Rozumiem, więc trzeba się bawić. Magię pliku descr_stat znam, nie raz bawiłem się tym na samej podstawce, ale po pożyczeniu Kingdomsów od kumpla naszła mnie chęć na przejście całej kampanii Litwą ;)
Dzięki za link do modowni - skorzystam ;)
Wersja do druku
Rozumiem, więc trzeba się bawić. Magię pliku descr_stat znam, nie raz bawiłem się tym na samej podstawce, ale po pożyczeniu Kingdomsów od kumpla naszła mnie chęć na przejście całej kampanii Litwą ;)
Dzięki za link do modowni - skorzystam ;)
Też poświeciłem troche modowaniu serii ale w pól h nie przenióslbym nawet rostera, nie wspominając o obsadzeniu garnizonów itd. Jest troche roboty. Nie ma to tamto
Siemka mam mały problem z Medievalem 2 , a dokładnie nie widać w grze napisów np. armia agenci itp. widać tylko miasteczko , ale to akurat najmniejszy problem , najbardziej wyczuwalnym błędem jest okno dyplomacji a dokładnie nie widać co mi kto zaproponował i nie widać z lewej strony moich propozycji , także u mnie dyplomacja jest całkowicie wyłączona :(. Proszę o pomoc
Zanim cokolwiek jeszcze napiszesz, popatrz, trzy razy pomyśl. Teraz kończy się to na upomnieniu, następna wpadka oznaczać będzie wycieczkę do karceru.
Samick
Witam. Mam pytanie znów. Próbuję z ziomkiem zagrać przez gamerangera w Medieval 2: Total War Kingdoms i mamy problem, mianowicie: Pojawia się np mi(Jeśli kolega hostuje) komunikat "czekaj na host" i nic się nie dzieje. Czy zna ktoś rozwiązanie problemu?
Witam.
Może ktoś o to już pytał. Jest możliwość zmiany stanu początkowego skarbca? Np. w polsce zamiast 1200 12000 ?
EDIT: I czy da się wywołać wcześniej inwazje mongolów w plikach ?
Te pierwsze to pewnie w descr_strat.txt jest,a drugie w campaign_script.txt obydwa w tym samym folderze. Nie mam 100% pewności bo nie bawię się w takie rzeczy.
Nie wiem czy nie powinno być w dziale o modyfikacji ale spróbuję tutaj i proszę o przeniesienie jak coś.
Można zmienić gdzieś nazwę władcy Rusi z Wielki Książę na Car ?
Z góry dziękuje za odpowiedź. :)
Iwan ogłosił się carem w 1541, przez nas był nieuznawany do 1667 i byłby dalej gdyby nie konieczność. Zaś reszta Europy śmiała się z niego do końca III wojny północnej. Data końcowa Medka - ok. 1520. Wniosek: nie można, bo byłoby to niehistoryczne. :)
Znam historię. ;) Po prostu dla mnie by ładniej wyglądało, a o historyczności w tej grze raczej nie ma co marzyć. :)
Wie ktoś może w jaki sposób mogę zmienić język gry z niemieckiego na angielski ? (ew. polski ?)
Pobrałem plik localized.pack po polsku i nie działa,
"Menu start->uruchom->wpisz regedit->rozwijasz HKEY_LOCAL_MACHINE->SOFTWARE->SEGA->Medieval II Total War" - też nie działa.
Wersja gry 1.3 (sama podstawka choć mam wersje gold)