Re: INVASIO BARBARORVM 2: CONQVESTVS BRITANNIAE
Sciagnełem te wszystkie czesci moda i zaczełem instalowac. Juz na początku instalacji pierwszej częsci pokazał mi sie komunikat :the destination directory doesn't exist. Do you want it to be created? . Dałem , że idę dalej poinstalowałem i okazało się, ze jak chcialem walaczyc moda, to wyskoczył jakis komunikat, ze komp nie może czegos znaleźć albo jakis bład.
Part I, II i III oraz Patch II Expansion sie instaluje kolejne do Twój katalog Medievala II i nic więcej. Nie ten co podaj instalator.
Ok dzieki za odpowiedx, teraz wszystko gra. Mam tylko jeszcze małe pytanie- po zainstalowaniu moda , na pulpicie pojawiły się ikonki : IB2 Britanniae Expansion II i IB2 Britanniae II. Czy czyms róznia się gry po wybraniu pierwszej badz drugiej ikonki, czy nie wazne ktora wyiobre i wszystko jest tak samo???
Nie pierwszy raz mody instalujesz. Czytaj opisy instalacji, nim cokolwiek zainstalujesz.
Różnie się mody instaluje, raz do głównego Medka, raz do mods, albo jeszcze inaczej.
Expansion to chyba ten najnowszy. Jak go zainstalowałeś to raczej tylko jego masz. Sprawdź po prostu czy odpali z obu i czy są jakieś różnice.
W sumie wszystko jest chyba tak samo, nie ważne z której ikonki odpalam moda. Zreszta gram z tego IB2 Expansion. Bitwy gram na medium, a kampanię na najwyższym poziomie. Czy przy najwyższym poziomie kampanii komp moze dostawac jakies wielkie bonusy do swoich działań na mapie kampanii?
W campaign_script w katalogu world można to sprawdzić.
Na VH, zwykle jest agresywniejszy i ma wyższe bonusy, kasa. dodatkowe jednostki itp.
Cytat:
Zamieszczone przez urquart
Cytat:
Zamieszczone przez Araven
Pobierz z innych linków.
zdecydowałem się zainstalować ręcznie i problem zniknął, ale teraz podczas bitew nie podświetlają się jednostki i banery.
a DISABLE_ARROW_MARKERS ma wartość 1. To już zaczyna być zabawne :D
Witam Wszystkich jestem nowy na forum.
Proszę o pomoc -podczas bitew nie podświetlają się jednostki i banery. Jest to dla mnie dosyć uciążliwe, (chociaż gram już długo - od pierwszego Medka ), to jednak trudno mi dowodzić nie wiedząc, której jednostce wydaje rozkaz patrząc na pole bitwy.Klikając na panelu jednostek ikonę oddziału nie wiadomo gdzie się on znajduje- dopiero podwójne kliknięcie przybliża mniej więcej obszar na polu bitewnym w którym oddział walczy, klikanie na jednostki na polu bitewnym nie wywołuje żadnej reakcji - nie podświetla ani oddziału ani flagi. proszę o pomoc . pozdrawiam
Witaj.
Wejdź w plik Configuration w katalogu głównym moda, użyj na nim opcji edytuj i w disable_arrow_markers, zrób jak niżej:
[game]
disable_arrow_markers = false
Napisz czy pomogło.
Dzięki pomogło - pojawiło się podświetlenie jednostek, flagi pozostały nieruchome ale to szczegół ważne że położenie jednostki po kliknięciu na nią na polu bitewnym jest widoczne raz jeszcze dziękuję i pozdrawiam.
By wyłączyć flagi, zmień w tym pliku z show_banners = 1 na show_banners = 0