Re: Lech Wałęsa - życie i twórczość
Wałęsa wiedział i powiedział a to było tak...
Widzisz Zając skąd wiesz, że większość ludzi ma dosyć homoseksualistów, oni byli, są i będą i nic tego nie zmieni. W starożytności nikt nie piętnował kogoś za taki związek, tylko w Polsce i krajach religijnych tak się dzieje. I nagle pojawia się dawno zapomniany autorytet w osobie byłego p. L. Wałęsy, który mówi to co mówi. Niektórym ciężko jest się zgodzić z jego słowami osobom konserwatywnym jest to młyn na wodę by móc dalej ciągnąć ten jakże uroczy temat. Tylko po co dostał on pokojową nagrodę Nobla? Można go porównać tymi słowami do prezydenta USA - B. Obamy, który dostał ją na "dzień dobry" pomimo iż jego kraj, któremu prezydentuje prowadzić kampanie wojenne w dwóch krajach. Człowiek, który kiedyś walczył o wolną Polskę obecnie nawołuje do nienawiści na tle seksualnym. Ja się zastanawiam co kieruje tak naprawdę nienawiścią do innej orientacji seksualnej - ktoś się do kogoś dobierał, ktoś kogoś przymuszał do tego? Skąd nagle taka nienawiść z ust człowieka, który walczył z system po to by za jego prezydentury nic się nie zmieniło? Przecież takimi samymi kryteriami możemy się kierować do murzynów, Azjatów ale tego głośno nikt nie powie ponieważ zaraz obwołają go rasistą i faszystą.
Z drugiej strony mogę zrozumieć oburzenie p. Wałęsy:
"Mniejszości, którym oddaję wszelkie honory i w pełni szanuję, nie powinny się afiszować i narzucać większości swoich poglądów. Mam po ludzku dość tego afiszowania się, dość mówienia tylko o tym zamiast o innych ważnych sprawach" - napisał dla wp.pl Wałęsa.
Może gdyby nie odbywały się parady równości, kampanie przeciwko homofobii oraz nagonka Kościoła K. to nigdy nie musielibyśmy o tym dyskutować czy rozmawiać. Czy w Francji np odbywają się takie parady, przeprowadzane były takie kampanie? Chyba nie , bo być może nie były potrzebne by uświadomić ludziom, że odmienna orientacja seksualna to nie wypaczenia ani nie choroba. A może problem leży gdzie indziej? Może brak edukacji seksualnej sprawia, że zachowujemy się tak a nie inaczej.
A więc podsumowując nasz były prez. L. Wałęsa z jedenj strony się usprawiedliwia z drugiej strony chce utworzyć mur, przez która sam kiedyś skakał. I gdzie tu sens i logika? Nie można być trochę za i trochę przeciwko.
ale kto niby się boi? Minister Rostowski też niedawno stwierdził, że tęskni za czasami, gdy homoseksualizm karano więzieniem i że nadawanie praw osobom homo to równia pochyła. Więc kto się niby boi?
Cytat:
cała sytuacja mnie bawi niemiłosiernie, bo nagle Bolek dla prawicy przestał być agentem, a stał się ''głosem ludu'' i niepokornym (via Fronda).
Za to lewactwo dla którego Wałęsa był bohaterem okrągłostołowym i środowiska, które przyznały mu nobla zaczęli go teraz piętnować. Klasyczne odwrócenie przymierzy :lol:
dla lewicy przestał być dawno odkąd popiera platformę i żąda pałowania związkowców. Chodziło ci chyba o centrum.
Cytat:
Człowiek, który kiedyś walczył o wolną Polskę obecnie nawołuje do nienawiści na tle seksualnym.
podaj cytat
Cytat:
Chyba nie , bo być może nie były potrzebne by uświadomić ludziom, że odmienna orientacja seksualna to nie wypaczenia ani nie choroba.
To wynajmij pokój dwóch gejom i z nimi mieszkaj. Gej czy lesba może dziś iść do notariusza i załatwić wszystko co tylko chce, nie potrzeba im ustaw i zmiany konstytucji.
Cytat:
Zamieszczone przez krwawa_rozprawa
Cytat:
Człowiek, który kiedyś walczył o wolną Polskę obecnie nawołuje do nienawiści na tle seksualnym.
podaj cytat
Były prezydent dodał, że homoseksualiści w polskim Sejmie powinni siedzieć w ostatniej ławie sali plenarnej. - A nawet dalej, za murem - stwierdził Wałęsa. Były prezydent podkreślił, że "mniejszość nie może wchodzić na głowę większości".
Proszę. Można to uznać za nawoływanie do nienawiści, ale użyłem chyba zbyt mocnego słowa - nienawiść nie jest równa nietolerancji. Ale czasami niewiele brakuje by przekroczono tą cienką linię.
Tak teraz zauważyłem, że ostatnie zdanie byłego prezydenta jest iście ironiczne patrząc z perspektywy historii :D
"mniejszość nie może wchodzić na głowę większości"
To czemu zwalczał on system skoro był w mniejszości? :D
Cytat:
Zamieszczone przez krwawa_rozprawa
Cytat:
Chyba nie , bo być może nie były potrzebne by uświadomić ludziom, że odmienna orientacja seksualna to nie wypaczenia ani nie choroba.
To wynajmij pokój dwóch gejom i z nimi mieszkaj.
A co ma piernik do wiatraka? Nie rozumiem? A nawet jak bym wynajął to co dobraliby się do mnie w nocy, zgwałciliby mnie? Podobnie może postąpić para hetero i też mogło by mi się to nie spodobać. Wpisz sobie w wyszukiwarkę zachowania homoseksualne wśród zwierząt i poczytaj na ten temat. Zresztą to nie temat na dyskutowanie na temat orientacji.
... no i gdzie to nawoływanie do nienawiści? Ja tam nic nie widzę.
Cytat:
Wpisz sobie w wyszukiwarkę zachowania homoseksualne wśród zwierząt i poczytaj na ten temat
Jesteś jakimś zoofilem, że ciebie takie tematy pasjonują? Według mnie jesteś niebezpieczny. Może jeszcze edukujesz w ten sposób dzieci?
Błagam, przestań wreszcie prowokować innych userów i nadinterpretować cudze posty, bez częstego uchylania się od odpowiedzi na pytania innych - K A M 2150
Cytat:
Zamieszczone przez chochlik20
skąd wiesz, że większość ludzi ma dosyć homoseksualistów.
Idz na ulice i zrob sonde.Nawet tutaj zamknieto topic poswiecony tej dewiacji ze wzgledow cenzuralno-asekuracyjnych
Cytat:
W starożytności nikt nie piętnował kogoś za taki związek, .
Nikt tez nie gloryfikowal takich zwiazkow
Cytat:
tylko w Polsce i krajach religijnych tak się dzieje.
Znaczy sie na calym swiecie.Nie slyszalem zeby ostalo sie jakies poganskie panstwo ;)
Cytat:
I nagle pojawia się dawno zapomniany autorytet w osobie byłego p. L. Wałęsy, który mówi to co mówi. Niektórym ciężko jest się zgodzić z jego słowami osobom konserwatywnym jest to młyn na wodę by móc dalej ciągnąć ten jakże uroczy temat.
Rownie dobrze moge uznac ze zwolennikom homo jego slowa tez przypadly do gustu.Poddajac krytyce Walese wiedza ze koles nie bedzie siedzial cicho.Bedzie raban,bedzie szum...i oto chodzi ;)
Cytat:
Tylko po co dostał on pokojową nagrodę Nobla?
Jako znak poparcia dla ruchu Solidarnosci :!:
Cytat:
Można go porównać tymi słowami do prezydenta USA - B. Obamy, który dostał ją na "dzień dobry" pomimo iż jego kraj, któremu prezydentuje prowadzić kampanie wojenne w dwóch krajach.
Przypominam ze Walesa otrzymal Nobla 30 lat temu a ty wciskasz to w wypowiedz z przed kilku dni :!: W przypadku Obamy maszynka wojenna juz sie rozkrecila a Nobel dla jego osoby byl zagrywka propagandowa :!:
Cytat:
Jakiej nienawisci :shock: Raczej do zdrowego rozsadku :!:
Cytat:
Ja się zastanawiam co kieruje tak naprawdę nienawiścią do innej orientacji seksualnej - ktoś się do kogoś dobierał, ktoś kogoś przymuszał do tego? .
Na chwile obecna przymusza sie spoleczenstwo do tolerowania dewiacji seksualnych.Dzisiaj zalegalizujemy homoseksualizm,jutro zoofile,pojutrze nekrofile a na koniec pedofilie :!: Nienawisc to za ostre slowo.Niechec oraz oburzenie wywoluja zachowania mniejszosci podwazajacej moralnosc wiekszosci :!:
Cytat:
ale tego głośno nikt nie powie ponieważ zaraz obwołają go rasistą i faszystą.
Walesa powiedzial glosno i dobitnie za co z miejsca zostal nazwany homofobem z pozwem sadowym wlacznie.Krytyka boli ;)
Cytat:
Czy w Francji np odbywają się takie parady, przeprowadzane były takie kampanie? Chyba nie , bo być może nie były potrzebne by uświadomić ludziom, że odmienna orientacja seksualna to nie wypaczenia ani nie choroba.
Francuzi maja odmienne ,do ciebie,zdanie na ten temat ;)
http://wpolityce.pl/wydarzenia/44658-fr ... iecy-ludzi
Cytat:
Proszę. Można to uznać za nawoływanie do nienawiści, ale użyłem chyba zbyt mocnego słowa - nienawiść nie jest równa nietolerancji. Ale czasami niewiele brakuje by przekroczono tą cienką linię.
.
Czasem niewiele brakuje zeby cos zle zinterpretowac(przeinaczyc,wypaczyc),podac do wiadomosci publicznej a gorzej to z powrotem odwrocic ;)
Cytat:
To czemu zwalczał on system skoro był w mniejszości? :D
Solidarnosc byla mniejszoscia za czasow Walesy :lol: :mrgreen: :shock: :?:
Cytat:
Zamieszczone przez zajac
Cytat:
Ja się zastanawiam co kieruje tak naprawdę nienawiścią do innej orientacji seksualnej - ktoś się do kogoś dobierał, ktoś kogoś przymuszał do tego? .
Na chwile obecna przymusza sie spoleczenstwo do tolerowania dewiacji seksualnych.Dzisiaj zalegalizujemy homoseksualizm,jutro zoofile,pojutrze nekrofile a na koniec pedofilie :!:
Czekałem aż to padnie, nie ma to jak tradycyjnie przyrównywać dobrowolny akt dwóch osób z niekro/pedo/zoo filią, które są aktami wymuszonymi. Ludzie, czytajcie co piszecie, bo to właśnie jest nienawiść. Tym bardziej, że pewnie na co dzień mijacie/rozmawiacie z homoseksualistami, nawet nie będąc tego świadomym. Nie ma nic gorszego niż patrzenie na mniejszość przez pryzmat wewnętrznej mniejszości. Bawi mnie jak ciągle mówi się, że homoseksualiści niszczą instytucję rodziny, podczas gdy w latach 2000-2010 aż 70% małżeństw zawartych w Polsce zakończyło się rozwodem.
Po raz nty proszę o nie podejmowanie tego tematu, ale widzę jak kulą w płot.
KAŻDY KOLEJNY POST OSÓB KTÓRE CIĄGLE DO TEGO TEMATU WRACAJĄ, NIEZALEŻNIE W JAKIM TEMACIE, ZOSTANIE UKARANY OSTEM!
Cytat:
Zamieszczone przez K A M 2150
bo to właśnie jest nienawiść
Tak na marginesie. Co gorsze: nienawiść jawna, czy tłumiona? :|