Sprawdź, może trybuty polityczne płacisz albo masz kogoś w polu jednak. map.rwm usunąłeś po zmianach campaign.scriptu?
Wersja do druku
Sprawdź, może trybuty polityczne płacisz albo masz kogoś w polu jednak. map.rwm usunąłeś po zmianach campaign.scriptu?
Trybuty płace ale to mi się wyświetla w wydatkach. Na polu nikogo nie mam a i tak co jakiś czas mam -1500 przychodach. Dziwi mnie ta liczba ;/
Bo 600 bizantów jest za armię w polu a 2000 za oblężenie.
Najlepiej bedzie jak zrobie reinstal. Musze mieć Kingdoms do Bellum Crucis ?
AI też pałci za oblężenie i armie w polu ?
Kingdoms 1.5 konieczne do instalacji Bellum. Ai nie płaci za armie w polu i oblężenia.
Wie ktoś jak/co zrobić by relacje z innymi frakcjami na początku kampanii były więcej niż 6/10 lub 5/10 były trochę lepsze - np. 7/10 i 6/10 (z tym się spotkałem jak dotąd, np. kraje muzułmańskie mają z początku stosunki z krajami Chrześcijańskimi 5/10 a w miarę upływu czasu relacje ulegają pogorszeniu). Irytujący jest fakt, że stosunki się pogarszają i to bardzo razem z przebiegiem kampanii. I czy jest to sojusznik czy nie, relacje i tak lecą na łeb na szyję. Nie pomagają drobne prezenty, wymiany mapy... Chcę po prostu, by po 50 turach mógłbym nawiązać z kimś sojusz lub wymienić się mapą, zawrzeć prawa handlowe... Przykład - sojusz z HRE (gram Francją), na początku relacje 6/10 w obecnym momencie 4/10 - jak dotąd wymienialiśmy się mapami, dałem im mały podarunek, nie przechodzę przez ich tereny wojskiem. Z Egiptem nie mogę zawrzeć praw handlowych ani z Sycylią (podałem losowy przykład) bo po prostu relacje na to nie pozwalają.
Jest jakiś sposób na to? Nie chodzi mi o wysyłanie dyplomatów do każdego z 100k zaliczki w prezencie by poprawić stosunki ;P
Może nanieść jakieś poprawki w plikach?
P.S.
Poziom gry nic nie zmienia, sprawdzałem - na niższym poziomie trudności dzieje się tak samo.
Poradniki do Bellum poczytaj, zwłaszcza ten o dyplomacji. Jak jesteś silny minimumu drugi albo trzeci w rankingu relacje zaczynają rosnąć. Najszybciej rosną jak walczysz ze wspólnym wrogiem dla Ciebie i Twego sojusznika. małżeństwa tez podnosza relacje o kilka oczek.
Ew. w submodach do BC 6.3 jest plik dfs który powoduje, że relacje rosną szybciej jak na oryginale.
Dałby ktoś link do jakichś sensownych kursorów ?
Wejdź do katalogu cursors jakiegoś moda i skopiuj wybrane cursory do katalogu cursors w Bellum. Ja tylko kilka zmieniłem.
No i znowu..
Zrobiłem reinstal i teraz mi pobiera na koniec każdej tury 2100 albo więcej. Mam tylko jeden oddział w polu.
Wie ktoś o co chodzi z tym ? czemu tyle mi bierze ?
Mam submody na:
darmowe jednostki, submod od mietka i na dziedzica frakcji i AI 3.1
viewtopic.php?f=367&t=8785 poradniki poczytaj. Napewno money_script usunąłeś?
Money_script odrazu nie było w submodzie od mietka (chyba że patrze w złym miejscu)
Może to być spowodowane stacjonowaniem na moim polu innych armii (Węgry- sojusznik ) ?
Teraz mam -4100 ale prowadze oblężenie, a co z tymi 2000 ?