Re: Wymagania sprzętowe Shogun 2
Cytat:
Zamieszczone przez manolito
Ensis, nie muszą niczego obiecywać, obsługa AA pod DX9 to jest zwyczajny standard, tak jak cztery koła w małym fiacie;) jak kupisz samochód bez kół to też cię to nie zdziwi? bo producent niczego nie obiecywał?
Cytat:
There is no AA in DX9 because of changes to the lighting system in Shogun 2. We now use deferred shading, the wiki article actually mentions some of the problems relating to it and AA.
http://en.wikipedia.org/wiki/Deferred_shading
http://www.twcenter.net/forums/showthread.php?t=433475
U mnie gra chodzi wyśmienicie. Zero przycinek pełna płynność.
Gram na wszystko na ultra łącznie z cieniami i efektami rozdzielczość na której gram to 1280 na 1024
Mówię wam gra cudna :mrgreen:
Zapomniałeś podać specyfikacje kompa :mrgreen:
Podawałem już wcześniej ale:
Windows XP SP3
3Gb ramu
AMD Athlon 64 X2 Dual Core 4200+ 2,21 GHz
NVIDIA GeForce GT 240
No to coś dziwnego, bo u mnie na maksa nieco przycina, a mam core i5 750@3,4 GHz + GTX 460 Cyclone@850 MHz + 4 GB RAM. Rozdzielczość FullHD.
Grafika jest taka sobie. Ujdzie, ale jakieś cudo to nie jest. Zresztą nie to jest w takich grach najważniejsze.
Cytat:
Zamieszczone przez Niko1295
U mnie gra chodzi wyśmienicie. Zero przycinek pełna płynność.
Gram na wszystko na ultra łącznie z cieniami i efektami rozdzielczość na której gram to 1280 na 1024
Mówię wam gra cudna :mrgreen:
Na moim sprzęcie, który jest znacznie gorszy (laptop z procesorem Intel Core 2 Duo 2,1GHz, 3GB RAM, grafika GeForce 8600M GT) demo na średnich detalach (w tym bitwa) chodziło płynnie. Oby nie zepsuli tego tym patchem z DX11.
Cytat:
Zamieszczone przez gombrowitch
Grafika jest taka sobie. Ujdzie, ale jakieś cudo to nie jest. Zresztą nie to jest w takich grach najważniejsze.
Jeżeli ty uważasz, że jest spoko to ok ja uważam że jest naprawdę dobra.
Ale możesz mi powiedzieć gdzie na forum ktoś piszę że grafa jest najważniejsza?? Większość (o ile nie wszyscy) uważają że ona jest dużo mniej ważna nisz reszta gry.
Ja tak samo uważam więc nie rozumie twojej wypowiedź ( tej którą zacytowałem).
Gra się fajnie, mapa kampanii trudna na trudnym :D
Ale piszę w temacie odnośnie wymagań... fajnie się gra, wszystko na Ultra, rozdzielczość 1440 x 900. W bitwach (z udziałem ok 36 pełnych armii łącznie) chodzi płynnie.
Odnośnie specyfikacji:
4GB ddr3
Intel i5 760 (4 rdzenie) nie podkręcane.
Radeon 5650 1gb (wiem, badziewny)
Windows XP
Więc w skrócie, wszystko git majonez poza jednym faktem... magiczny czas w którym komputer gra innymi frakcjami :mrgreen: ok 26-28 sekund(liczone stoperem) trwa Jedno "przejechanie" przez komputer wszystkich frakcji po odpaleniu wspaniałego przycisku następna tura :) Znacznie za długo :? Nawet gorzej niż w civilization 5 :mrgreen: tylko że w civie który ma mniejsze wymagania nie mozna było odpalić wszędzie opcji "wysokie" bo gra nie potrafiła wygenerować mapy rozmiaru dużego i większej :twisted:
28 sekund na turę za długo :lol: normalnie jak na grę z serii TW.
Cytat:
Zamieszczone przez Ensis
28 sekund na turę za długo :lol: normalnie jak na grę z serii TW.
Heh . Pamiętam tury kilku minutowe-chyba empire :)