Re: The Lord of the Rings: Total War
Hej ktoś wie co się stało ze strona moda?
(a i jeszcze coś nie licząc jednostek(wygląd,zróżnicowanie,czyt. ograniczenia silnika romka) to TATW nie ma szans z LORTTW:) )
Jeszcze w tym tygodniu dam parę fotek z gry:) pokaże też 2 Miasta Gondoru i 1 Mordoru:)
A teraz pokażę wam projekt Osgiliatu(vers. beta)oto link :)
http://img207.imageshack.us/i/rometwalx ... ci=-1&rt=4
PS. Na razie owe miasto jeszcze się nie znalazło w modzie lecz wraz z wydaniem wersji moda 2.1 ma sie pojawic i to ulepszony:)
Forum już od 3 tygodni ma albo crasha, albo przebudowę, linki do dowlandu są niezależne na całe szczęście. Mam nadzieję że to nic poważnego, bo parę projektów bardzo dobrze się zapowiadało. ;)
edit:
nie mogę otworzyć twojego screena? :cry:
-----------------------------------------
edit:
zmodyfikowałem pierwszego posta, linki sprawdzone zaktualizowane. Niestety urwał mi się kontakt z jednym, z adminów tamtego forum. Mam złe przeczucia, obym się mylił. :?
Witam mam pytanie gdzie trzeba zainstalować tego moda? Bo zainstalowałem tam gdzie mam Rome i dodatki czyli D:\Program Files\The Creative Assembly\Rome - Total War\Lotr . Dodałem tą końcówke w właściwościach włanczam gre i pojawia mi się takie coś: Failed to read censored word dictionary file: data//chat_filter.sun. Jak klikne ok to gra się wyłancza. Co mam zrobić?
Po pierwsze skopiuj folder rome poza program files...
Zainstaluj moda do skopiowabego folderu i zobacz czy zadziała
A zrobiłeś co trzeba z ikoną ?
Cytat:
Zamieszczone przez Eutyches
- Otwieramy właściwości ikony Alexandra i w elemencje docelowym dodajemy -mod:alexander/lotrtw
powinno to wyglądać np. tak "C:Program Files\Activision\Rome - Total War\RomeTW-ALX.exe" -mod:alexander/lotrtw
Cytat:
Zamieszczone przez Sam Vimes
Witam mam pytanie gdzie trzeba zainstalować tego moda? Bo zainstalowałem tam gdzie mam Rome i dodatki czyli D:\Program Files\The Creative Assembly\Rome - Total War\Lotr . Dodałem tą końcówke w właściwościach włanczam gre i pojawia mi się takie coś: Failed to read censored word dictionary file: data//chat_filter.sun. Jak klikne ok to gra się wyłancza. Co mam zrobić?
Ta wersja ma swój skrót u ikonę ;)
edit:
Ta wersja ma swój skrót i ikonę ;)
Kyuzo: Tak zrobiłem co trzeba z ikoną
Eutyches: Ehmm możesz dokładniej powiedzieć o co chodzi w twoim poście, bo za grosz nie moge go zrozumieć.
Cytat:
Zamieszczone przez Sam Vimes
Kyuzo: Tak zrobiłem co trzeba z ikoną
Eutyches: Ehmm możesz dokładniej powiedzieć o co chodzi w twoim poście, bo za grosz nie moge go zrozumieć.
Mod, ten który instalujesz po prawidłowej instalacji umieszcza skrót, to taka ikonka, jak przy Rome Total War, tylko że inna, inaczej wygląda, i dotyczy moda LOTR. Jak masz ją na pulpicie to dwukrotnie klikasz myszką na ta ikonkę i gra się uruchamia. Dorabianie skrótu o którym wspominał Kyuzo, też jest do wykonania, ale w tej wersji moda, jak wspomniałem wcześniej, po prawidłowej instalacji na pulpicie będziesz miał ikonę moda...
czy jesteś usatysfakcjonowany odpowiedzią? ;)
No to mi się nie pojawia żadna ikona ani skrót :(.
Nie wiem może coś źle robie?
Jeżeli chodzi o forum moda, to teraz jest tutaj: http://www.twcenter.net/forums/forumdisplay.php?f=1634
Nie wydaje mi się, że wrócą na tamto forum. :P
@Vonihidilix dzięki za info już aktualizuje posta otwierającego 8-)
@Sam Vimes hmm jeśli jesteś pewien, że dobrze zainstalowałeś:
[spoiler:2u9vpolo]
Cytat:
===============================================
INSTALLATION INSTRUCTIONS: LOTR-TW OPEN BETA 2.0:
1. You must first have Rome Total War: Alexander already installed!
2. Run LOTRTW_v2.0_OB.exe
3. Make sure you point the installer to your Rome - Total Rome folder
4. Once installed, right-click and drag your RomeTW-ALX.exe to the desktop and Create Shorcut
5. Right-click on the new short-cut and choose Properties
6. In the "Target" window in properties, ADD this line at the end (there is a space before the dash -):
-mod:alexander/lotrtw so the line may look like this:
[quote:2u9vpolo]"C:\Program Files\Activision\Rome - Total War\RomeTW-ALX.exe" -mod:alexander/lotrtw
Note that it may not look exactly as that. DO NOT CHANGE OR DELETE ANYTHING BETWEEN THE QUOTATION MARKS.
7. Once done, right-click again on the short-cut and rename it to LOTR-TW
INSTALLATION INSTRUCTIONS FOR PATCH 2.08:
1. You need LOTR-TW Open Beta v2.0 installed (Mod for Alexander TW, expansion of Rome TW).
2. Extract this patch over the main RTW folder where RomeTW-ALX.exe is placed.
It will copy some files into main Data folder, but it will not overwrite any vanilla file.
3. A shortcut with the name "Lord of The Rings - Total War" will be created in your Desktop, to launch the mod.[/quote:2u9vpolo][/spoiler:2u9vpolo]
To jednak spróbuj skopiować folder rome nawet już z zainstalowanym modem poza program files i odpal moda ze skopiowanego folderu.