Re: 1648 - Der dreissigjährige Krieg
Quickfix z 17 stycznia 2011:
http://www.twcenter.net/forums/attachme ... 1326791506
Co naprawia?
[spoiler:111gyoaf]There has been a repeated bug in the Protestant Union end of round processing of characters. Extract the attached file into the mods\1648\data folder - save game compatible.[/spoiler:111gyoaf]
Co zmienia?
[spoiler:111gyoaf]Gigantus wrote:
Great to here that we are finally managing to reduce the messy trait crash issues. Just in case I got it mixed up, underneath the latest version of the trait file.
The following triggers have been disabled:
* agents23
* agents24
* governing6
* harsh_lifestyle1
* sitting_around_town_with_orthodoxchurch
* selfperpetuating26
Extract into mods\1648\data[/spoiler:111gyoaf]
Wszystko dodane do pierwszego posta.
Patche poprawiły prędkość przemijania tur AI lub znormalizowały (wszystkie jednostki dostępne) własne bitwy?
Po wstępnej grze na tym patchu odpowiem:
1. Czas oczekiwania na turę skrócił się, moim zdaniem dłużej się czeka niz w samym Medievalu 2 podstawce, ale krócej nawet bardziej niż w Empire Total War.(Takie małe porównanie moim zdaniem)
-Fakt faktem, że w porównaniu do pierwszych wersji tego moda bardzo krótko się czeka na turę :)
2. Tak wszystkie jednostki są dostępne w trybie bitwy, az za wszystkie (spostrzeglem, że Szwecja ma w arsenale husarie i pewnie nie tylko ona, gdyz gralem tylko jedna bitwe)
Ps. Pamietajcie, zeby zapisywac czesto gre, bo moga sie zdarzyc rozne bugi, ja mialem tak, ze przy koncu tury zbugowal mi sie odzial z jakims emisariuszem protestanckim ktory chcial przejsc przez most na turze wroga, a byl tam moj odzial w efekcie czego jak to bywa w medku: Moj oddzial chcial sie przesunac idacemu emisariuszowi, gdy emisariusz przeszedl, musial sie przesuwac mojemu odzialowi, a nie bylo miejsca w efekcie czego powstal efekt petli nie do zatrzymania (nic nie moglem zrobic). Dopiero po wcisnieciu kilkakrotnie wszystkich przyciskow i kilka razy alt+ctrl+delete jakos sie odbugowalo (cud chyba :))
Niestety nadal u mnie tury chodzą bardzo wolno. Poza tym w RON najczęściej występującym sztandarem jest sztandar litewski.
Hmm. Moze sprawdz czy dobrze zainstalowales patcha i czy masz wczesniejsze wszystkie patche czyli 03, 05, 012, no i 030. Powinno ci pisac w menu glownym gry na dole jaka wersje posiadasz. Co do sztandaru, no faktycznie litewski tylko nosza, ale w polsko-litewskich wojskach (nie najemnicy) nad poszczegolnym oddzialem pokazany jest nasz herb (w takiej trojkatnej fladze, na mapie glowne kampanii jest taki sam nad kazda armia i miastem, w ktorym sa wojska), nad kawaleria jest polsko-litewska flaga. Jako jedyny oddzial, ktory nie ma litewskiego sztandaru to husaria. No coz nie wiem czemu to tak jest.
hm, powinny być sztandary z orłem i pogonią podzielonym w tarczy na 4 części i po dwa orły i dwie pogonie.
A w środku, na tarczy snopki Wazów. Zresztą przy każdym królu elekcyjnym trochę inaczej to wyglądało.
Mam problem. Ściągnałem sobie moda z TBP. Na torrencie są dwie płyty - cd1 i cd2. Raz zainstalowałem cd1 (tylko) i działało.Jednak, gdy włączyłem bitwę, pojawił się błąd i później ani razu nie mogłem uruchomić gry. Odinstalowałem, znów zainstalowałem ale tym razem uruchomiłem obie cd. Ten sam błąd podczas włączania bitwy.Co ciekawe - podczas instalacji do folderu mods tworzy się w folderze mods folder mods. Mam wszystkie patche i quickfixa. Avast nic nie robi.Pomóżcie!
Cytat:
Zamieszczone przez TemudżynI
Mam problem. Ściągnałem sobie moda z TBP. Na torrencie są dwie płyty - cd1 i cd2. Raz zainstalowałem cd1 (tylko) i działało.Jednak, gdy włączyłem bitwę, pojawił się błąd i później ani razu nie mogłem uruchomić gry. Odinstalowałem, znów zainstalowałem ale tym razem uruchomiłem obie cd. Ten sam błąd podczas włączania bitwy.Co ciekawe - podczas instalacji do folderu mods tworzy się w folderze mods folder mods. Mam wszystkie patche i quickfixa. Avast nic nie robi.Pomóżcie!
Czyli źle się zainstalowało, musisz dobrać ścieżkę instalacji tak, żeby nie utworzył się floder mods, czyli musisz nie wpisać ostatniego folderu który ostatnio wpisałeś. Najpewniej masz to wgrać do sega/medieval2 , a nie sega/medieval2/mods . Oponcjonalnie spróbuj po prostu nadzwyczajnej w świecie skopiować moda i wkleić do właściwego folderu.
dzięki. wszystko ładnie, pięknie, bitwy mi działają, nawet filmik przed kampanią oglądnąłem i na avaście gram :D . teraz czekam na zangielszczenie. Dajcie znać jak będzie