viewtopic.php?f=367&t=9949 To link do tematu o spolszczeniu do Bellum Crucis 6.3. Wersja nr 1 spolszczenia z dnia 29.02.2012 jest do pobrania w poście nr 1 . Pozdrawiam.
Wersja do druku
viewtopic.php?f=367&t=9949 To link do tematu o spolszczeniu do Bellum Crucis 6.3. Wersja nr 1 spolszczenia z dnia 29.02.2012 jest do pobrania w poście nr 1 . Pozdrawiam.
O, to kozacko bo to utrzymanie prowincji to od zawsze jakaś bzdura była. Napisz który to skrypt bo z tego co pamiętam to tam wszystko po włosku napisane jest :) Ja póki co nie mam czasu grać ale później na pewno się przyda :)Cytat:
Zamieszczone przez Arthas990
I jak tam te krucjaty wyglądają? Ktoś miał jakąś bałtycką? ;)
O to nieźle, ja znalazłem skrypt który wydłuża mi turą 3x , a Ty taki który 2x, jak oba wykasuje to może zagram pełną z wszystkimi innymi skryptami :mrgreen:Cytat:
Zamieszczone przez Blood_187
Witam mam pytanie, czy w tej wersji juz nie ma aktywacji skryptów w grze ? klikając na miasto nic się nie dzieje.. przynajmniej u mnie.
PS Zdaje mi się, że Polskę zrobili sporo silniejsza niż w poprzedniej wersji i sie łatwiej nią gra :) choc może się mylę, ponieważ mało jeszcze grałem.
We wcześniejszej wersji tj 6.2 nie było aktywacji ręcznej, poprostu skrypty same się aktywowały, ;)
Macie sprawdztcie go jeszcze jak sie wam nie bedzie podobalo to zmiencie na stary :) Przydaloby sie zwiekszyc np. koszt utrzymania wojska dla rownowagi ale to moje tylko zdanie :p Wklejcie tez do Feudal_light ;) bez bugow bedzie ;P
http://hotfile.com/dl/148276724/daa3ea8 ... t.txt.html
No Arthas odchudziłeś kampanię Light z ponad 800 kb do ponad 200. Zaszalałeś.
Co do gry pograłem Polską ponad 180 tur na Light, no muszę pryzna o wiele lepiej zbalansowali grę niż w 6.2. Komp jest o wiele mniej skonny do zawierania sojuszu. Super sie gra. :mrgreen:
Jeśli komuś chciało by się tu bawić z EDU, zwiększenie kosztów utrzymania lub wyszkolenia armii, nie jest takim głupim pomysłem. Bynajmniej nie z powodu pozbycia się money scripta. Zauważyliście jakich kupców szkolą nie lokalne frakcje ? minimum 6 - 8 oczek na dzień dobry. Znów zaczynają u mnie w kampanii paradować po granicach śmieciowe armie złożone z byle czego, aby więcej. Ja w sumie, mogę bawić się z AI w zimną wojnę, stać mnie na to, najwyżej pozwolę im, roztrzaskać się o mury zamków, te wieże całkiem nieźle nawet strzelają na oryginalnym descr_walls. :-P
Ja raczej podwoję koszty jednostek ale za jakiś czas. Po dokończeniu spolszczenia.
Cytat:
Zamieszczone przez Araven
Dlatego ze ten skrypt z kosztem utrzymania miast 500 wazyl niech to nie przeraza innych :P Acha i w pliku wyzej wywalilem tez ten poje... i bezsensowny skrypt z atakiem buntowników na miasta bez namiestników zupelnie bezsensownie glupi skrypt moim zdaniem, bo nawet nie ma jak sie obronic przed nimi -.- Reszte zostawiłem tak jak było na kampanii light wiec nie jest zle :) Choc myśle ze dobrym pomysłem byłoby zwiekszenie o jakies 1/3 utrzymania wojska ;) i przywrocenie darmowego utrzymania w miastach.
Co o tym sadzicie?