Oczywiście, że tak - tak jest wszędzie, to czemu u nas nie ma być? ;)
Wersja do druku
Oczywiście, że tak - tak jest wszędzie, to czemu u nas nie ma być? ;)
Jak pamiętam z MP Rome II, to tam gracze nie mogli używać przeciwko mnie DLC, których ja nie posiadałam.
Ale to było wcześniej. Zwróć uwagę, że te zasady ewoluują, a poza tym każdą jednostkę da się rozjechać tą z podstawki.
Oczywiście, że się da. Szkoda tylko, że nie zwracasz uwagi na fakt, że gracze nieposiadający DLC są nieobeznani z jednostkami z DLC - co daje natychmiastową przewagę graczowi, który posiada DLC.
Przewagę, którą da się zniwelować, oglądając choćby bitwy multi innych graczy. Tym samym ucząc się, co jest dobre na co. ;)
Okay, dobrze wiedzieć, że oglądanie jak ktoś gra to to samo co samodzielne wypróbowanie jednostek xD
Jeśli zablokujemy graczom możliwość dostępu do jednostek z DLC, to będzie to równoznaczne z karaniem za coś, na co musieli wydać swoje pieniądze. Idealnego sytemu nie ma, jednak nie sądzę, aby ban na DLC był rozwiązaniem naszych problemów.
Zrobie jutro podsumowanie, bo dzisiaj nie dalem rady. Na pewno bedzie wymóg posiadania obu czesci, bo bez tego rozlatuje sie pomysl z zuzywaniem frakcji. // pisze z komy na szybko
SaperHeart - w przypadku turnieju Warh 1 jest traktowany jako dodatek właściwie, więc według mnie osoby posiadające frakcje z Warha 1 nie powinny ich używać przeciwko graczom, którzy posiadają tylko Warha II.
Pyrrus, nigdzie nie napisałam o całkowitym zbanowaniu DLC, pisałam tylko, by w danym meczu można było wykorzystać tylko te DLC, które posiadają obaj gracze. Więc z mojej perspektywy nie ma tutaj karania gracza za coś na co wydał swoje pieniądze.