Wcześniej miałem średnio 90 fps a max 149fps!!!
Taki spadek wydajności?
Wersja do druku
Wcześniej miałem średnio 90 fps a max 149fps!!!
Taki spadek wydajności?
O nie, to musi ci tak strasznie ścinać przy tych 50 :rolleyes: Nie wiem czy wiesz ale ludzkie oko nie jest już w stanie wychwycić różnicy 50fps+. No chyba że ktoś lubi się przed frapsem tego ten :cool:
jeżeli w benchmarku spadło trzykrotnie to w bitwach też :(
grając oddziałami 350 piechoty i 180 kawalerii po 25 jednostek to w czasie bitwy widać to mocno. może nie wychwycisz różnicy pomiędzy 50-70 a 10-20 klatek a ja tak.
Gra nie została stworzona dla tak wielkich jednostek więc nie masz co narzekać.
10-20 a 50-70 chyba każdy wychwyci... sam mam koło 70 na wymaksowanych ustawieniach. A jak spada do 50 to nie widzę żadnej różnicy. Gdyby to bło 25 klatek to bym mógł narzekać. Ale to nawet nie jest cięcie...
Witam to mój pierwszy post.Chciałbym opisać moje wrażenie po rozegraniu pierwszej bitwy po aktualizacji ,która miała podobno je poprawić(wiem że komputer gra jak gra czyli powiedzmy ,,średnio"),ale myślałem że oblężenia będzie przeprowadzać choćby niewiele lepiej.bitwa: nowa kampania: Swabowie po około 10-15 turach moją stolice z generałem bez armii i pełnym garnizonem jest atakowana przez Bojów(+ posiłki czyli 1 generał i 1 jednostka konnicy).oczywiście atakowali z samymi tylko drabinami.Po ustawieniu drabin generał wroga podszedł pod mur i stał tam przez całą bitwie( oszczepnicy w sumie też ale oni przynajmniej zużytkowali swoją amunicje) i jego gwardziści zostali wybici przez wierze bez pomocy moich jednostek(do tego czasu amunicja się skończyła).Pózniej brama się otworzyła przypadkiem przez jednego wojownika, Bojowie nie weszli oczywiście przez bramę( jedynie procarze zrobili w jej kierunku jakieś 5 kroków w celu oczywiście zawrócenia w kierunku swojego wodza.Na koniec bitwy jedynie wódz posiłków wszedł po drabinie(jego jedna jednostka koniny całą bitwę próbowała spalić tylną bramę.W tej bitwie komputer nie próbował nawet spalić frontowej bramy(co byłoby lepsze niż stanie bezczynnie ich generała obok drabiny).Poziom bitwy i kampanii: Trudny.(Na wszelki wypadek gdyby ktoś przejżał post pobieżnie to nie jest opis kampanii,a przykład gry komputera po ostatniej aktualizacji.
pomimo niewątpliwych poprawek, wydajność ( jak u mnie ) schrzanili
Pograłem trochę na najnowszej wersji.
- Atak w wykonaniu si już jakoś wygląda, ale tylko na osady z murami. Bo na te bez to jakoś nie zauważyłem poprawy. Chyba najbardziej podoba mi się jak komp wybiera puste miejsca w murze, poza zasięgiem wież.
- W obronie miast dalej jest tępy.
- Ja się pytam gdzie zwiększyli prawdopodobieństwa bronienia osady armiami? GDZIE? O ILE? Bo jakoś tego nie dostrzegłem:(.
W następnym paczu spróbowali by coś zrobić z tą flotą. Bo ten aspekt wymaga największej poprawy.
http://wiki.totalwar.com/w/Total_War_ROME_II:_Patch_15
Czyli, wynika z tego, że starych savów nie popsują:D.
Całe szczęście kampania Egiptu poz.bardzo trudny uratowana.I jest kolejny dowód na zostawienie oryginalnej kampanii w spokoju.Całości z powodu Google translatora nie chce mi się teraz odszyfrowywać ale np. podoba mi się pomysł ze specjalnymi regionami.Jest to też pewnym urealistycznieniem np. większość armii Rzymu(oczywiście do czasu) rekrutowała się spośród Italii.