Re: MEGASUBMOD (Wino+Mietek77+Aramegil+Araven+Kam2150)
Witam mam problem instalowałem od nowa Bellum, po instalce wszystkiego,podmianie plików w kampanii polskiej brakuje mi avatarów
1.spiesznych i konnych Rycerzy ziemskich,
2.spiesznych i konnych Zwiadowców,
3.spiesznych i konnych bracia Dobrzyńscy.
można jakoś dostac lub wyciągnąć te pliki z Podstawki Bellum
W podstawce nie ma większości z wymienionych poza rycerzami ziemskimi.
Piszesz w temacie Megasubmoda, temat o Bellum jest w innym miejscu.
Co w końcu zainstalowałeś, czyste Bellum czy Megasubmoda? Jak Megasubmoda to którego?
Opisy instalacji czytałeś?
sorka fakt nie dopisałem MEGASUBMOD IV + ograniczona rekrutacja +free upkeep a postępowałem słowo w słowo z twoimi poleceniami tutaj viewtopic.php?f=367&t=12871&p=315158#p283883
A Megasubmoda II i submoda muzycznego Wino aby nie pominąłeś? Jak nie masz tamtych jednostek to coś pominąłęś, albo nie zainstalowałeś prawidłowo.
tak wszystko po kolei
wydaje mi się że w któryms patchu podmienia się jednostki w Polsce i to może byc to
Możliwe ale Megasubmod II idzie instalką
ok daj sobie spokój to jutro poszukam dzięki za chęci i odzew
Bracia Dobrzyńscy są w Megasubmodzie II Zwiadowcy o ile pamiętam też. Już po instalacji II powinni być. Tekstury rycerzom zmienia III. Poczytaj dokładnie opis instalacji. I instaluj Instalatorem wino Megasubmod II + patche do Megasubmoda II. Nim zainstalujesz IV sprawdź czy II działa.
Powtórz instalacje bo coś zrobiłeś źle, Megasubmod IV ma ponad 50 pobrań i nikt braku tych jednostek nie zgłaszał.
Mógłbym prosić żebyście wrzucili megaseubmoda II na inną stronę bo ztej za chny ludowe ni chce się ściągnąć (i tak czytałem wcześniejsze komentarze ale i tak nalegam :D )
Link działa, czekasz 40 sekund po prawej wpisujesz potem kod z obrazka i pobierasz. Użyj Google Chrome.
Witam,
Wlasnie po raz pierwszy zainstalowałem sobie MTW2, dodatek Kingdoms v. 1.05 i rozejrzałem się za modem. Padlo na Bellum Crucis 6.3 (wlasnie konczy się sciagac part 2). Nastepnie trafiłem tu na forum na Megasubmod i wydaje mi się, ze ten dodatek jeszcze bardziej uprzyjemni rozgrywke (chce wystartować kampanie od razu w jak najciekawszej, maksymalnie spatchowanej i stabilnej wersji)... Jednak powiem szczerze, ze z trudem dochodze do tego co i w jakiej kolejności należy instalować, by mieć w pełni sprawna wersje Waszego Megasubmod IV. Prawdopodobnie jakos się przez to przegryze i dojde co i jak, ale musze powiedzieć ze instrukcja kolejnych krokow z dedykowanego watku jest dość zagmatwana.
Dlatego uważam ze tak rozwinięty i pracochłonny projekt jak Wasz Megasubmod naprawdę zasluguje na zakończenie w postaci finalnej instalki. Prawda jest, ze MTW2 to gra już niemloda i zapewne zbyt wielu nowych userow nie należy oczekiwać. Jednak mogą pojawić się i tacy, czego najlepszym dowodem jestem ja sam. A dla nowych w temacie osob jest to dosyć zagmatwane. A zresztą nawet gdyby w ogole nikt nowy już nie miał z tego skorzystać, to i tak fajnie byłoby postawić te kropke nad i tworząc finalna instalke Megasubmoda IV, która za jednym zamachem zainstaluje zawartość wersji II, III i wszelkich dodatkow, co do których stabilności nie ma wątpliwości (te która powodują problemy powinny być wylaczone). Rozpoczeliscie duzy projekt, zrobiliście ewidentnie kawal dobrej roboty, pochlonelo to dużo wysilku, wiec naprawde warto to spuentować. A tak na szybko, to nie pogniewalbym się za jasna, zwiezla i konkretna instrukcje instalacji Megasubmoda do wersji IV zapisana od zera i jasniej tak "na tacy" bez konieczności przegryzania się. Pozdrawiam i (mimo powyższych bezpośrednich uwag) gratuluje produktu. Już się z góry ciesze na rozgrywke, która mnie czeka.
Dzięki, za miłe słowa, udanej gry.
Co do instalki, to mam nadzieję, że powstanie jednak. :P