy też wtedy gdy okupowała miejsca nie premiującymi w europejskich pucharach :) )mimo spektakularnej decyzji w finale człowiek czuł się zadowolony patrząc na grę i wyniki, ale od dłuższego czasu jestem zniesmaczony. Nikt nie kwestionuje że Barca, to bardzo dobra drużyna, ale to co miało miejsce wczoraj to dla mnie ewenement typu mecze co niektóre z polskiej ligi.
-----
Najgorsze że karny powinien być dla Milanu, jeżeli tą samą miarę odnieść do poprzednich fauli...Jedynym rozwiązaniem jest wprowadzenie przepisu żywcem wziętym z hokeja, czyli o przeglądzie na wideo, na żywo w trakcie spotkania. Ale patrząc na Blattera jestem coraz mniejszym optymistą w tej sprawie :)
A sędzia i tak ci powie, że tam był karny, a tutaj nie ma, bo on to tak interpretuje. Wiele to nie zmieni.Cytat:
Zamieszczone przez Eutyches
Co ciekawe, w pierwszym meczu był, według mnie, świetny sędzia. Pozwalał grać kontaktowo, nie przeszkadzał zawodnikom przerywając ciągle gry przez wyimaginowane faule.
I co? Katalońskie media i kibice już zaczęły na sędziego najeżdżać. No bo jak można sędziować uczciwie, skoro gra "wielka" Barcelona? To się nie godzi!
...właśnie, nie wiem jak to wygląda w hokeju dokładnie, ale z tych spotkań co widziałem, takie sprawy są arbitralnie załatwiane przez tych co są na bieżąco na wideo, goście siedzą z boku, w razie kontrowersji pytają się i zapada decyzja...I z tego co czytałem sprawdza się, a hokej to przy piłce nożnej to rzeźnia momentami, ale może ktoś dokładniej wie i powie więcej? Jest interpretacja sędziego odnośnie symulacji( prowokacji ) na boisku, swego czasu( jakoby ) brylowali w tym Włosi, ale im przeszło po kilku ważnych żółto- czerwonych kartonikach...Cytat:
A sędzia i tak ci powie, że tam był karny, a tutaj nie ma, bo on to tak interpretuje. Wiele to nie zmieni.
Jak rok temu ja byłem mocno zniesmaczony po półfinałach Realu z Barcaloną to od fanbojów byłem wyzywany :lol: Chyba nikt się nie oszukiwał, że en dwumecz obędzie się bez jakiś dziwnych sytuacji. Przecież to norma, że Barcelonę się dosłownie pcha do tego finału, przykładów ( tj dziwnych zbiegów okoliczności i decyzji na niekorzyść oponentów ) multum. Fajnie, że Eutyches jako sympatyk tego klubu przyznałeś prawdę -w zasadzie dla obiektywnego kibica oczywistą. Że to co się dzieje to żenada.
http://a3.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos- ... 0268_n.jpg
Statystyki są na korzyść Barcelony, moim zdaniem spokojnie są wstanie wygrywać bez nurkowania itp...praktyk. Oglądałem mecze Bayernu, są tam kontuzjogenni zawodnicy jak chociażby Robben, jakby mógł, to nie jeden faul mógł być na nim odgwizdany, gdy czasami przeciwnicy przesadzali, wstawał i naprzód...
--
Jedynie weryfikacja na wideo jak w hokeju ma możliwość uratowania twarzy piłki nożnej. Akurat wspomniałem o zespole którego jestem sympatykiem, więc powiedzmy w miarę systematycznie oglądam spotkania, jak czas pozwala, są jednak i inne nurkujące zespoły, mało ważne jakie w tym momencie, cecha wspólną że nie są to słabe kluby, ale już swego czasu Boniek wspominał co się trenuje we Włoszech na treningach, Kosecki tez coś kiedyś napomykał....Z drugiej strony gra stała się bardzo szybka na tym najwyższym poziomie i sędzia często nie ma szans by być przy akcji, musi posiłkować się bocznymi sędziami, którzy są przy linii bocznej hehe...
----
Nie ma co rozdzierać szat, najbliższe spotkania pokażą na co stać poszczególne zespoły, tym bardziej że sędziowie będą teraz pod lupą mediów, i nie będą zbyt chętni do wskazywania na 11 metr :)
To są oczywiście moje opinie, subiektywne i nie mają zamiaru nikogo obrażać czy też wszczynać słownych zaczepek...
------------------------------
z innej bajki:
Trochę mi głupio, bo zespół któremu kibicuję rozdaje punkty, jak uratował się przed spadkiem, żeby się nie zdziwili jak im kibice zaczną przychodzić na mecze... :D
No ale już nic nie wróci Milanowi pólfinału, do którego miał szanse się dostać przy stanie 1;1. No ale wtedy sędzia postanowił co nieco interweniować 8-).Cytat:
Nie ma co rozdzierać szat, najbliższe spotkania pokażą na co stać poszczególne zespoły, tym bardziej że sędziowie będą teraz pod lupą mediów, i nie będą zbyt chętni do wskazywania na 11 metr
To są oczywiście moje opinie, subiektywne i nie mają zamiaru nikogo obrażać czy też wszczynać słownych zaczepek...