Re: Poszukiwani zastępcy do KO.
Panowie jest bardzo duży duży problem albowiem możliwe że nie zaliczyłem semestru na studiach bo się nie zmieszczę punktami na warunki i będę musiał wziąć repetę lub jakiś inny urlop aby móc wrócić jesienią, sprawa jest następująca że zapewne wtedy wyjadę na 7 miechów do ziomka do roboty za granicę więc nie będę miał pierwsze 2 miechy żadnego dostępu do kompa dopóki sobie jakiegoś nie kupie, na razie jeszcze nic nie wiem ale już powoli zacznę szukać zastępców bo jakby to wyszło to od 1 marca mnie nie ma. Przepraszam za takie coś ale tak wyszło nieoczekiwanie hehehe , ale jakbym złapał jakiegoś lapka i mógł łączyć się z netem od razu wrócę 8-). Póki jeszcze troche sporo czasu jest to nie będę podawał KO tutaj tylko sam postaram się znaleźć ludzi na moje frakcje bo nie chcę żeby ktoś kto je bierze miał inne zamiary w tej KO niż te jakie ja miałem.
7 lutego jade na zimowisko i tydzień mnie nie będzie, dam frakcje wszystkie sojusznikom do robienia..
Małe ogłoszenie/prośba, ażeby nowe frakcje do wzięcia były tutaj wpisane zgodnie ze wzrorem :
- jaka ko (brytania, WK X ) - państwo (fracja itp) - sytuacja (mile widzany jak najobszerniejszy opis, armie, dochody, sytuacja geopolityczna)
hasło posiada : tutaj mg (ew. poprzedni gracz itd)
przykład
- WK 29 - Turcja - Sojusz z egiptem, wojna z bizancjum, sporo armii, wygrana wojna z gruzją , dochód plusowy
hasło posiada : abu yusuf, Rapsod
@ ułatwicie życie mi i graczom szukającym frakcji, wgl wszystkim :P
Zachecam do wziecia tego HRE w mk19. Najsilniejsza frakcja katolicka, wojna tylko z Wenecja, ale spokojnie do wygrania. Sojusze z Anglia, Francja i Wegrami, prawdopodobnie za jakis czas bedzie wojna z bardzo mocnymi muzulmanami. Ja (Anglia) i Czik (Francja) posiadamy haslo, wiec bedziemy pomagac w grze. Nie musi byc gracz bardzo dobry, wystarczy, ze raz na jakis tydzien bedzie mial kilka godzin wolnego czasu i sporo cierpliwosci ;) Mysle, ze mozna sie bardzo duzo dowiedziec o sposobie grania w KO - w koncu to kampania "bez zasad" (a wlasciwie ich wiekszosci, bo kilka podstawowych jest) i mozna poznac wszystkie sztuczki i tricki. Polecam! Po haslo do mnie oczywiscie.
Wolny Chanat Bułgarów Nadwołżańskich w wk 28 - sytuacja dość trudna, głównie ze względu na bardzo dużo dysproporcję sił między armiami (wojna z Gruzją) ni mniej wszystko jeszcze do wygrania. Silne sojusze z Kijowem i Bizancjum, dochód na plusie, po hasło do mnie
A musisz rezygnować tuż przed swoją turą? Ogłoś to tuż po jej zrobieniu. Daj czas zastępcy.
Ja muszę zrezygnować z części KO, ostatnio mam coraz mniej czasu i coraz mniej chęci na grę. Na razie zdecydowałem o oddaniu wszystkich moich WKO i MKO oraz BC XIII
Wko 28 - Gruzja, sytuacja w miare dobra, wojna z bułgarem, szala zwycięstwa cały czas się zmienia, teraz raczej gruzja jest w ofensywie. I jeszcze kijów zaatakował ale na razie małymi siłami.
WKO 29 - Nowogród, sytuacja dobra, wojna z kijowem, sojusz z litwą i bułgarią, tylko 2 tury grałem więc dużo nie powiem
MKO 13 - Szkocja, pokonałem ostatnio 2 potężne armie francuskie pod londynem, teraz ruszyłaby ofensywa. Stabilny, wysoki dochód, sojusz z Sycylią i Hiszpanią bodajże.
MKO 15 - Anglia, całe wyspy i płn. francja, całe wojsko w alpach szykuje się do ataku na wenecję razem z francją. Dochód co prawda mały ale nie potrzeba już więcej wojsk, ani niczego więcej.
MKO 18 - Bizancjum, sytuacja bdb. podbita sycylia, wojna z francją, sojusz z egiptem, turcją, węgrami, dochód średni. < Tą KO moge ewentualnie grać dalej.
BC XIII - Seldżukowie, podobno najsilniejsza frakcja w grze ale z chorezmem który jest praktycznie tak samo silny, jest wojna i to na całego. Sojusz z makurią i gruzją. Dla prawdziwych hardkorów ;p Ah i kasa cały czas się trzyma na poziomie 85-110k
Jeszcze w tym bc xiii jest gruzja do wzięcia, wojna z kipczakiem, ale to już chyba widnieje w zastępstwach
Dopóki się zastępcy nie znajdą będę starał się dalej robić tury.
Zostań chociaż w wk29, bo ta kampania w końcu padnie...
Jeszcze jeden marat !:D
Na MKO 13 zapraszam jakiegoś wyjadacza, najlepiej, albo kogoś szybko się uczącego, skomplikowana i wymagajaca ko.
Do wk 28 nie ma co, już tam (ja kijowem) wbiłem na dobre, nie bierzcie tego :P
Wk 29, absolutnie ktoś przynajmniej dobry
Cytat:
Zamieszczone przez Adixis
Wko 28 - Gruzja, sytuacja w miare dobra, wojna z bułgarem, szala zwycięstwa cały czas się zmienia, teraz raczej gruzja jest w ofensywie. I jeszcze kijów zaatakował ale na razie małymi siłami.
WKO 29 - Nowogród, sytuacja dobra, wojna z kijowem, sojusz z litwą i bułgarią, tylko 2 tury grałem więc dużo nie powiem
Już pisałem w temacie MG w wko 28 że mogę wziąć Bułgarów albo tą Gruzję, oczywiście wiem że gram Aragonią ale z tą frakcją mam ciężką sytuację i w każdej chwili mogę nią paść.
A co do Nowogrodu w wko29 to mógłbym robić tury dopóki nie znajdzie się zastępca, bo jestem w sojuszu z Nowogrodem, nie ma go ale miał być ogłoszony ale odejście Innocentego a potem poszukiwania zastępcy uniemożliwiły mi podpisanie go.
Cytat:
Zamieszczone przez Adixis
MKO 13 - Szkocja, pokonałem ostatnio 2 potężne armie francuskie pod londynem, teraz ruszyłaby ofensywa. Stabilny, wysoki dochód, sojusz z Sycylią i Hiszpanią bodajże.
To mógłbym wziąć.