Nie wiem jaka strategia czy taktyka może pomóc na fakt nieposiadania miecza +5 ;)
Postaram się coś wrzucić w wolnej chwili.
Wersja do druku
Nie wiem jaka strategia czy taktyka może pomóc na fakt nieposiadania miecza +5 ;)
Postaram się coś wrzucić w wolnej chwili.
Znajdziesz, nie mogę spoilerować, gdzie... bo zabrałbym ci przyjemność gry, ale wrzucę ci na zachętę screena miecza jaki można zdobyć w drugiej części :) Niekoniecznie +5, to nie wszystko, czasami jak sam wiedz doskonale, mają jeszcze swoje właściwości.Cytat:
Zamieszczone przez Janek
Ależ ja doskonale wiem, że można znaleźć miecz +5. Jak już pisałem grałem już w BG zaraz po tym gdy wyszło. Ba - pod koniec gry każdy bohater będzie miał broń +5 bo Thronu Bhaala chyba nie da rady inaczej przejść.
Chodzi mi o to, że natychmiast po tym jak zaczniemy grę w BG2 (czyli level ca. 9/10, broń w porywach do +2) to można zacząć wykonywać jakąś misję z moda, w której trafiamy w lokację z której nie da się wrócić (inaczej niż load game ofc) a przeciwnikiem jest lisz, który jest niewrażliwy na broń mniej niż +5 w dodatku ma sekwencer z tym 8-poziomowym zaklęciem pochłaniania czarów - czyli moje czary piątego poziomu w ogóle nic mu nie mogą zrobić (zwłaszcza, że na tak niskim poziomie nie ma jeszcze na tyle mocnego zaklęcia przebicia tarczy antymagicznej, żebym mógł zdjąć mu ochronę). W dodatku lokacja była za mała, żeby ucieć i próbować przeczekać czas działania czaru ochronnego wroga.
W 2 zmodowanej części znajdziesz, w opisie miecza jest podpowiedź, ja wiem że ty wiesz, i bardzo dobrze mi się rozmawia, bo wiesz o co mi chodzi...ale nie mogę się powstrzymać :oops: , dlatego daje obrazek, kosztowało mnie to trudu by go zdobyć, oj działo się :lol:
http://img89.imageshack.us/img89/2691/schowek03c.jpg
edit:
wybacz, ale idę spać.;) Trza do pracy :cry: Ale i tak czekam na jakieś obrazki, jakbyś mógł:)
Na arenie nie walczyłem, bo moja główna postać jest magiem więc dostaje bęcki od tych przepakowanych wojowników których tam dają. Swoją drogą strasznie przegięty przedmiot ;)
Ostatnia uwaga jest z wszechmiar słuszna niestety :)
Czy przegięty? Poziom jest taki przeciwników, że..... :lol:Cytat:
Zamieszczone przez Janek
ale o ile wojownik ma do pewnego momentu dobrze, to mag ma pełne pole do popisu w BGT, oczywiście od pewnego poziomu . No, ale ty to wiesz doskonale. ;)
Mag? Sekwencer, Zatrzymanie czasu, Akceleracja i gdy czas wróci do normy, z przeciwnika można wyciągać itemki. ;]
Walka wręcz magiem? Może dlatego gram magiem-wojownikiem. ;]
A miecz przegięty nie jest. Dla mnie przegięta była Furia Niebios, nie jest to katana +5, a używałem jej do końca gry.
Nowiny ze świata BG
announcing baldurs gate enhanced edition
Ciekawe co zrobia z GB;)
Jako skromny :D fanatyk tej gry i sympatyk Wieloświatu przyzwyczaiłem się do prób by tę grę....? Przekonwertować w nowy silnik, dorobić następną część historii, a świat Abeir-torilu, tudzież i przez to Plany Wewnętrzne, Plan Materialny i Plany Zewnętrze przerzucić z wersji papierowej w ichnie 3D :?: ...
Ja podchodzę z dystansem do ponownego obwieszczenia, mimo ze Universum te ma totalnie niewykorzystany potencjał w grach współczesnych i można spokojnie robić gry nie naruszając legendy Baldur's Gate :D
----
A życie toczy się dalej, i fani robią za producentów :evil:
http://www.spellholdstudios.net/shs/modding