Re: Napoleonic: Total War III - dyskusja ogólna
Cała modyfikacja jest po angielsku ale jak masz spolszczonego Napoleona to od czasu do czasu trafią się polskie teksty.
Bóg Ci zapłać za odpowiedź;)
P.S No to wypada zassać moda:) nic lepszego pod Napoleona chyba nie znajdziemy:) Niestety jeśli chodzi o modyfikacje pod NTW jestem zielony ( bawię się modami pod MTWII ), więc wybaczcie mi nieznajomość tychże.
Witam, szukam chętnej osoby do zagrania w kampanie.
Jeszcze jedno pytanko: czy w tym modzie strzela tylko pierwszy szereg ( jak w podstawce) czy szeregi po kolei? :)
Strzelają trzy szeregi. Żołnierze z danego szeregu nie strzelają jednocześnie czyli nie ma tzw rank fire., każdy wali tak szybko jak może bez czekania na kolegów obok:)
Cytat:
Zamieszczone przez Niko
Wiem już sobie pobrałem i pograłem parę bitew. Naprawdę fajne t mapy nawet ;)
Ale w kampanii nadal mogę rekrutować piechotę liniową z Empire :lol:
EDIT:
Po pierwszych godzinach gry w kampanii stwierdzam że SP w tym modzie to porażka. Może tylko u mnie tak jest nie wiem.
Głównie chodzi mi o to że wszystkie budynki w mieście można wybudować do najwyższego poziomu już w przeciągu ok 20 tur :roll: Budowa trwa 1 turę :? Dochód jest tak duży że można wybudować te wszystkie budynki a w dodatku wyszkolić pełną armię w 5 tur :|
W ogóle nie ma przyjemności z gry. Ale dla mnie to nie jest najgorsze. Najgorsze dla mnie są bitwy w SP. Komputer nawet na największym poziomie trudności po prostu podchodzi pod moje oddziały i... stoi.
Nawet nie strzelają chodzą w jedną to w drugą stronę a moje oddziały wystrzeliwują je jak kaczki :lol:
Jedynie co podoba mi się w tym modzie to piękne jednostki. Niestety dla samych jednostek nie można grać gdy wszystko jest....hmm jak by to powiedzieć...niedopracowane??
Kto teraz gra na spa? ;)Wymagasz od AI geniuszu ludzkiego xD.Zagraj sobie kampanie mp.
Jeśli chodzi kampanię o SP w tym modzie to mam osobiście mieszane uczucia. Jedni mówią, że słabe drudzy, że może być. W takim razie pytanie, jakie trzeba by sobie zadać w tym momencie brzmi: czy jest alternatywa godna polecenia? :?
Cytat:
Zamieszczone przez adi
Cytat:
Zamieszczone przez Niko
Wiem już sobie pobrałem i pograłem parę bitew. Naprawdę fajne t mapy nawet ;)
Ale w kampanii nadal mogę rekrutować piechotę liniową z Empire :lol:
EDIT:
Po pierwszych godzinach gry w kampanii stwierdzam że SP w tym modzie to porażka. Może tylko u mnie tak jest nie wiem.
Głównie chodzi mi o to że wszystkie budynki w mieście można wybudować do najwyższego poziomu już w przeciągu ok 20 tur :roll: Budowa trwa 1 turę :? Dochód jest tak duży że można wybudować te wszystkie budynki a w dodatku wyszkolić pełną armię w 5 tur :|
W ogóle nie ma przyjemności z gry. Ale dla mnie to nie jest najgorsze. Najgorsze dla mnie są bitwy w SP. Komputer nawet na największym poziomie trudności po prostu podchodzi pod moje oddziały i... stoi.
Nawet nie strzelają chodzą w jedną to w drugą stronę a moje oddziały wystrzeliwują je jak kaczki :lol:
Jedynie co podoba mi się w tym modzie to piękne jednostki. Niestety dla samych jednostek nie można grać gdy wszystko jest....hmm jak by to powiedzieć...niedopracowane??
Kto teraz gra na spa? ;)Wymagasz od AI geniuszu ludzkiego xD.Zagraj sobie kampanie mp.
Nie wymagam geniusza ludzkiego wymagam minimum taktyki. W podstawce już jest lepsze Al. Kto powiedział że gram w SP tylko? Gram w MP większość czasu.
Cytat:
Zamieszczone przez Niko
Gram w MP większość czasu.
W ntw3?
Nie tylko, grałem w ntw3 ale wcześniej. Teraz przerzuciłem się na Shoguna