Re: Mecze / rozgrywki - wasze komentarze, opinie, analizy, i
Francja zagrała bez jaj i bez jakiegokolwiek pomysłu. Oni ten mecz przegrali już w szatni, dokładnie jak nasi kopacze na ostatnich wielkich imprezach. Ani nie zamurowali szczelnie bramki, ani nie rzucili się do huraganowych ataków. Od odejścia Zidane'a nie ma tam nikogo, kto wziąłby na siebie odpowiedzialność i raczej nie widać nikogo takiego na horyzoncie.
Włochy - Anglia? Obawiam się tego meczu. Włosi w końcówkach wyraźnie siadają, braknie kontuzjowanego Chielliniego, skuteczność jest bardzo niska. Jeżeli po godzinie gry nie będzie 2:0, to może być ciężko. Liczę jednak na mobilizację, bo Włosi to drużyna turniejowa i nie ma co patrzeć za bardzo na grupę.
Co do Hiszpanii, za Aragonesa w 2008 roku patrzyło się na nich wybornie, to była jedna z lepszych reprezentacji w historii. Del Bosque wszystko popsuł. Teraz mają tylko przebłyski dobrej gry, a tak to nuda i klepanie piłeczki. Co jest z Llorente?
Powiem tak: jak dla mnie jeden z najlepszych meczów na Euro. A jak zobaczyłem statystki to tak jakbym widział statystyki meczu ćwierćfinałowego Niemców. Tyle tylko, że Angole zagrali o niebo lepiej niż Grecy :lol: I ktoś tu jeszcze będzie mówił, że Niemcy grają "kosmicznie lepiej niż reszta"? Bo wygrali 4-2 z Grecją, która zagrała najsłabszy swój mecz na tym Euro. No nic z niecierpliwością czekam na 28 czerwca i na to jak "Niemcy" :lol: będą się musieli spakować do domu. A jeśli chodzi o polskie Euro to wydaję mi się, że nasz półfinał będzie o wiele ciekawszy niż finał w Kijowie. ;)
A naszym kopaczom ze środka pola to powinni puszczać ten mecz, przed ich każdymi zawodami. Może by zobaczyli jak się gra w piłkę piłką! A jeśli nie potrafili by sobie tego wbić do łba to proponuje zatrudnić Pirlo po tym jak zakończy karierę w naszej kadrze. I NIECH UCZY MATOŁÓW! :lol:
Italia se desta!!!
Mimo braku bramek mecz o wiele lepszy od wczorajszego pykania Hiszpanów i bezjajecznych Francuzów. Anglicy po za pierwszymi dwudziestoma minutami mieli już później tylko przebłyski, a w dogrywce już ewidentnie czekali na karne. Obawiałem się, że to własnie oni przejdą dalej, ale zostali pokarani i słusznie, wygrał lepszy. Kondycyjnie jednak Włosi wytrzymali, obawiałem się, że w końcówce może zamieszać Walcott i swoimi szybkimi rajdami rozbić zmęczoną defensywę Italii. Skuteczność szwankowała, z Niemcami nie można tak zagrać. Karny Pirlo? W Juventusie nie strzelił dwóch w poprzednim sezonie, a tutaj przykozaczył nieźle.
Teraz liczę na powtórkę z 2006 roku!
Cytat:
Zamieszczone przez McAbra
Dlaczego wszyscy mają taką niechęć do Niemcow??? :?
Może styl gry się nie podoba, a może kwestia wstrętu do "skuteczności" kosztem romantyzmu, albo :" Niemcy się już nachapali zwycięstw - niech spadają" ???
Ja osobiście / prywatnie , jako user pod wszystkimi trzema się podpisuję.
Najchętniej zabronił bym niemieckiej reprezentacji występów na Euro a w ich miejsce zaprosił jakiś zespół z Afryki. :evil:
((Wiem, wiem! "Organizacyjnie / ideowo" bez sensu, ale przypomnijcie sobie JAK Afrykańczycy grają!! To jest football - sport, poezja, impresja i ekspresja, szaleństwo ...
a nie ten niemiecki test działania "maszynki do zwycięstw" ;;;
Ja nie twierdzę że reprezentacja Niemiec źle gra!
Nie można im odmówić uznania za wysiłek, myślenie, zaangażowanie, pracę zespołową ..
Grają dobrze, nawet bardzo dobrze, SKUTECZNIE ... ale NIE JEST TO PIĘKNE GRANIE ... przynajmniej nie dla mnie.))
=====================================
Cytat:
Zamieszczone przez Lawrence of Arabia
(...)
A naszym kopaczom ze środka pola to powinni puszczać ten mecz, przed ich każdymi zawodami. Może by zobaczyli jak się gra w piłkę piłką! A jeśli nie potrafili by sobie tego wbić do łba to proponuje zatrudnić Pirlo po tym jak zakończy karierę w naszej kadrze. I NIECH UCZY MATOŁÓW! :lol:
Albo się nie cackać, tych szmaciarzy zwolnić a w ich miejsce : Adamiakowa :ugeek: :mrgreen:
Ahh! zapomniałem: Adamiakowa będzie wtedy już na miejscu Smudy!! :lol:
Tak poważnie: czas poszukać pośród młodszych ("młodszych" nie koniecznie wiekiem, ale młodszych zarobioną kasą i udzielonymi wywiadami, a przede wszystkim młodszych duchem , SPORTOWYM PIŁKARSKIM duchem)
Cytat:
"skuteczności" kosztem romantyzmu
Chwila, czy bramki z woleja nie są ładne? :D
Cytat:
Niemcy się już nachapali zwycięstw - niech spadają
Ostatni sukces niemców był bodajże w 98...
Cytat:
No nic z niecierpliwością czekam na 28 czerwca i na to jak "Niemcy" :lol: będą się musieli spakować do domu
Żebyś sie nie zdziwił.
Cytat:
Dlaczego wszyscy mają taką niechęć do Niemcow??? :?
Bo jako naród z kompleksami nie lubimy lepszych od siebie ;)
Cytat:
[quote:1tav1h1k]Dlaczego wszyscy mają taką niechęć do Niemcow??? :?
Bo jako naród z kompleksami nie lubimy lepszych od siebie ;)[/quote:1tav1h1k]
A, no tak! Dzięki, zapomniałem :P
Cytat:
Zamieszczone przez McAbra
Cytat:
"skuteczności" kosztem romantyzmu
Chwila, czy bramki z woleja nie są ładne? :D
[quote:3ge2gohf]Niemcy się już nachapali zwycięstw - niech spadają
Ostatni sukces niemców był bodajże w 98...[/quote:3ge2gohf]
Bramki to nie cały mecz
Kiedy był ostatni sukces Szwecjii? Portugalii? Norwegii, Polski?? Anglii?
(no jeszcze że nasi szmaciarze nie dali rady rozumiem, Norwegowie - ok wolą narty, ale Szwedzi wiedzą co to piłka że o wspaniałych Portugalczykach nie wspomnę. A państwa powstałe po rozpadach?
Kto sześć razy grał w finale z czego połowę wygrał?
Hiszpania która jest w te klocki bardzo dobra grała "tylko" 3 razy w finale.
ZSRR-u nie liczę - sztuczny moloch, potem masz 4 drużyny co grały w finale po 2 razy w tym dziś już nie istniejący ulepek pod nazwą Jugosławia. Kolejne 5 drużyn w finale wystąpiło po 1 razie.
Naprawdę nie czujesz "znudzenia" Niemcami ?
No i przynajmniej ten nażelowany pajac sobie nie strzelił. Dobrej nocy. :lol:
Italio zrób prezent i wyeliminuj Teutonów! Ech, wszystko zdaje się wskazywać na szkopów...
Cytat:
Bo jako naród z kompleksami nie lubimy lepszych od siebie
Dziękujemy ci, o krynico wiedzy, że oświeciłeś nas - prostaczków i zaściankowców :!: