Szanowny kolego, Cesarstwo to w 1/3 mnie nienawidzi, 1/3 jest moimi wasali, a 1/3 jest pod moim panowaniem. Urzędnicy są mi potrzebni do wychodzenia nowymi zdobyczami terytorialnymi z Cesarstwa.
Wersja do druku
Szanowny kolego, Cesarstwo to w 1/3 mnie nienawidzi, 1/3 jest moimi wasali, a 1/3 jest pod moim panowaniem. Urzędnicy są mi potrzebni do wychodzenia nowymi zdobyczami terytorialnymi z Cesarstwa.
Hej dawno temu kupiłem podstawowe europa uniwersalis 3 ostatnio miałem ochotę zagrać no i przeleciało tam z 200 lat Sycylią i mam pytanie czy jeśli teraz kupie edycje ze wszystkimi dodatkami to stary save będzie mi działał ?
Z góry dziękuje za odpowiedź
Twój błąd. Rzesza i jej reformy daje wymierne korzyści tak jej członkom jak i cesarzowi. Nie musisz jej podbijać ręcznie, wystarczy, że (jako Kaiser) wprowadzisz parę reform i też będziesz ją miał.Cytat:
Zamieszczone przez Samick
No ok sam teraz wiem że nie
Warto się zastanowić czy budynki dają aż takie kokosy żeby było warto budować po 4-5 rocznie tak, że brakuje urzędników :P Jak masz za dużo kasy to wytwórnie broni buduj :P
http://img59.imageshack.us/img59/8043/3msh.png
W moim przypadku warto, obszary które ciągną się od Uralu na wschód obfitują w złoto i inne minerały. Postawienie dwóch tuzinów (albo i więcej) manufaktur, uniwersytetów etc. podniosło koszty wznoszenia kolejnych. Do tego dochodzi stawianie przynajmniej fortec w skolonizowanych prowincjach i w prowincjach nadgranicznych. Wszystko to pochłania urzędników oraz fundusze.
Ja buduję manufaktury tylko w prowincjach z dostępem do używanego przez nie surowca. Pozostałe dzielę na dwie grupy: prowincje biedniejsze zostawiam na później, a w bogatszych stawiam uniwersytety i akademie sztuk pięknych.
HEj
Gram w te serie gry od X laty lecz heh oglądałem kiedyś na filmiku , że gość wybierał kierunek armii a potem zanim ona doszła do miasta mógł wybrać kolejny kierunek jej marszu nie wie może ktoś jak to się robi ? szukam klawiszologii do tej części gry nie mogę znaleźć jak kupowałem Europe to jakaś wersje biedronkowa mam a tam tego nie ma
Jeśli się nie mylę, to przytrzymuje się shift i wybiera po kolei miejsca do których dana armia ma dojść.Cytat:
Zamieszczone przez optymista
dzięki za pomoc działa :)