Re: Sytuacje interesujące i zabawne
Chodziło mi o to że drabin nie da się zniszczyć (chyba że o czymś nie wiem).
Jeśli chodzi o kwestię wejść to po drabinie może wchodzić tylko jedna osoba na mur, więc jeden na kupę wiele nie zdziała, a przy wieży od razu pół oddziału, ale to już poza tematem ;)
Ja zawsze biore taran i 2 drabiny xP
Cytat:
Zamieszczone przez Kita
Chodziło mi o to że drabin nie da się zniszczyć (chyba że o czymś nie wiem).
Jeśli chodzi o kwestię wejść to po drabinie może wchodzić tylko jedna osoba na mur, więc jeden na kupę wiele nie zdziała, a przy wieży od razu pół oddziału, ale to już poza tematem ;)
Odnośnie drabin to da się je zniszczyć. Kilka razy już to robiłem. Niestety trudno je zniszczyć i wydaje mi się, że czasami zniszczenie wieży i tarana jest łatwiejsze od całkowitego uszkodzenia darbiny.
Tak, ale na pewno nie zrobisz tego strzałami jednostek czy wież ;)
By nie robić offtopu powiem że po niewielkiej modyfikacji plików, grając Polską przy Krakowie pojawiła mi się armia buntowników. Nie miałem w okolicy wojska, więc sprzymierzeni Węgrzy przyszli, buntowników spacyfikowali, po czym wrócili spokojnie do swoich spraw ;) Jak żywy gracz, jak żywy gracz...
Cytat:
Zamieszczone przez Kita
Tak, ale na pewno nie zrobisz tego strzałami jednostek czy wież ;)
By nie robić offtopu powiem że po niewielkiej modyfikacji plików, grając Polską przy Krakowie pojawiła mi się armia buntowników. Nie miałem w okolicy wojska, więc sprzymierzeni Węgrzy przyszli, buntowników spacyfikowali, po czym wrócili spokojnie do swoich spraw ;) Jak żywy gracz, jak żywy gracz...
Jesli chodzi o buntownikow, to komp ich nie lubi. Mialem wiele takich sytulacji, co wiecej nie daleko mojego miasta byla armia rebeliantow, ku zdziwieniu wrog ich zaatakowal, stracil polowe wojska i stal...dopiero w nastepnej turze mnie zaatakowal i przegral...wiele mialem takich sytuacji ;) Pewnie ustawiles reputacje :d
Dokładnie, dałem Węgrom 0.8 (ach ten sentyment), podpisałem sojusz z obustronnym dostępem wojsk oraz zeswatałem księżniczkę (przy okazji zmieniłem jego cechy, to niby tylko kwestia budynków lub wojsk, ale chyba pewien wpływ na rozgrywkę ma). Dziwi mnie jednak taka "pomoc", bo o ile komputer nie lubi buntowników i chętnie ich bije, to przyjście specjalnie do drugiego państwa, pokonanie wspólnymi siłami rebelii oraz wrócenie do swoich spraw (natychmiast) jest już dla mnie trochę dziwne. No nic, pogram jeszcze, zobaczymy, własnie Niemcy zerwały sojusz z Węgrami oraz Papą by mnie najechać (mimo prawie zerowej armii), może i tym razem ruszą na odsiecz :)
Mieliście kiedyś taką sytuację? Statek na wodzie wewnętrznej. haha
http://img52.imageshack.us/img52/8381/0020jz.jpg
Cytat:
Zamieszczone przez Argaleb
Panom z CA się nudziło :lol: a jednostek historycznych zrobić nie łaska :evil:
Cytat:
Zamieszczone przez pop517
Tyle kasy (mimo że zamalowałeś to widać że daleko sięgała) w sześć tur przy tak dużych armiach wskazuje na grzebanie w plikach (to by wszystko wyjaśniało) albo kody.
Cytat:
Zamieszczone przez olek77
Cytat:
Zamieszczone przez Krzyzak
Ciekawe a tu screen z strony czwartej bodajże.
Jak dla mnie bardziej podejrzane jest to, że gra w podstawkę bez żadnego moda. Kto normalny jeszcze gra w taki shit? Ta mapa jest tak paskudna, że mi się aż w brzuchu przewraca :mrgreen: