Tura XIII
Wiem co znajduje się na wodach na północy lecz nie potrafię tego odnaleźć choć wiele razy wysyłałam tam swych ludzi na poszukiwania...Wysokiej żądasz ceny za samo przystąpienie do rozmów.
Wersja do druku
Tura XIII
Wiem co znajduje się na wodach na północy lecz nie potrafię tego odnaleźć choć wiele razy wysyłałam tam swych ludzi na poszukiwania...Wysokiej żądasz ceny za samo przystąpienie do rozmów.
Tura XIII
- Cena nie jest wysoka. To tylko jedna z wielu części, która sama nie ma znaczenia. Może wpaść w niepowołane ręce zła dlatego jestem skłonny iść na ustępstwa jeśli chodzi o dobro ogółu... jak zawsze. Ha-ha-ha, drogie dziecię. Jeśli zgodzisz się na moją propozycję to powiem Ci to odnaleźć.
Tura XIII
Zgodzę się jeśli uwolnicie pojmanych ludzi. A skoro nie ma to większego znaczenia to czy po jego obejrzeniu pozwolisz nam zabrać ten odłamek na Ulthuan? Spadek komety to jeden z powodów dla których tu jesteśmy...I nie tylko my.
Tura XIII
- Dobrze. Ci dwaj trafią do domu jeżeli dostarczysz nam odłamek. Najpierw będę musiał go zbadać i sprawdzić czym dokładnie jest. Siły zła stają się dobre chcąc go zdobyć, a siły dobra stają się złe w walce o niego. Wywróciły siły i wpływy. Są porządane, a tymczasem nic o nich nie wiemy. Dostarczysz kamień to pojmani ludzi zostaną uwolnieni, a Surowie będą mogli tu zamieszkać.
Tura XIII
A czy pozwolisz moim uczonym pomagać ci w badaniach? Bądź przynajmniej zechcesz się z nami dzielić swoimi obserwacjami?
Tura XIII
- Tak. Macie wpływ na całe Południe. Być może będziecie w stanie zainterweniować w w innej części świata jeżeli będzie taka potrzeba.
Tura XIII
Dobrze,zatem mamy umowę,niechaj to będzie nowy początek w relacjach między naszymi rasami! Gdzie mamy szukać odłamka?
Tura XIII
- he-he. Wystarczy wziąć ze sobą na poszukiwania osobę wyczuloną na Moc. Wiatry Magii od razu ją poprowadzą. Nawet stąd wyczuwam ognisko mocy. A teraz czekam na odłamek. - Jaszczur zniknął, a jego strażnicy zaczęli się wycofywać razem z jeńcami.
Tura XIII
Księżniczka dosiadła swego orła i odleciała do Valinoru gdzie natychmiast poleciła Wilthenowi dołączyć do marynarzy i raz jeszcze przeszukać przybrzeżne wody.
Tura XIV
Wilthen dołączył do I floty ekspedycji która podejmuje kolejną próbę przeszukania akwenów,korzystając z magicznych zdolności czarodzieja. Świeżo zrekrutowane oddziały przegrupowały się w Valinorze z resztą armii.
Księżniczka Aelirenn postanowiła wzbogacić ceremonię otwarcia toru wspaniałym wyścigiem konnym ku czci Ishy. Dla zwycięzcy przewidziano nagrodę 500 złotych monet by zachęcić najznamienitszych jeźdźców do udziału a uczestnictwo w turnieju nie jest ograniczone jedynie do elfów.