Re: Wargamig (Warhammer, Field of Glory, Ogniem i Mieczem et
Niedawno skończone, najemna piechota na służbie szwedzkiej(varvade) początek szwedzkiej interwencji w Wojnie 30 letniej, producent testudo, skala 15mm
http://i1162.photobucket.com/albums/...ps2b7d11e5.jpg
http://i1162.photobucket.com/albums/...psdc9010c5.jpg
Wydają się trochę nieproporcjonalne, ale są dobrze pomalowane. Mi się jednak podobają :D
zawsze chciałem zagrać w grę tego typu, lecz to dość drogie hobby :P
mam natomiast z 200 żołnierzyków z okresu 2 wojny światowej :lol: jeszcze z dzieciństwa zostały
Ja kiedyś dostałem z tysiąc żołnierzyków o wymiarach klawisza od klawiatury. Byli Rosjanie, Niemcy, Anglicy, Amerykanie, Chińczycy i partyzantów trochę, tylko się zgubiły :oops:
Teraz chyba zacznę grać w to Ogniem i Mieczem, tyle że kasy muszę nazbierać :D
Cytat:
Zamieszczone przez Aracz
Ja kiedyś dostałem z tysiąc żołnierzyków o wymiarach klawisza od klawiatury. Byli Rosjanie, Niemcy, Anglicy, Amerykanie, Chińczycy i partyzantów trochę, tylko się zgubiły :oops:
Teraz chyba zacznę grać w to Ogniem i Mieczem, tyle że kasy muszę nazbierać :D
:O 1000... ja... chcę :D
Kiedyś na Dymarkach świętokrzyskich zauważyłem na straganie rycerzy plastikowych, kupiłem wszystkie 4 opakowania :lol: było ich tam ze 100 i + 2 katapulty, które na prawdę strzelały, ubaw był przedni :lol:
Co do OiM to też bym z chęcią zaczął ale nie mam z kim grać, żaden z moich znajomych nie ma takich zainteresowań :)
Cytat:
Zamieszczone przez Aztec
mam natomiast z 200 żołnierzyków z okresu 2 wojny światowej :lol: jeszcze z dzieciństwa zostały
Domyślam się, że skala 1/72, jest to u nas dość popularna skala w bitewniakach ok IIwś
Cytat:
Zamieszczone przez Aztec
Co do OiM to też bym z chęcią zaczął ale nie mam z kim grać, żaden z moich znajomych nie ma takich zainteresowań :)
W Kielcach jest sklep WG, kilka osób też tam gra w OIM.
Cytat:
Zamieszczone przez PaskudnyPludrak
Cytat:
Zamieszczone przez Aztec
Domyślam się, że skala 1/72, jest to u nas dość popularna skala w bitewniakach ok IIwś
Cytat:
Zamieszczone przez Aztec
W Kielcach jest sklep WG, kilka osób też tam gra w OIM.
oj nie wiem jaka skala, żołnierzyki mają po ok 2,5-3 cm.
Nie miałbym czasu nawet jeździć do Kielc :D chociaż w sobotę obejrzeć sobie figurki to mógłbym skoczyć
Jeśli mieszkasz przy stolicy jest w złotych tarasach sklep cytadela, ale są tam tylko figurki Warhammer:40k Dawn of War i figurki z LotR'a. Widziałem jak sprzedawca uczył tam grać 8 letniego chłopaczynę i jego siostrę w podobnym wieku :D
chciałbym się zapytać czy takie figurki będą się nadawały do gry
http://www.hobby.szeroka5.pl/product_in ... ierzy.html
czy tylko jako pokazówka ?
oraz gdzie nabyć farby po niskiej cenie ? :lol:
Z tego co wiem, w tych które się nadają się do gry jest coś na styl statystyk, nie po prostu same ludziki. I tu jest sklep modelarski, i do tego tylko "HOBBY"