z tego co patrzyłem w plikach gry i na forum, jest jakaś kampania sons_of_mars
ja mam tylko imperial campaign i tyle
kiedy to sons_of_mars sie odblokuje??
dodam, że grę przeszedłem (house of julii)
Wersja do druku
z tego co patrzyłem w plikach gry i na forum, jest jakaś kampania sons_of_mars
ja mam tylko imperial campaign i tyle
kiedy to sons_of_mars sie odblokuje??
dodam, że grę przeszedłem (house of julii)
Sons of Mars to prolog.
AVE
mam pytanko (przeczytałem post zanim zadałem pytanie ale)czy to możliwe że po przejściu kampanii zajęciu 73 prowincji i zostaniu 4 frakcji tzn. ja-juliusze ,komp :scypionowie , egipt i numandia nie mogę wywołać wojny ze scypionami wyskakuje komunikat ze mam zbyt małe poparcie i nie mogę zaatakować senatu senatu dawno już nie ma nie ma żadnych członków w senacie i dziwi mnie tez to ze scypionowie mogą mnie atakować bo robią to cały czas a ja mam ich jako frakcję neutralną nadmienię ze gra orginalna antologia platynowa kolekcja wersja 1.5 o co kaman w tym wszystkim czy moze da sie jakoś umieścić członka w senacie wtedy byłbym jedynym (wcześniej był jeden członek w senacie właśnie scypion potraktowałem go zabójcą senat pusty a tu nie daje rady ich zaatakować) czy zrobiłem błąd niszcząc frakcje senat przed ukończeniem kampani i zawarłem sojusz ze scypionami przy jakiejś 30 prowincji i tak się dzieje???
pomóżcie bo juz nie mam pomysłó czytam te instrukcje i poradnik juz 3 raz i chyba nic wiecej tam sie nie wyczyta a chcę zeby moja mapka była cała w kolorze czerwonym
jakim cudem tego dokonałeś? Mnie zawsze w okolicach 25 prowincji senat wyklina i zaczyna się wojna domowa.Cytat:
AVE
mam pytanko (przeczytałem post zanim zadałem pytanie ale)czy to możliwe że po przejściu kampanii zajęciu 73 prowincji i zostaniu 4 frakcji tzn. ja-juliusze ,komp :scypionowie , egipt i numandia
Co prawda nigdy nie miałem takiej sytuacji ale, podejrzewam, że chodzi właśnie o coś podobnego - wojna domowa zaczyna się wtedy gdy senat uzna, że któraś z frakcji jest za silna, wyklina wtedy wszystkie i zaczyna się wojna domowa. Jeśli senat tego nie zrobił obowiązuje zakaz atakowania (absolutny) jednostek frakcji rzymskiej - tzn masz ścisły sojusz którego nie możesz złamać, chyba, że masz poparcie ludu maksymalne. Senat daje się co prawda zaatakować wcześniej (chyba pewności nie mam, kiedyś przez przypadek coś takiego włączyłem :D) ale pojęcia nie mam, to tylko rpzypuszczenia.Cytat:
o co kaman w tym wszystkim czy moze da sie jakoś umieścić członka w senacie wtedy byłbym jedynym (wcześniej był jeden członek w senacie właśnie scypion potraktowałem go zabójcą senat pusty a tu nie daje rady ich zaatakować) czy zrobiłem błąd niszcząc frakcje senat przed ukończeniem kampani i zawarłem sojusz ze scypionami przy jakiejś 30 prowincji i tak się dzieje???
źle mnie zrozumiałeś mnie tez senat wypowiedział wojnę gdzieś przed 30 prowincją napisałem ze przeszedłem kampanie tych 50 prowincji mam teraz 74 prowincje i dziwi mnie to ze scypion mnie atakuje a ja go nie mogę i mało tego mam go jako frakcje neutralna aa w zakładce senat nikogo nie ma a komp daje mi komunikat gdy che zaatakować scypionów ze senatu nie mogę atakować zbyt małe poparcie czyżby jakiś błąd się wkradł podczas sejwowania gry a tak na marginesie to czy po przejściu 50 prowincji i osiągnięciu celu to senatem nie jestem ja??
Raz grałem powyżej 50 prow. senatu wtedy nie ma.
A mi nigdy senat wojny nie wypowiedział. Zawsze sam go musiałem najechać, chociaż prowincje podbijałem bardzo szybko a inne rzymskie rody z reguły blokowałem terytorialnie (np Juliuszami zamiast wysyłać wielkie armie do Galii, atakowałem Kartaginę i Grecję i inne rody były otoczone mną). Dopiero jak lud zaczął mnie wystarczająca wielbić mogłem zaatakować senat.
mam pytanie. czy jeśli w mieście nie ma żadnej akademii, to namiestnik i tak będzie zdobywał jakieś atrybuty?
I jak duży wpływ ma akademia, skryptorium i Ludus Magna na rozwój postaci? Wpływa też na zabójców i szpiegów?
Siedząc w mieście u mnie bardzo często dostaje atrybuty. Na plus i minus. Dowodzenie na minus a zarządzanie, porządek i sprawy miasta rosną ;) A przeciwko agentom to tylko się da dostawać chyba jak np. nie uda się dyplomacie przekupić generała to mu rośnie zwiększenie łapówki, nie uda się zamach itp
A te budowle mają dość duży wpływ gdyż mogą zmniejszyć negatywne cechy postaci i dodają dużo pozytywnych, a negatywnych chyba w ogóle tylko trzeba posiedzieć parę tur.
mam jeszcze jedno pytanie: w jakim folderze znajdują się zrobione screeny??
czy trzeba w programiku jakimś??