Powinna powstać, ale nie wiem kiedy mi się zachce robić :) Jak jesień zawita na dobre to pewnie ruszę.
Wersja do druku
Powinna powstać, ale nie wiem kiedy mi się zachce robić :) Jak jesień zawita na dobre to pewnie ruszę.
Witam. Otóż mam problem. Tura nr. 120 papież ma tylko rzym, a w kolegium kardynałów 12 miejsc wolnych. Czy to normalne?
Możliwe, pewnie większość frakcji wyklęta, albo mało kapłanów ma. Za jakiś czas powinno się poprawić ai co jakiś czas dostaje kapłanów to i kardynałowie będą.
Na kampanii light nie dostaje, jak grasz na oryginalnym AI to wgraj moje, na nim z tym lepiej.Cytat:
Zamieszczone przez Araven
Piter co mieszasz? Na megasubmodzie IV jest Twoje ai, to raz, tam także na Light w Megasubmodzie IV ai dostaje kupców i kapłanów.
Skoro Kolega Ainossi pisze w temacie o Megasubmodzie, to zakładam, że gra na Maegasubmodzie IV, chyba, że jednak nie ?
Tak na IV
Z góry dziekuje za błyskawiczną pomoc na forum. I tutaj pojawia sie moje pytanie. Jak najszybciej nabić cechy generałą w bellum, chodzi o gwiazdki głównie. Wiem ze trzeba dużo walczyć ale czy jest róznica miedzy walką przez auto i reczną?
Po pierwsze na początku wstawiaj generałów na kilka tur do klasztoru ponad wtedy rosną im cechy aż dostają 2 albo 3 gwiazdki na najwyższym poziomie zdrowia. Patrz w cechy generała. Największe szanse na gwiazdki są po wielkich bitwach jak odniosłeś wielkie albo najlepsze z możliwych zwycięstwo. Nie ma wg mnie różnic automat czy nie, liczy się wielkość sił w bitwie i poziom zwycięstwa. Pozdrawiam. Pytaj jak coś. Tytuły namiestników dają niekiedy aż 2 gwiazdki dowodzenia.
Zainstalowalem wszystko zgodnie ze wskazówkami... i mam problem. Gra uruchamia się prawidłowo (przez plik .bat z katalogu Bellum Crucis), wybieram Polske, nie ma problemu. Wczytuje się mapa strategiczna, mogę wykonać rozmaite czynności na tej mapie. Niestety gdy tylko dochodzi do bitwy taktycznej, w trakcie jej wczytywania się, mniej więcej w polowie paska, gra wyskakuje do windowsa pozostawiając otwarte okienko z czarnym tlem i krecaca się klepsydra. W tle nadal gra muzyka z gry. A reszta ekranu to już normalny windows. Żeby to okienko z klepsydra całkowicie zamknąć musze wejść do managera zadań windowsa i zamknąć aplikacja MTW2.
Nie jestem pewny czy problem mam z megasubmodem czy tez ogolnie z Bellum Crucis...
Moja procedura instalacyjna:
1. MTW2
2 Kingdoms
3 Patch 1.5 do Kingdoms
4 Bellum Crucis 6.3 (part I oraz part II)
5 Bugfix do Bellum Crucis 6.3.
6. Megasubmod II
7. MuzykaPM do Megasubmoda
8. Patch do Megasubmoda dotyczący text-u
9. Patch do Megasubmoda dotyczący Ograniczonej Rekrutacji
10. Megasubmod IV
Wydaje mi się ze zrobiłem wszystko OK...
Robilem czysta instalacje, tzn nie instalowałem zadnych innych dodatkow ani nawet nie uruchamiałem gry az do zakonczenia powyższej sekwencji.
Po niepowidzeniu dopiero uruchomiłem czysta podstawowa wersje MTW2 i sprowokowałem szybko bitwe w kampanii - wczytala się bez problemu.
Jeśli macie jakiś pomysl to napiszcie prosze
Pozdr
No właśnie lepiej po instalacji Bellum zagrać kilka tur i wyłączyć kompa. Potem Kolejno Megasubmod II i też kilka tur i wyłączyć itd.
Jaki masz system operacyjny? Gdzie gra jest na dysku systemowym?
System to Windows 7 maksymalnie zaktualizowany. Gra jest (zgodnie ze wskazówkami) na dysku D (czyli nie na systemowym)