Re: Homoseksualiści i ich tolerancja.
Co do tego grzechu to tak:
Jak już tak mamy po Biblijnemu myśleć,to tak: (taki schemacik napisze)
Związek małżeński: Kobieta + mężczyzna
Związki homoseksualne według tych tych...apostołów czy jak oni tam sie zwali: Homo to zuoooooooo!
Jezus: Lol...notching
Czyli według mnie po Biblijnemu powinno być tak:
Człowiek nie powinien ingerować w życie innych ludzi,Bóg sam ich osądzi.
A,to nie ma być jakieś nauczanie katoli czy coś,więc wojownicy tolerancji...nie pienić się.
Cytat:
Ludzie najedzeni często jedzą jeszcze deser wyłącznie dla smaku, jednak nadal podstawowym powodem spożywania posiłków jest zaspokojenie głodu,
polecam poczytać np. Maslowa czy zapoznać się z opinią innych psychologów. Chyba, że opierasz swoją opinię na pracy jakiegoś uznanego naukowca to chętnie dowiem się jakiego ;)
seks również jest sposobem na zaspokojenie potrzeby, ale innej- potrzeby seksu, rozładowania napięcia.
to daruj więc sobie mówienie w imieniu ''większości''.
a Pandrodox ma rację. Póki coś nie narusza mojej wolności to gówno powinno mnie obchodzić. Niestety obie strony tego sporu sądzą, że mają monopol na prawdę i chcą pod przymusem wprowadzić swoje porządki.
Cytat:
Człowiek nie powinien ingerować w życie innych ludzi,Bóg sam ich osądzi.
Przecież ja nie chcę ich podglądać, czy czasem facet faceta nie dotknął.
czyli kto ma tego pilnować aby nie doszło do 'złamania zasad dobrego smaku'? Państwo? :)
i za czyje pieniądze mieliby być leczeni owi 'degeneraci' złapani przez policję obyczajową? :D
a tak btw a propos katolików:
http://zamosc.naszemiasto.pl/artykul/15 ... d%2Ct.html :lol:
Cytat:
Zamieszczone przez glaca
czyli kto ma tego pilnować aby nie doszło do 'złamania zasad dobrego smaku'? Państwo? :)
i za czyje pieniądze mieliby być leczeni owi 'degeneraci' złapani przez policję obyczajową? :D
Nie umiesz czytać, czy specjalnie olewasz to co piszę? O łamaniu zasad obyczajowych pisałem w kwestii homo-parad. Gratuluję poziomu prowadzenia dyskusji.
pisałeś też o 'obrzydliwych czynnościach' czy coś w tym stylu między osobami tej samej płci.
skoro uznajesz to za chorobę, zboczenie to ktoś musi pilnować czy czasem dwoje dorosłych ludzi nie oddaje się tym obmierzłym czynnościom... bo raczej sami na leczenie się nie zgłoszą ;)
no i ktoś musi pilnować czy np. na paradzie na dzień wiosny, górnika, kobiet ktoś nie pokazuje gołego tylka. mysle, że kamery na każdej ulicy załatwiłyby problem...
Cytat:
Co do prokreacji. Piszesz o świadomym konkretnym stosunku płciowym. Mi chodzi o uwarunkowania naturalne, o istotę takiego zachowania. Porównajmy to do jedzenia. Ludzie najedzeni często jedzą jeszcze deser wyłącznie dla smaku, jednak nadal podstawowym powodem spożywania posiłków jest zaspokojenie głodu, a dalej trwanie przy życiu. Tak samo seks, mimo pojawienia się prezerwatyw i pigułek, nadal ma swoje korzenie w naturalnej dla wszystkich stworzeń żywych potrzebie przedłużania gatunku.
po jaką ciężką cholerę porównujesz spożywanie, które siłą rzeczy ma za zadanie zaspokoić głód(choć i tu są przypadki, że spożywa się dania wyłącznie w celu smakowym) do prokreacji/obcowania płciowego? Dobrze wiesz, że wielu ludzi inicjuje zbliżenie tylko po to by poczuć orgazm, nie podważysz tego bo tak jest. Rusz się popytaj, a zdziwisz się jaką uzyskasz odpowiedź na pytanie "w jakim celu odbywa Pan/Pani stosunek płciowy?"(w tej akurat kwestii pomijam względy religijne bo to już jest inny temat). Odłącz się wkońcu od swojego matrixa
Cytat:
Homoseksualizm jako choroba wrodzona nie może być grzechem, gdyż występuje niezależnie od woli pokrzywdzonego. (Piszę oczywiście o samym pociągu, nie o aktach homo).
cały czas posługujesz się terminologią "homoseksualizm to choroba", ale nadal nie poparłeś tego żadnymi argumentami
Cytat:
Zamieszczone przez glaca
pisałeś też o 'obrzydliwych czynnościach' czy coś w tym stylu między osobami tej samej płci.
skoro uznajesz to za chorobę, zboczenie to ktoś musi pilnować czy czasem dwoje dorosłych ludzi nie oddaje się tym obmierzłym czynnościom... bo raczej sami na leczenie się nie zgłoszą ;)
Wskaż moją wypowiedź, w której postuluję przymusowe leczenie, lub twierdzę, że ktoś musi pilnować.
Cytat:
Zamieszczone przez glaca
no i ktoś musi pilnować czy np. na paradzie na dzień wiosny, górnika, kobiet ktoś nie pokazuje gołego tylka. mysle, że kamery na każdej ulicy załatwiłyby problem...
Parady zwykle odbywają się w środku miasta/gminy, więc i tak służby porządkowe są w pobliżu. Dziwnym trafem najwięcej gołodupców widziałem na homo-paradzie.
Cytat:
po jaką ciężką cholerę porównujesz spożywanie, które siłą rzeczy ma za zadanie zaspokoić głód(choć i tu są przypadki, że spożywa się dania wyłącznie w celu smakowym) do prokreacji/obcowania płciowego? Dobrze wiesz, że wielu ludzi inicjuje zbliżenie tylko po to by poczuć orgazm, nie podważysz tego bo tak jest. Rusz się popytaj, a zdziwisz się jaką uzyskasz odpowiedź na pytanie "w jakim celu odbywa Pan/Pani stosunek płciowy?"(w tej akurat kwestii pomijam względy religijne bo to już jest inny temat).
Przeczytaj poprzednie posty.
Cytat:
Zamieszczone przez Pampalinex
Nikt nie zwraca uwagi na ten postu z 2 powodów. Pierwszy jest taki że wszystko w tym temacie zostało już powiedziane. A drugi jest taki że w ogóle nie używasz znaków interpunkcyjnych przez co cholernie ciężko coś takiego się czyta ;)
Przyganial kociol garnkowi poza kropkami sam zadnych znakow przestankowych nie uzywasz,ujme to tak, zanim skrytykujesz kogos upewnij sie ze sam jestes w porzadku kolego bo takich napinaczy ortograficzno-interpunkcyjnych to ja znam na peczki :D
Cytat:
Zamieszczone przez marcellus
Cytat:
Zamieszczone przez Pampalinex
Nikt nie zwraca uwagi na ten postu z 2 powodów. Pierwszy jest taki że wszystko w tym temacie zostało już powiedziane. A drugi jest taki że w ogóle nie używasz znaków interpunkcyjnych przez co cholernie ciężko coś takiego się czyta ;)
Przyganial kociol garnkowi poza kropkami sam zadnych znakow przestankowych nie uzywasz,ujme to tak, zanim skrytykujesz kogos upewnij sie ze sam jestes w porzadku kolego bo takich napinaczy ortograficzno-interpunkcyjnych to ja znam na peczki :D
Czemu na pęczki? Tzn. peczki :lol: wy z jakiego kraju jesteście a raczej na jakim forum jesteście? Wydaje mi się ze na polskim :lol: :lol: :lol: ? Są fora gdzie brak polskich znaków traktowany jest jako naruszenie netykiety, a co za tym idzie nikt tego nie czyta i są osty ale to już jest rola administracji, ja tylko tak stwierdzam ;) ...W tym temacie już wszystko powiedziano, jak zauważył Pampalinex, np. argumenty o odniesieniach do starożytności odnośnie gejów, było wałkowane aż do podawania sobie bibliografii ;)
Tylko nie wypisujcie bajek o klawiaturze itp...to było dobre kiedyś, to też w tym temacie było... :D