Re: Dyskusja ogólna o grze Total War: Rome II
Ciekawy artykuł o tym co wydarzyło się dnia dzisiejszego przed studiem CA :)
http://pixeledcourier.com/2013/10/21/to ... nt-studio/
Jestem ciekawy czy ich przedstawiciel medialny odpowiadałby z takim samym humorem gdyby ci ludzie siłą wtargnęli do budynku. Chociaż chyba powinni się cieszyć, że są takie inicjatywy bo to oznacza, że osoby tam się znajdujące mają na tyle chęci by wyrazić swoją dezaprobatę zamiast po prostu zapomnieć o grze/serii. :D
Pozdrawiam
Cytat:
Zamieszczone przez PakoThugLife
Cytat:
Zamieszczone przez guffqa
Jeśli gra wam w ogóle nie odpala lub zawiesza się przy ekranie startowym to tylko i wyłącznie wina tego, że macie wgrane stare mody, stworzone pod patch 1.4 a nie 1.5 ...wystarczy wszystkie mody zaktualizować...najlepiej wszystko ręcznie wywalić i korzystać tylko ze steam workshop...wtedy nie ma żadnych problemów.
Aha dopiszę jeszcze, że stary mod manager już nie działa. Działa tylko ten przy ekranie startowym gry.
Mi gra działa tylko tyle że modów nie czyta tak jak powinna. Np wgrywam wszystkie mody z work shopu na jedno kopyto i działają, a na przykład potem dogram moda czy dwa które nie nachodzą na inne mody i co? I jeden wielki ch**... Bo mody wgrane wcześniej nie działają a te wgrane później działają. Jeden wielki dafuQ. o.O
A jakie dokładnie wgrywasz mody ? Na pewno w jakiś sposób się kolidują, nie ma innej opcji.
Dla mnie powoli ta gra umiera śmiercią naturalną. Zawiodłem się bardziej niż trochę, po następnych patchach nie widzę poprawy z optymalizacja, takie trochę zapłać a o resztę nie pytaj. A może za stary jestem żeby dalej śledzić to wszystko, jak kiedyś z M, R, M II itp. nie chciałbym. Mam obawy, że wrócę do gry za rok dwa. nie dobrze, nie chcę mi się w tę grę grać bardziej niż w Empire. Kolokwialnie Wku**ia mnie ta gra, mimo że czekałem ponad rok na nią.
Cytat:
Zamieszczone przez Sanvone
Ciekawy artykuł o tym co wydarzyło się dnia dzisiejszego przed studiem CA :)
http://pixeledcourier.com/2013/10/21/to ... nt-studio/
Jestem ciekawy czy ich przedstawiciel medialny odpowiadałby z takim samym humorem gdyby ci ludzie siłą wtargnęli do budynku. Chociaż chyba powinni się cieszyć, że są takie inicjatywy bo to oznacza, że osoby tam się znajdujące mają na tyle chęci by wyrazić swoją dezaprobatę zamiast po prostu zapomnieć o grze/serii. :D
Pozdrawiam
No widac,ze problem Rome 2, to cos wiecej niz wpadki przy poprzednich seriach. Po prostu gracze maja dosc robienia ich w bambuko.
Cytat:
Cytat:
Zamieszczone przez PakoThugLife
Cytat:
Jeśli gra wam w ogóle nie odpala lub zawiesza się przy ekranie startowym to tylko i wyłącznie wina tego, że macie wgrane stare mody, stworzone pod patch 1.4 a nie 1.5 ...wystarczy wszystkie mody zaktualizować...najlepiej wszystko ręcznie wywalić i korzystać tylko ze steam workshop...wtedy nie ma żadnych problemów.
Aha dopiszę jeszcze, że stary mod manager już nie działa. Działa tylko ten przy ekranie startowym gry.
Mi gra działa tylko tyle że modów nie czyta tak jak powinna. Np wgrywam wszystkie mody z work shopu na jedno kopyto i działają, a na przykład potem dogram moda czy dwa które nie nachodzą na inne mody i co? I jeden wielki ch**... Bo mody wgrane wcześniej nie działają a te wgrane później działają. Jeden wielki dafuQ. o.O
A jakie dokładnie wgrywasz mody ? Na pewno w jakiś sposób się kolidują, nie ma innej opcji.
Właśnie wczesniej miałem te same mody na Patchu 4 i wszystkie działały.. ;] i teraz te same które są komptabilne z patchem 5 nie działają już tak jak powinny ... :D
Co do wgranych modów to mam wszystkie od Radius'a, na nowe jednostki Rzymu, Macedonii itd, itp żaden na Siebie nie na chodzi żeby nie było i wystarczy że do Gram mod na kilka nowych jednostek Aten ( AARE) tak się zwie ten plik i mod na jedną turę budowy i technologi bo chce się pobawić i po wgraniu tych trzech modów wszystko wariuje i nie działa nic oprócz tych trzech modów... :D
Gra jest bardzo zabawna. Przykład eventu:
"Pewien chłopiec zaprzyjaźnił się z delfinem..."
Patrzę na kartę postaci.. o zgrozo, chłopiec wygląda na 70 -letniego łysego faceta o aparycji kretyna. To naprawdę wielki cud, że delfin się z nim zaprzyjaźnił.
Na litość, czy jest jakiś mod o którym wiecie, który by zmieniał karty postaci?
Cytat:
Zamieszczone przez Tessali
Gra jest bardzo zabawna. Przykład eventu:
"Pewien chłopiec zaprzyjaźnił się z delfinem..."
Patrzę na kartę postaci.. o zgrozo, chłopiec wygląda na 70 -letniego łysego faceta o aparycji kretyna. To naprawdę wielki cud, że delfin się z nim zaprzyjaźnił.
Na litość, czy jest jakiś mod o którym wiecie, który by zmieniał karty postaci?
Jest kilka co zmieniają karty jednostek, ale to jeszcze brzydko wygląda trochę bo takie pomieszane te karty między nowymi a starymi a co do kart postaci to chyba coś widziałem większego co to zmienia, jak poszukam to Ci wyśle na PW link do moda.
Hej co jakiś czas zadaję standardowe pytanie czy już warto kupić RTW? czy poprawili to dziadostwo chociaż do poziomu STW lub ETW? czy dalej czekać?
Ja kupiłem od razu i pomimo wielu błędów gry nie żałuję. Na razie do STW2 nie ma podjazdu, ale za kilka(naście) patchów, kto wie? Ze względu na okres historyczny gra mi się w Roma lepiej od ETW.
Tylko multi jest słabe, w porównaniu do tego, co oferował nam Szogun.