Cytat:
Odcinek był jednym z najlepszych w tym sezonie! Oczywiście to Jon Snow odnalazł malowidła naskalne pod Smoczą skałą, bo któż inny ;)
Ja myślałem, że coś jeszcze jej pokaże w tej jaskini jak Ygritte :)
Z Davosa też niezły śmieszek.
Cytat:
Bitwa była świetna, ten moment gdy oczekujesz nadciągającego wroga i nagle widzisz smoka. Żołnierze Lannisterów i Turly'ch byli świetnie wyszkoleni. Mimo takiego widoku nie porzucili swych pozycji i próbowali walczyć z nawałą Dothraków, choć niestety kiedy smok co chwila czyni wyrwy w szyku to i największa odwaga nie pomoże.
Bitwa miodzio. Boli tylko widok włóczni, które ledwo wystawały przed tarcze. Do tego mogli jakoś wykorzystać lepiej te wozy zamiast stawać przed nimi. No, ale skoro wpadł smok to po co takimi detalami się zajmować. W niektórych miejscach dothrakowie też przełamywali szyk sami. Do tego jeszcze brak jakiejkolwiek kawalerii po stronie Lannisterów - Stannis miał jej pełno za murem nawet, w bitwie pod Winterfell (jak jeszcze Stannis żył) Boltonowie też mieli pelno. A tutaj to bida totalna.
Ogólnie klimacik lekko westernowy - napad na "dyliżans", dothrackie krzyki jak indiańce, nawet krajobraz
No i Bronn jak zwykle miodzio
Cytat:
Co do zabawki Qyburna, to sprawdziło się to co przewidywałem, czyli że żywy smok zdoła ominąć pocisk. A nawet kiedy Bronn trafił Drogona tuż pod skrzydłem to nie wyeliminowało to smoka z walki na amen, fart iż niewielu było żołnierzy wroga wokół. Owa balista straciła swą największą przewagę- zaskoczenie. teraz Daenerys wie czego się spodziewać. Inna sprawa to to że zastanawiam się czy sam Bronn mógł obsługiwać ową broń. To było z deczka takie naciagane.
Smok zdoła ominąć bez problemu pocisk. Problem tylko, że twórcy jeszcze bardziej z Daenerys robią głupią bo zamiast lecieć zygzaczkiem to leci na wprost. No ale gdyby nie to nie mielibyśmy świetnej sceny z Jaime'm
Załącznik 2261
"
To było z deczka takie naciagane."
Z której strony by nie patrzeć to przy takiej broni musi być naciąganie ;D