Tak, pierwszy mecz na stadionie Jagi.
Wersja do druku
Tak, pierwszy mecz na stadionie Jagi.
Eh, Ruch już przegrzmocił, chodź dobrze zaczął :oops: ale na Wisłę czekam, no i liczę na Jagę ;)
Te wyniki mi pokazują jak głęboko tkwimy z naszą piłką xD
D R A M A T
Nigdy nie myślałem, ze doczekam chwili jak Azerbejdżan będzie lał polskie kluby :shock: :? O reszcie zespołów się nie wypowiem, bo osiwiałem i włosy mi wypadły od patrzenia.
Przyczyna jest prosta
Naszym się nie chce!
Jedna wielka padaczka. I jak tu nie krytykować polskiego futbolu? Liga Azerska vs Liga Polska 2:1 :lol: Ruch bez niespodzianki - nad nimi nie ma sie co za bardzo pastwić, bo Austria to groźny przeciwnik i na pewno lepszy. Jaga, z tego co widziałem jednym okiem w drugiej połowie ( bo patrzylem na Juventus ) grała ambitnie i nawet stwarzała tam jakieś sytuacje - do nich też się nie czepiam, bo trafili na wyżej notowanego rywala, a mimo to się nie poddali. Nie zmienia to jednak faktu, że jest wielki dramat - 4 drużyny i 4 przegrane mecze ( w tym z mocarzami z Karabachu :lol: ). Wielkie brawa !!!
no nic bywa europa się znowu oddaliła, mi tam osobiście to w niczym nie przeszkadza bo im gorsze wyniki mniej przypadkowych osob na trybunach a co za tym idzie może aby ktoś przychodził zapełniać te nowe wielkie stadiony na których grać będą na tle europy bardzo słabe zespoły trzeba będzie zmniejszyć restrykcje bo jednak fanatycy jeszcze potrzebni będą aby ktoś był na trybunach a dla mnie to się tylko uśmiecha^^
Pokrętna logika, przecież na tych większych stadionach przeważająca większość to będą jednak, jak to nazywacie, "pikniki". Żeby ich przyciągnąć trzeba oczywiście jako takiej gry drużyn, ale te osoby muszą też czuć się bezpiecznie. Oczywiście wiem, że wiele restrykcji jest absurdalnych, ale jednak trzeba przyznać że jest jakoś mniej burd niż kiedyś...
Lezymy i kwiczymy.Cztery nokauty :!: :!: :!: :!: :shock: Osobiscie (co zrozumiale ;) ) szkoda mi tych pierwszych 10 min na niekorzysc Jagi.
Ale nie ma sie co przejmowac bo juz wkrotce beda piekne stadiony na ktorych bedzie mozna ogladac przepiekny football w wykonaniu amatorow oraz emerytow.Stworzymy w Polsce swego rodzaju wies potiomkinowska :lol: (ladne z zewnatrz a smierdzace od srodka)...grunt ze kasa wciaz plynie na Miodowa w Warszawie a reszta jakos sie ulozy ;)
P.S.Jeszcze jeden tydzien i polska odyseja w europejskich pucharach dobiegnie do konca.Zas pozniej znow bedziemy sie podniecac ustawianymi meczami i napinac w necie :mrgreen:
eee polskie kluby to normalka.
Inna sprawa czytałem sobie forum kibiców Arsenalu, oni tam mają grać mecz z Legią i był link do forum Legii, a tam... kibicie warszawscy nie mogą zrozumieć, jak można kibicować klubowi zagranicznemu mając pod bokiem polskie... Dla mnie odpowiedź jest prosta, ja kibicując Barcie kibicuję klubowi grającemu dobrą piłkę, który ma wielką historie i mi osobiście przypomina trochę historie Polski, a kibicie Legii piszący na tamtym forum mają jakoś "metafizyczną miłość" do swego klubu, lecz to już ma ze sportem mało wspólnego... nie uważam, że któreś z tych rzeczy jest gorsze, ale to dwie całkiem inne sprawy.
Polskie kluby będą też na tym tracić finansowo, że coraz więcej młodych ludzi deklaruję się jako kibice klubów zagranicznych i u nich będą zostawiać kasę a nie polskim klubom.
ps. nie wiem czy to aktualne ale kiedyś widziałem, że koszulka Barcy kosztowała mniej niż koszulka Legii :lol: :lol: :lol: