Mam pytanie co do Athel Yngra, zdobyłem je czy Rancor ma tam jakąś armie?
Wersja do druku
Mam pytanie co do Athel Yngra, zdobyłem je czy Rancor ma tam jakąś armie?
// Rancor nie ma tam żadnej armii. Prowincja została splądrowana przez Mroczne Elfy.
W takim razie 2 oddziały skinków mają zająć prowncje
// Zdobyto Twierdzę Lenog. Co z nią uczynisz?
Ruch armii:
Saurusy ze stolicy do Czarnej Góry
2 oddziały skinków z athel yngra do Głazowych Pól
Armia Krog-Gara i Legion Soteka do Głazowych Pól
W sprawie Twierdzy:
Ssotek uciesszy się gdy złożymy w ofierze wyznawców chaossu...
W tej twierdzy znajduje się portal o którym wiedziały wyssokie elfy, a miesszkańcy czcili go, jak i bogów chaossu, sspiczassto usszy chcieli go badać a nie znisszczyć, chcieli dzięki temu ossiągnąć ssiłę i nass pokonać.
Wsszysscy plugawi miesszkańcy i niedobitki mają zginąć!
Po czysstce sskolonizujemy tą prowincję.
// Legion Soteka zyskuje 1 oddział Skinków Czerwonych Grzebieni.
WAktualka
Xe'Allinel stolica poziomu 5, Rzemieślnicza dzielnica skinków-300, koszary poziomu 4,droga 2lvl // Bonus za aktywność: Dochód w Xe'Allinel zostaje zwiększony o 20%
Zagajnik miasto poziomu 1, tartaki-275
Błotnisty Punkt miasto poziomu 2, port i miejsca połowów-100, droga lvl2
Zach. Pustkowia miasto 1 poziomu droga lvl 2
Czarna Góra miasto 3 poziomu, kopalnie-150, koszary poziomu 2,droga, kuźnia 200
Głazowe Pola poziom 2 port, droga lvl1, koszary poziom 1
Stary Cmentarz
Północna Pieśń
Przychód: 7495g-635(leczenie za ture z bitwą)=6860g
Krog-Gar(wszystkie itemki i umiejetnosci), kapłan skinków bestie (), włócznicy saurusów(3), Święty Regiment Xhotla (5), 5x oszczepy skinków (1,1), kameleony, zimnokrwiste, jeźdźcy na terradonach, pterorozpruwacze, wojownicy saurusów z tarczami
dziki bastiladon (2), bastiladon z kryształem(6), oszczepy skinków,2x harcownicy
Legion Soteka+harcownicyWłócznicy na zimnokrwistych
Straż Krog-Gara
Utrzymanie:2710g
Rekrutacja:
Stolica-Prastary Stegadon (boskie urządzenie) 2000g, Oszczepy 320g
Czarna Góra-wojownicy saurusów 440g,oszczepy skinków 320g
Akcje: Dowództwo nad armią Krog-gara przejmuje Kapitan straży (Saurus Starszej Krwi 500g) Prorok i Krog-Gar, przedostaną się w trakcie bitwy do Czarnej Góry
Budowa: Granizon Świątynny- do wybudowanej wcześniej świątyni zostaje dobudowany garnizon który pozwoli na powołanie kilku oddziałów Straży Świątynnej za normalną cenę w razie ataku miasta-świątyni, po oblężeniu trafią do garnizonu (1000g, łącznie projekt 2400g)
Możliwość rekrutacji straży poza kolejką, ale wszystkie jednostki wchodzą do garnizonu miasta i muszą zostać ponownie wykupione (jeżeli rekrutuje się więcej niż 2)
Stan skarbca:70g
Wszystkie armie wycofują się do Północnych pustkowi
Do pogoni Rancor może wysłać smoki i orły:
Podczas wycofywania się siły pościgowe zostają wysłane, mag wyczarowuje mantykorę która rusza na pierwszego smoka(oczywiście ginie ale wyklucza juz 1 jensotkę z pościgu tymczasowo)
zanim kolejne jednostki dotrą do armii jeźdźcy terradonów uciekają przed smokiem strzelając do niego(smok ma 95pkt szybkości która przez truciznę zostaje obniżona do 72, w wypadku orłów jest to 84, terradony posiadają prędkość 90) czyli nie może złapać terradonów, a zionięcie zabije pojedynczego (ponieważ są rozproszone) dzięki spowolnieniu mag wyczarowuje drugą mantykorę(45 sekund odnowienia)
która atakuje spowolnionego smoka(ginie ale eliminuje go z pościgu)
Zostają orły które aby zaatakować muszą zlecieć na ziemię,(3/4 mojej armii to oszczepy i dmuchawki)
W ewentualności gdyby 1 smok zaczął pościg może zostać ogłuszony trafieniem od bastilladona z kryształem a mag skinków posiada czar "Bursztynowa Włócznia" która jest skuteczna na każdy zasięg i posiada duże przebicie pancerza)
Więc to wszystko kupuje wystarczająca czasu na wycofanie się ponieważ orły są kompletnie bezużyteczne, lub martwe jeżeli zechcą się zbliżyć na zasięg oszczepów i dmuchawek posiadając 30 pancerza plus jeżeli zlecą na ziemię są tam włócznicy na zimnokrwistych, a smoki zostają spowolnione i grozi im zranienie w przypadku zbliżenia się,
a gdy postanowią długo ścigać wojsko, znajdą się na tyle daleko od swojej armii ze mógłbym na szybko rozegrać bitwę z nimi (dajmy na to 4 minuty) gdzie smoki i orły będą mogły otrzymać obrażenia nawet od oszczepów na ziemi
Tura XVII:
Wieże Xe'Allinel zaczęły bić na alarm. W powietrzu wypatrzono wielkiego orła, podobnego do tych hodowanych przez Wysokie Elfy. Zanim balisty zaczęły ostrzeliwać bestię, ptak zrzucił ciało skinka które trzymał w szponach, po czym natychmiast wycofał się z zasięgu broni, i oddalił się w kierunku północno-wschodnim.
Skink był martwy, a do pyska na siłę wepchnięto mu zwitek papieru, w którym widniał elficki napis:
Tchórze nie żyją długo.
Tura XVII:
// Wynik bitwy: Porażka. Armia znajduje się w Czarnej Górze.
Armia Kroq'Gara:
Straty: 2x Oszczepnicy Skinków, 1x Bastiladon ze słonecznym kryształem, 1x Pterorozpruwacze, 1x Jeźdźcy Terrarodonów.
Ranni: 1x Włócznicy Saurusów na Zimnokrwistych, 1x Włócznicy Saurusów, 1x Kameleony Skinków, 3x Oszczepnicy Skinków, 1x Dzikie Zimnokrwiste (możliwi do uleczenia po zapłacie 1/2 ceny rekrutacji bądź przeczekaniu 2 tur).
Doświadczenie: 1x Dzikie Zimnokrwiste +1 poziom (1 belka), 1x Straż Świątynna +1 poziom (1 belka).
Armia Tehenhuaina:
Straty: 1x Wataha Polujących Salamander.
Ranni: 2x Skinki Czerwone Grzebienie, 1x Harcownicy Skinków, 1x Wataha Polujących Salamander, 1x Starożytna Salamandra (możliwi do uleczenia po zapłacie 1/2 ceny rekrutacji bądź przeczekaniu 2 tur).
Doświadczenie: 1x Skinki Czerwone Grzebienie +1 poziom (1 belka), 1x Starożytna Salamandra +1 poziomy (1 belka).