O kurczę - dzięki za tip, właśnie tak myślałem, że coś tu za łatwo to idzie. Mam 75% wpływu w senacie, będę musiał chyba pożenić paru generałów z wymiany, żeby jakoś podbić wpływ innych rodów.
Wersja do druku
O kurczę - dzięki za tip, właśnie tak myślałem, że coś tu za łatwo to idzie. Mam 75% wpływu w senacie, będę musiał chyba pożenić paru generałów z wymiany, żeby jakoś podbić wpływ innych rodów.
Ambicja powyżej 3 u generała to bilet do "Czarnego Korpusu"/"Cmentarzyska". O dziwo w republice dużo łatwiej jest utrzymać stan równowagi, czyli nie przekroczenia progu 48%. ja Rzymem nie robię tam prawie nic, tylko pilnuje.
Hmmmm... ale przywódca Frakcji na pewno się nie zbuntuję??
Jak będę miał wybór, postawię chyba na monarchię - zawsze miałem takie wyobrażenie starożytnego Rzymu z jakimś wszechmogącym cezarem na czele.
Muszę też spojrzeć na poziom ambicji u generałów właśnie - bo do tej pory nie brałem tego elementu pod uwagę.
Przywódca frakcji jak na razie jest pewny. Mój Rzymski nawet tryumfował, ale bardzo pomagały mi inne rody intrygami i żona czarownica. To jest dziwne że ciesze się jak moja postać dostanie negatywna cechę.
Trzeba inaczej rotować generałów by była przeciw waga dla naczelnego wodza. ja teraz robię tak że wygrywam 2 lub 3 bitwy członkiem innego stronnictwa i powierzam mu dowodzenie flota lub małą armią. A jak za bardzo podskoczy mu gravitas to zabójstwo lub "Czarny Korpus".
Problem jest taki że na razie mam coś koło 40 osad i nie wiem jak to będzie chodziło przy jeszcze większym imperium.
Tak sobie zaczynam nową kampanie i chyba na początku pójdę w jak najwyższe wpływy stronnictwa, bo do daje niezłe bonusy ogólnopaństwowe... przecież na początku bunt mi nie wybuchnie a potem można trochę to przytemperować.
Do wybudowania królewskich koszar potrzebuję żelaza. Żelazo zdobyte, budynek postawiony. Co się stanie gdy stracę osadę z żelazem? Dalej będę mógł rekrutować wojsko z tego budynku czy stanie się on nieaktywny?
Rozumiem że wyższy lv budynku pozwala na werbunek wszystkich jednostek z niższych lv. ?
Będziesz mógł dalej rekrutować jednostki.
Czy ulepszać jednostki da się tylko poprzez specjalne prowincje?! Jestem prawie przekonany że tak, ale jakoś nie mogę w to uwierzyć :/