Piękny mecz. Całe 120 minut plus karne. Co za widowisko. Bayern zasłużenie wygrała a Real zadowolić musi się Ligą :D Teraz tylko Chelsea po puchar i będę Mega szczęśliwy(jeszcze jak z LFC wygrają to będzie grubo :lol: )
Wersja do druku
Piękny mecz. Całe 120 minut plus karne. Co za widowisko. Bayern zasłużenie wygrała a Real zadowolić musi się Ligą :D Teraz tylko Chelsea po puchar i będę Mega szczęśliwy(jeszcze jak z LFC wygrają to będzie grubo :lol: )
Ja z kolei wczoraj świętowałem, dzisiaj mam stype. :lol:Cytat:
Zamieszczone przez Baal-Melkart
Bayern był lepszy i tyle, ale wydaje mi się, że powinien być jednak karny dla Realu pod koniec, bo Neuer ciągnął Granero za koszulkę a potem popchnął
Wczoraj najlepszy był zwierzak (pepe) jak ci źli zawodnicy Bayernu go męczyli i faulowali :lol: Chyba rzeczywiście ma coś z główką, Ribery sprzedał mu z bara a ten się za ręke trzyma i grymas smierci na twarzy :lol:
Neuer go przecież koncertowo wyczekał, niezwykle pewnie to zrobił a Granero liczył na jakiegoś karnego z kapelusza.
Wreszcie trochę świeżości w LM, mając w składzie Ronaldo, Kake czy Ramosa i nie wykorzystać karnych... coz pretensje niech maja do siebie, bo Bayern gral jak rowny z rownym, nie bylo murarki jak w meczu Barcy z Chelsea.
Teraz w finale Bayern zje Chelsea ;)
Ykhm...chyba Chelsea zje Bayern? :lol:
Ale finał będzie ciekawy,obie drużyny osłabione,więc może będzie nawet równo :)
Myślę że będzie 2 : 1 dla CFC ;)
Bayern wczoraj prawie jak Barca w formie. Świetna gra piłką, sporo okazji, w ciągu regulaminowego czasu Real istniał tylko pierwsze 15 minut. Casillas (którego uważam za słabszego od Neura) miał więcej roboty i bronił nieźle, Niemiec momentami niepewnie, ale potem odpalił. Obrony obu drużyn grały nieźle, ale pomoc Bayernu strasznie zdominowała Hiszpanów Gomez (mimo, że komentatorzy się nim podniecali) nic ciekawego nie zagrał, owszem - wywalczył karnego (choć nie wymagało to wielkich umiejętności), ze dwa razy odebrał piłkę i tyle, poza tym marnował seryjnie sytuację. Robben widać chciał powtórzyć swój hattrick z meczu z Borussia - najpierw nie trafił z 2 metrów do bramki, potem słabo strzelił karnego, ale jakimś cudem wpadło, zawalić przy bramce dla Realu także mu się nie udało.
O ile w przypadku meczu Barcy z Chelsea można mówić o farcie i niefarcie, bo jednak sporo poprzeczek i słupków (czego trener nie mógł przecież przewidzieć i tak ustawić drużyny, by piłki obijały bramkę), o tyle w tym dwumeczu Bayern był lepszy od Realu i to w obu spotkaniach. Gratulację, czekam na finał. Szkoda, że obie drużyny będą osłabione, ale może dzięki temu wpadnie więcej goli.
Rozumiem, że jak sędzia dolicza czas to już jest niezgodne z regulaminem? :roll:Cytat:
Zamieszczone przez Dragonit
Tak , dorzućmy Voitkowi te kilka minut bo się pogodzić nie może , że jego gwiazdy karnych nie potrafią strzelić :lol:
Ogólnie widać było, że piłkarze są zesrani :P Na początku meczu kilka niepewnych przyjęć po obu stronach, potem te karne. :lol:
Ja się nie mogę pogodzić? Przecież napisałem, że Bayern był lepszy. Poza pierwszymi 15 minutami Real snuł się po boiskuCytat:
Zamieszczone przez Sareth4
Chodziło mi o podstawowy czas.Cytat:
Rozumiem, że jak sędzia dolicza czas to już jest niezgodne z regulaminem? :roll:
No Real miał dobre 30 minut pierwsze. !sza połowa ogólnei bardzo syzbka i się fajnie oglądało; zasłużony byłby wynik po pierwszej połowie 3:3. @ już slabsza. Zgadzam się, ze Bayern zasłużenie przeszedł dalej,. :|
Ważne, że Barcelona wtopiła - już nic w tej lidze mistrzów mnie nie zasmuci; ręce same składały się do oklasków jak Chelsea wyjazdy z każda piłą do przodu robiło :lol: Meega śmianie miałem w knajpie ;)
Guardiola zrezygnował z trenowania Barcy. Teraz sie przekonamy jakim jest trenerem. Ciekawe kto go zatrudni. Mówi się o Interze ( chyba jeden z poważniejszych kandydatów ), Milanie, a nawet Romie ( niezła bzdura swoją drogą ). Może City?
Ciekawy przyszły sezon się szykuje. Barca z nowym trenerem. Juve wraca do LM, Borussia i City zagrają drugą edycję, frycowe już zapłacili. Pewnie spore zmiany w Chelsea. Utd też będzie chciało rewanżu za ostatni blamaż. Do tego przebogate PSG z całkiem ciekawych składem.
Ponoć najpierw chłop chce sobie odpocząć od piłki ;)Cytat:
Guardiola zrezygnował z trenowania Barcy. Teraz sie przekonamy jakim jest trenerem. Ciekawe kto go zatrudni. Mówi się o Interze ( chyba jeden z poważniejszych kandydatów ), Milanie, a nawet Romie ( niezła bzdura swoją drogą ). Może City?
Może Chelsea? Nie sądzę by taki tymczasowy trener jak obecnie zadowolił Abramowicza.Cytat:
Ciekawy przyszły sezon się szykuje. Barca z nowym trenerem. Juve wraca do LM, Borussia i City zagrają drugą edycję, frycowe już zapłacili. Pewnie spore zmiany w Chelsea. Utd też będzie chciało rewanżu za ostatni blamaż. Do tego przebogate PSG z całkiem ciekawych składem.
Ktoś wie co się dzieje z Benitezem?
Podobnie będzie jak z jego poprzednikiem, takie zespoły jak Barsa udostępniają trenerom takie możliwości jakie mało który klub jest wstanie dać, chodzi o możliwość polityki transferowej itp...W innych tych najbogatszych nie ma tak wolnej reki trener, czy tez jak sie mówi menadżer- Przykład Mourinho w Chelsea, nie wszystkie głośne transfery były jego pomysłem :)Cytat:
Cytuj:
Jako sympatyk Barsy widziałbym jego dotychczasowego asystenta, ale czas pokaże...
Nie jestem kibicem piłki włoskiej, ale to co Juve już uczyniło zasługuje na uznanie, a jak jeszcze dopną te transfery o których się przebąkuje, to kto wie...Co do Chelsea, tam póki Abramowicz ma decydujący wpływ na skład zespołu, to nawet geniusz nie pomoże :) Powinien dać szansę dotychczasowemu, bo gość dogaduje się z rozgwiazdami, a to sztuka jest wielka ( bez ironii)Cytat:
RDM powinien dostać szansę,ale tylko pod warunkiem że przebuduje skład CFC
Najbardziej ciekawi mnie jednak to co zrobi Guardiola
Styl Barcy jest specyficzny, tam już w młodszych rocznikach grają tak samo i w tym tkwi sukces wychowanków w pierwszym składzie. W PD podoba mi się też idea drugich drużyn ( Barcelona B czy też Villarreal B grają obecnie w Secunda Division ), gracze bez formy czy młodzi mogą pograć i się wykazać ( takiemu Juventusowi przydałby się grający Krasic czy Elia, a nóż załapali by formę ), trenerzy też mają pole doświadczalne ( właśnie ww. Enrique prowadził drugi zespół ). Do czego zmierzam? Na moje oko Guardioli było łatwiej odnieść takie, a nie inne sukcesy, w dodatku z takim składem. Niezbyt wierze w jego wielkie zdolności trenerskie, dlatego jestem ciekawy jakby się sprawdził w innej drużynie. Serie A to chyba nie liga dla niego, zwłaszcza Inter który przechodzi ogromny kryzys, gdzie w składzie jest sporo starych, wypalonych graczy. Milan? Zbierają "odpady" pokroju Ibry, Robinho czy Cassano. Wiadomo, że każdy z nich to jest gracz z najwyższej półki, no ale jednak w najważniejszych momentach i klubach zawsze im coś brakowało. Pato ciągle połamany. Chodzą słuchy, że Milan nie poszaleje w mercato, ba, być może będą musieli sprzedać jedną gwiazdę ( T.Silva, Boateng ). Tak się drużyny na LM nie da zbudować. Tam brakuje jakiegoś kreatora w pomocy, same drwale. Bez dużej kasy nie kupią nikogo sensownego na środek.
Roma - potencjał mają, ale jak pokazał przykład Enrique, hiszpański styl nie sprawdza się w Serie A. Dodatkowo fatalna obrona, a Kjaer to jakaś pomyłka.
Wątpię by sam Pep wybrał ten kierunek. Pozostaje prestiżowa PL. Ja bym stawiał na City, bo Mancini to słaby trener. Przyfarciło mu się z Interem po farsopoli, bo w lidze nie było konkurencji. W LM pokazał swoją prawdziwą twarz, ciągłe odpadki w 1/8. W city jak widać też nie dał rady w LM, co prawda grupa śmierci, ale na papierze powinni zjeść Napoli.
City ma już dosyć poukładany skład, kasa na transfery jest, także nowy trener może sobie uzupełnić skład według swojego widzimisie.
Chelsea? Trudna sprawa, tam trzeba przebudowy, a w szatni rządzą Terry z Lampardem, nie wiem czy Pep ma odpowiedni autorytet.
A trener Barcy? Równie dobrze może to być asystent Guardioli, może go zostawią na nastepny sezon, będzie kontynuował to o czym pisałem wyżej.
PS: A co do Juve, to nawet ze wzmocnieniami nie widzę większych szans na finał LM. Wszystko powoli. Choć w tym sezonie też miało być minimum 3 miejsce, bez napalania się, a możliwy jest dublet i to bez porażki w sezonie. Tak czy siak, Juventus wyląduje w trzecim koszyku, więc może trafić do grupy śmierci. Jeżeli dopisałoby szczęście w losowaniu i byłaby szansa na pierwsze miejsce w grupie, to ćwierćfinał byłby realny. A później, kto wie...
Ja ogólnie będę zadowolony jak uda się awansować do fazy pucharowej i pokazać się z dobrej strony ( jak choćby po powrocie z Serie B, dwie wygrane z Realem i wyrównany dwumecz z Chelsea ).
Jeszcze dodam że Abramowicz się wtrąca trenerom ;)
Suarez dzisiaj :shock: :shock: masakra, ale to jest mistrz.
Ano , niecodziennie się strzela z połowy.
http://samenvattingen.voetbalfeeds.nl Wszystkie bramy świetne ale 3 jak powiedział komentator "out of this world" :lol: :shock:
A Chelsea dzisiaj ładnie,Torres pierwszy hattrick od 2009 :)
W Serie A też ciekawie. Juventus po męczarniach z Ceseną w środę, dziś bez problemu rozbija Novarę 4:0. Ósme zwycięstwo z rzędu, stosunek bramek 23-1... robi wrażenie. Milan niestety też załapał wiatr z żagle, Cassano w podstawie, Boateng też, 4:1 ze Sieną. No ale jeszcze czekają ich derby z Interem, a ci walczą o 3 miejsce i na pewno nie odpuszczą.
Swoją drogą ciekawa sytuacja w walce o el.LM.
Napoli i Inter po 55 pkt. Lazio tyle samo, ale grają dziś z Udinese które ma 52 pkt. Rzymianie stracili kompletnie formę, Udinese też nie zachwyca, ale powinni to wygrać. Cztery drużyny z 55 pkt na koncie? Ciekawie, ciekawie.
Legia vs Jagiellonia zajebiaszczy mecz :!: Sledzie cisnely wojskowych az milo bylo patrzec.No przyznam sie ze bylem sceptykiem co do T.Hajty lecz patrzac na to co zrobil z zespolem zmieniam nastawienie :oops: :lol: Chlopaki znow graja jak powinni i widac ze ponownie tworza kolektyw i przede wszystkim chce sie im grac ;)
Zas "Franek" tradycyjnie kolejna bramka :mrgreen:
http://ekstraklasa.tv/ekstraklasa/10,91 ... _0_1_.html
Tyle, że spuchli na koniec ;) a to co Sandomierski wyprawiał w tej bramce to inna sprawa :shock: No i bramka Ljubojada - poezja :D Muszę jednak z niechęcią przyznać, że jak nie zdobędziemy Mistrzostwa w tym sezonie to będzie to frajerstwo :cry:
Tak jak przewidywałem, Udinese wygrało i cztery drużyny mają obecnie po 55 pkt. Będzie ciekawie do końca.
Najlepsza ostatnia bramka. Ktoś z trybun gwizdnął, piłkarze Lazio przestali grać, a Udine strzeliło gola :lol: Potem doszło do przepychanek. Niezły ubaw.
https://www.youtube.com/watch?v=bgK8VNx ... re=related
A w derbach Manchesteru ponownie górą City ;)
Jeszcze nie koniec , w niedziele Newcastle nauczy pokory City i United wróci .
No jak się gra, jak United, na remis to zwykle się dostaje w dupę ; <
Cracovia leci. Nareszcie.
Nie ciesz się jeszcze... Zwiększą liczbę drużyn w TME albo znowu licencji komuś nie przyznają i będzie tak jak co roku :lol:Cytat:
Zamieszczone przez Nagano
Cały sezon, konsekwentnie parli do celu; ich trud i znój został w końcu wynagrodzony 8-) Sezon temu o włos przegrali walkę o spadek, w tym sezonie nikomu nie pozostawili cienia wątpliwości: bo kto jak kto ale Cracovia sobie na ten spadek zapracowała :lol:Cytat:
Cracovia leci. Nareszcie.
Bedzie przynajmniej ladny stadion w nizszej lidze :mrgreen:
Dokładnie, reszta będzie musiała do niego równać ;)
Zły jestem, mój zespół rozdaje punkty jak tylko obronili się przed spadkiem. Oni się potem dziwią że trybuny nie wypełnione w całości....Z kolei Jedyny słuszny łódzki klub zmierza tam gdzie jego miejsce :) Ale nie kopie się leżących :mrgreen:
Przy dotychczasowej polityce zarządu klubu, Widzew dołączy do nich w przyszłym sezonie, chyba że ktoś zrobi tam porządek :oops:
Wstyd mi za taki zarząd :( Co to za pracodawca, który nie potrafi się wywiązać z umowy i płacić na czas piłkarzom. Ci mają utrzymanie, ale nie mają pieniędzy, więc nie walczą.
Jeszcze te bilety drogie na oglądanie takiej mizerii...
W Serie A co kolejka to jakieś ciekawe zdarzenie, jak nie kibice nakazują zdejmować koszulki piłkarzom podczas meczu, bo słabo grają, to znowu ostatnio gol po gwizdku z trybun, a dziś trener Fiorentiny nastukał piłkarzowi który komentował decyzje o swoim zdjęciu z boiska :mrgreen:
https://www.youtube.com/watch?v=ryV4QjJ ... ure=relmfu
Nice,nice,nice.... ;)
http://www.youtube.com/watch?v=EZ79__kQ ... re=related
Mam pytanie, bo mnie interesują opinie innych , co sądzicie o powołaniach Smudy, lub ich braku do reprezentacji? ja jestem trochę zaskoczony tym, ze tylu powołał a wśród nich młodych zdolnych. Tylko czy nie odda im niedźwiedziej przysługi, gdy wrócą po zgrupowaniu do domów? Mam wrażenie, że są po to by zamknąć buzie :mrgreen: dziennikarzom i części kibicom, co domagali się świeżej krwi... :roll:
powołania, jak powołania, mi brakuje Czerkawskiego jako napastnika:P
Ej widzieliście hymn na euro...:( to naprawdę nie jest śmieszne, co za durny naród z taką psss... "piosenką" na ME. Zróbmy coś z tym tak samo jak z orzełkiem!!!
http://www.youtube.com/watch?v=MIsX5Rh1ktE ------WTF