Re: Expended Greek Mod - Diadochi! XGM - Diadochi!
Moderatorzy!!! Nie śpijcie :D Normalnie bym się nie odzywał, ale bardzo lubię tę modyfikację i żałować należy że jest tak mało popularna
Mod jest dobry, cały czas poprawiany. Jeden z lepszych:) Rome zawsze młode :D , co do innych aktualizacji, to już nie moja bajka ;)
http://www.twcenter.net/forums/showthread.php?t=132115
Jest nowy patch kumulujący poprawki, a to przynosi ostatnia wersja. To jest najnowsza wersja moda w ślicznym instalatorze! :D
v1.20
-) New aor units: Eastern Spearmen Archers, Iberian Infantry, Iberian Cavalry, Indian Cavalry, Italian Velites, Tarantine Cavalry, Nubian Spearmen, Nubian Cavalry, Ethiopian Axemen, Barbarian Archers, Eastern Archers
-) All units now have sprites
-) Bactria can now recruit Archers, Slingers and Thureophoroi
-) Basilikon Agema use Hypaspist model instead of Thureophoroi
-) Greek Cataphracts now use Hetairoi horsemen and armoured horse
-) Parthian Immortals replaced by Companion Cavalry (elite cataphracts)
-) Changed skin of Spartan Royal Guard, less anachronistic and similar to normal Spartiates
-) Campaign map expanded a little north.
-) Added Red Sea channel.
-) Fixed ground types in North Italy.
-) Four more regions: Dura Europos, Pelusium, Malaca*, Saldae*, Sabratha* (*=removed regions from germania).
-) New eastern and barbarian settlement strat models (thanks to Suppanaut).
-) Patavium now has a port in Pyrrhic Wars campaign.
-) Drilling Fields converted to Local Garrisons.
-) Ports no longer give experience bonus (cause of an evil CTD).
-) New hinterland building, Town Square. It should guarantee recruitment. of basic levy units, to prevent the revolt CTD.
-) Fixed barbarian music.
-) Pyrrhus and Decius Mus engage automatically at the start of Pyrrhic Wars campaign.
-) Population growth option during installation works properly and now gives a much more reasonable bonus.
Ta wersja moda nie działa.
Cytat:
Zamieszczone przez lol1998
Ta wersja moda nie działa.
Totalne bzdury napisałeś. Mod chodzi jak brzytwa, ma nową kampanię z Diadochami, a że chodzi tylko pod Aleksandrem ta wersja, cóż :lol:
Cytat:
Zamieszczone przez Eutyches
...ma nową kampanię z Diadochami...
Niezauważyłem, żadnej nowej Kampanii. Co najwyżej poprawiono stare (tradycyjną Imperialną, słabo zbalansowane Wojny Diadochów, Wojny Pyrrusa i przypominającą betę Synowie Marsa DTW). A sformułowanie
Cytat:
Mod chodzi jak brzytwa...
świetnie opisuje finalną wersję Diadochi TW :)
Cytat:
Zamieszczone przez Mateusz Sz
Cytat:
...ma nową kampanię z Diadochami...
Niezauważyłem, żadnej nowej Kampanii. Co najwyżej poprawiono stare (tradycyjną Imperialną, słabo zbalansowane Wojny Diadochów, Wojny Pyrrusa i przypominającą betę Synowie Marsa DTW). A sformułowanie
Cytat:
Mod chodzi jak brzytwa...
świetnie opisuje finalną wersję Diadochi TW :)
Hmmm....mam inne odczucia względem balansu itd...bo grałem jeszcze, a raczej zacząłem przygodę z modem od wersji gdy w tytule miała to, co zostało w temacie tego moda, później twórcy to zmienili. Ale cieszę się że ktoś w niego gra, z tego co mi gdzieś się obiło ;) o oczy, to dalej będą go aktualizować, i bardzo dobrze :D
pozdrawiam
Ja swoją przygodę zacząłem od bety 0.92 (także z nazwą XGM) więc też wiem co nieco na temat powstawania tego moda ;) Miło, że oddali chociaż kawałek północy w najnowszej wersji :)
Kocham tą modyfikacje :D
Niedawno wyszła wersja 1.20 :lol: Pisało że to chyba ostatnia wersja tego moda...szkoda :(
Do wersji 1.20 jest tez patch opatrzony numerem 1.21 :) jeśli grał ktoś ostatnio to piszcie jakie macie wrażania wyniesiony z gry w Diadochi! :)
Cytat:
Zamieszczone przez Pele
Do wersji 1.20 jest tez patch opatrzony numerem 1.21 :) jeśli grał ktoś ostatnio to piszcie jakie macie wrażania wyniesiony z gry w Diadochi! :)
Taak bardzo fajnie :D
Mam pytanie jak grać jednostkami Rzymu Polybian domyśliłem się że po zbudowaniu pałacu cesarskiego nastąpi jak go już zbudowałem (bez kodów) i czekałem jakieś 10 tur i nic sie niedziało trzeba do jakiegoś roku czekać?
A ps. dasz link do niego bo nie umien znaleść
Cytat:
Zamieszczone przez SH150
Cytat:
Zamieszczone przez Pele
Taak bardzo fajnie :D
Mam pytanie jak grać jednostkami Rzymu Polybian domyśliłem się że po zbudowaniu pałacu cesarskiego nastąpi jak go już zbudowałem (bez kodów) i czekałem jakieś 10 tur i nic sie niedziało trzeba do jakiegoś roku czekać?
A ps. dasz link do niego bo nie umien znaleść
Lepiej późno niż wcale :lol:
Tutaj są zawsze aktualne linki do tej mnodyfikacji, co jakiś czas aktualizowane przez twórców moda :D
http://www.twcenter.net/forums/showthread.php?t=132115