Faktycznie wygląda to świetnie. Ech, jeszcze 4 miesiące czekania :mrgreen:
Wersja do druku
Faktycznie wygląda to świetnie. Ech, jeszcze 4 miesiące czekania :mrgreen:
Porażka moim zdaniem to rozmieszczenie jest. Imperium okazuje się być jedną frakcją :/ , podobno miały być do wyboru 4 frakcje krasnoludów, a wygląda na to, że mamy jedną.
Spoiler:
Nie tyle jedną nacją, co jednym księstwem, dominującym wśród innych z racji tego, że tam włada Imperator. To raz.
Dwa - mnie się to akurat podoba, bo i tak Orkami, Wampirami lub Chaosem będę grać :P
Trzy - czemu Zielonoskórzy właśnie mają zaledwie część mapy? To jest wg mnie gorsze wycięcie niż w Starcraft 2 aktualnie w trybie ko-operacji, gdzie nie mogę sobie zagrać Protossami z Lotniskowcami bez zakupu najnowszego dodatku...
Cztery - jeśli dobrze rozumiem, będę musiał spuścić lanie Stirlandowi, by zająć zachodnią część Sylvanii? Ok, mi to pasuje, zgodnie z lore i w ogóle.
Czyli wychodzi na to, że Imperium zostanie odtworzone nie jako całość, ale jedna z prowincji. CO TO MA BYĆ! Wszystko miało być zgodne z universum, licencja itp. a tymczasem, no właśnie. co? Liczyłem, że pod szyldem Imperium dostaniemy całość ziem, a nie jedną krainę. W takim razie frakcja nie powinna się nazywać Imperium, ale Wielkie Księstwo Reiklandu. :confused:
A, co do Orków, to się zgadzam. Powinni być porozrzucani po mapie, mieć pojedyncze prowincje plus oczywiście sprawować władzę nad Złymi Ziemiami.
Wampirami rozwiniemy się bez przeszkód, bo będą tylko rebelianci, podobnie jak Imperium/Reiklandem, a Orki są skazane od razu na walkę z Krasnoludami. Extra! :confused:
Jak dla mnie to czepiasz się szczegółów - niepotrzebnie zresztą.
Na początku jako Reikland - zapewne skoro złączamy Imperium w jedną potęgę to będziemy też poprzez jakieś misje anektować inne księstwa do potęgi Imperium.
Rebeliantów jako nacji nie ma już od ETW. Także termin w aktualnych Total War jest nie na miejscu. Raczej będzie to część Stirlandu, o czym mówiłem od dawna. Orkowie i Krasnoludy od początku walczące ze sobą? Bardzo dobrze, tak powinno być!
Ja spodziewam się misji dla Karla, o nazwie np. stwórz Imperium xD
Bo zapewne tak będzie. Tłumaczenie CA, że Karl będzie mieć za zadanie zjednoczyć Imperium i przygotować je przed End Times w świetle aktualnych wydarzeń nabiera zdecydowanie nowego znaczenia. ;)
Wielki mi szczegół. Przypominam Ci, że sam miałeś pretensje do fanowskich AB, że są w nich błędy i to jest moim zdaniem szczegół. Tutaj CA razem z GW wykroiło sobie z olbrzymiego tworu jedną prowincję i nazwało ją jako Imperium, tyle, że nie oddaje ta nazwa całości. To tak jakby wyciąć Mazowsze z Wawa w grze i określić to mianem Polski.
Super, że walczą, tylko, że brak przeciwników dla innych sprawi, że rozrosną się one bez większych przeszkód, bo reszta prowincji zamiast być zjednoczona będzie pewnie naparzać się między sobą.
Sorry, jak dla mnie dużą różnicą jest zrobienie oficjalnych Armybooków (gdzie wszystko jest spójnie ze sobą posklejane i jest wierne lore), a zrobienie Fanowskich, gdzie jest więcej błędów i kolizji z lore niż gdziekolwiek indziej. Przypominam Ci, że nie przeszkadzało Ci o dziwo to, że nie można spalić/podbić miast Krasnoludów i odwrotnie przez Imperium, a teraz czepiasz się takich "baboli"... Jak Ci to przeszkadza to prosta odpowiedź - nie kupuj. CA nie będzie bolało to, że jeden gracz nie kupi ich "dzieła".