Cytat:
Przyjaciele i Rycerze Sigmara,
Ze smutkiem i żalem przyjąłem informację o przeprowadzonym przez Jaszczuroludzi obrzędzie poświęcenia. Setki niewinnych osób tracących życie by przywołać wiatry magii, które przyprowadziły tutaj Jaszczurzego generała wraz z armią. Jesteśmy ludźmi honoru i nie zgadzamy się na takie działania! Dopóki tchu i sił mi wystarczy bronić będę zasad, które podarował nam Sigmar, a na których zostało zbudowane nasze piękne Imperium. Lecz w najbliższym czasie musimy wykazać się siłą woli, mimo, że jest ona podawana próbie i torturom. Musimy być silni w wierze i lojalności, ponieważ tylko razem będziemy w stanie odeprzeć siły Zła.
Jaszczuroludzie biorą udział w wojnie, która rozwinie się na cały Nowy i Stary Świat. Wielkiej Wojnie, która stoi ponad wszystkimi. Chaos i ich sojusznicy są tym co łamie wszelkie zasady. Wraz z naszymi doświadczonymi żołnierzami, oraz Marszałkiem Gilbertem jesteśmy na samym froncie walk. Codziennie widzimy cierpienie, strach i udrękę, którą niesie ze sobą spaczenie zła. Nie musicie mnie kochać ani nawet lubić - ale gdy chodzi o nasze bezpieczeństwo to nie siedzę w pałacu tylko ruszam w drogę z naszymi braćmi i biorę na barki los naszego państwa!
Każdy kto będzie siał zarzewie buntu niech wie, że nie sieje buntu przeciwko mnie, ale przeciwko Sigmarowi i przyszłości Neulandu. Każdy kto podniesie rękę na Radę Księstwa ten zostanie oskarżony o zdradę i działanie na rzecz Chaosu. A jeżeli ktoś się ze mną nie zgadza to niech przybędzie pod Kuźnię Starożytnych i powie mi to w twarz.
Oddany Sigmarowi,
Książę Elektor Adelbert Sternheuer
---