Czemu Ty jesteś zdziwiony? Tak przeważnie było w TW... kuźnia tam, gdzie było żelazo, przez co te prowincje nabierały "kolorytu".
Wersja do druku
Czemu Ty jesteś zdziwiony? Tak przeważnie było w TW... kuźnia tam, gdzie było żelazo, przez co te prowincje nabierały "kolorytu".
Ktoś wie może jak zrobić żeby nie mieć co ture 6 buntów niewolników?
Po bitwie zabijaj jeńców zamiast brać ich w niewolę, po prostu masz za dużo niewolników, znacznie wzrasta niezadowolenie i stąd te bunty. Być może też, zdobywając osady, zbyt często je grabisz (to powoduje, że wrogowie też idą w niewolę).
Zniszcz targ niewolników (jeśli masz), obniża tempo spadania niewolników w prowincji.
Super ta gra, pół gry odkrywam technologię by odkryć królewskie koszary, później drugie pół buduję koszary, a na koniec mogę zwerbować aż 2 jednostki bohaterów o_O
Dziękuję - uninstall
Chyba tylko Sparta ma tak skopane, u reszty nacji jest już normalnie.
A ile byś ich chciał? 20 oddziałów? Trochę pomyśl na przyszłość. Bohaterowie Sparty to nieliczna armia, w końcu Sparta to nie tylko elita, zmusza to gracza do normalniejszego robienia oddziałów u Sparty.
Ja osobiście Spartą kampanię gram tylko z modem na zdjęcie limitów w armii Sparty bo inaczej dochodzi się do momentu gdzie można robić tylko periojków. Poza tym ja na starcie odkrywam technologie by móc robić balisty, a potem lecę tylko w królewskie koszary. Dzięki temu dosyć szybko uzyskuje najlepsze jednostki, choć te normalne spartan dają bez problemu radę. Szkoda, że mieczników nie ma Sparta(osobiście gram na modzie który ich daje w królewskich koszarach).
A ja widzę za to ograniczanie w tworzeniu jednostek jako wyzwanie do gry Spartą. I choć mam wielki sentyment do niej, to nie widzę powodu aby dla jednej nacji z tylu grywalnych porzucać grę. Wielu tu narzeka na Spartę pod względem statystyk, ubogiego wyboru jednostek itd. A dla mnie jest to tylko jeszcze większe wyzwanie.
Kobrax jaki to mod? Tutaj w ogóle bez modów ani rusz. Grafika budynków, jednostek, na polu bitwy Spartanie wyglądają jak kloszardzi :/ Wszystko denne :(
Kolejne bezsensowna zmiana to uzupełnianie jednostek. Dlaczego już nie można ich łączyć?!
Federacja celtycka tworzy armie za armią, ledwo uzupełniam moje oddziały, nie wiem skąd mają tyle kasy.
Czy wymorduję ludność zdobytej osady czy pokojowo ją zajmę, -99 i bunt o_O
Albo ja mam jakąś dziwną wersję albo CA zrobił jeden wielki bubel.
Grałem w Rome I i tam nie było takich głupot.
Arroyo rozumiem że elitarnych oddziałów nie może być wiele, ale w takim razie niech zmniejszą czas na budowę budynku i odkrywanie technologii. Przecież tyle tur straciłem na te koszary że mogłem już co innego odkrywać. Jednym słowem gra nie warta świeczki z tymi bohaterami.
Nie poddam się! Zaczynam od nowa Spartanami tylko że na modach poprawiających głupotę CA.