Cytat:
Tak dla Twojej wiedzy Zając, bo widzę że jesteś kompletnym ignorantem w sprawach militarnych, rakiety ziemia-powietrze nie mają trafić bezpośrednio w samolot, lecz rozrywają się w jego pobliżu faszerując odłamkami, W takim przypadku pasażer tego samolotu miał wystarczająco dużo czasu by założyć maskę gdyż dopiero pod wpływem uszkodzeń i w czasie spadania samolot rozleciał sie na kawałki. Zresztą na fragmentach samolotu wyraźnie było widać ślad po odłamkach , a nie przestrzeliny. Niestety dla części speców na tym forum to jedno i to samo:hmm:, szkoda, że brak w tym temacie merytorycznej dyskusji a jest tylko papka propagandowa.
Wszystko fajnie, fajnie tylko, że przy gwałtownej dekompresji(a w tym przypadku chyba tak właśnie było) możliwe, że nie mieliby na nic czasu. Może tylko jedna osoba była tak szybka, że zdążyła założyć maskę? Albo była na coś chora i potrzebowała dostać tlen? Ja tam na przykład nie jestem w stanie określić po ilości i wielkości uszkodzeń kadłuba stwierdzić jak wyglądała dekompresja.
Cytat:
Też dla mnie temat "Ukraina i Unia" powinien dotyczyć tylko wyżej wymienionych podmiotów. Niestety, od kiedy ktoś na Kremlu uznał że Rosja musi dokładnie stać po środku i od niej ma zależeć czy te dwa podmioty coś podpisują, gdy rosyjskie wojska dokonują anschlussu Krymu, gdy rosyjski specnaz wywołuje konflikt w Donbasie, gdy rosyjska artyleria wpierw regularnie ostrzeliwuje Ukrainę i jej wojska a potem najnormalniej w świecie Kreml wchodzi do Donbasu swoim liniowym wojskiem (o specnazie już wspomniałem), gdy regularnie łamana jest niezawisłość ukraińskiej przestrzeni powietrznej (choćby BSL-ami) to Rosja, jej armia i jej włodarze sami wpisali się w temat. Sorry, taki mamy na wschodzie klimat. Trochę Cię to uwiera? Mnie też. Ale Rosjanie sami robią wszystko co możliwe aby szeroko rozumiany temat Ukraina i Unia (np. umowy) nie obył się bez ich obecności, bez ich czynnego udziału a nawet ich łaskawego przyzwolenia. Jasne? Przynajmniej mam taką nadzieję.
Fajnie, fajnie. Tylko mnie chodzi o to, że ten konkretny link tutaj nie pasuje. No chyba, że ruskie zamierzają użyć rakiet