Jest tak jak mówisz, im więcej skryptów tym wolniej, można pokombinować ale w wypadku tego moda przy słabszym kompie można zagrać na medium kampanii, bądź light...Cytat:
Zamieszczone przez Siwer
Wersja do druku
Jest tak jak mówisz, im więcej skryptów tym wolniej, można pokombinować ale w wypadku tego moda przy słabszym kompie można zagrać na medium kampanii, bądź light...Cytat:
Zamieszczone przez Siwer
Polecam na medium, postaraj sie zabijać pojedyńcze miasta państwa(kush, saka, grecy itp.)
Edit: Gram ptolemeuszami dopiero się skapnąłem że mogę produkować generałów...
72 tura Seleucydzi zniszczeni tylko 3 miasta im zostały, które są notabene oblegane... na cały kraj mam jakieś ok 60000 żołnierzy no i fakt jest za łatwo-były początkowo bunty i sa niezadowolenia z miast ale to u murzynów w opone.
Z paru miast ciśnie po 32000 tysie...
Ponadto róbcie sojusze z innymi frakcjami.
Jeżeli dla kogoś kampania jest za łatwa niech zagra kushem albo seleucydami...
1. Install all parts of TATW (3.0 Part 1, 3.0 Part 2, 3.1, and 3.2) by using the ˝........˝ button to browse ALL THIRD AGE INSTALLERS to DESKTOP ( Don`t create any folder on DESKTOP, it will create its own folder named mods) . Find this mods folder on your DESKTOP, open it and inside you will find Third_Age_3 folder.
2. Then copy\paste the Third_Age_3 folder to the Steam/Steamapps/Common/Medieval II Total War/mods folder.
3. Then rename one of the Kingdoms campaigns to something else, like change americas to americas2.
4. Then rename the Third _Age_3 folder to americas. Finally, select the americas campaign from the Steam menu and the mod should launch.
wielkie dzieki użyłem tego sposobu i wszystko gra i buczy:))
Podobnie jak kolega Stypek, również ja borykam się z tym błędem. Pojawił się podczas próby zamachu na obcego dyplomatę oraz przy próbie zapisu przed bitwą. Podobnie jak kolega, gram Rzymem. Dzisiaj sprawdzę, czy problem tkwi w tej nacji czy to jakaś bardziej złożona sprawa. Kampania Full h/m.
Gram Rzymem m/m kampania full do 25 tury posiadam Galie Przedalpejską,Sycylie , Sardynie, Olimpie, oraz Spartę. Trzy pełne armie szykują się do Inwazji na Afrykę.
Tu zaczyna się problem z finansami, gdyż przy miesięcznych dochodach ok 30 K większość kasy zżera mi ( obecnie 22K)biurokracja i rozrzutność. Jak sobie z tym radzicie?
Kolejna sprawa do oddawanie miast Senatowi kiedy o to prosi.
Zauważyłem iż Senat nie werbuje w nich żadnych jednostek i często są one bardzo szybko zajmowane przez inne frakcje rozpoczynając wojne z Senatem. Dla mnie to troszeczkę dziwne i niezrozumiałe rozwiązanie przez twórców moda.
Nie oddawaj im nic, ja teraz Gram Rzymem i kilkukrotnie mnie prosili o oddanie Miasta :D
usłyszeli jedno krótkie, wyraziste -spier.... :D
Czyżby jakaś wojenka z Senatem w późniejszym etapie gry się szykowała?:D
To jeden z ambitniejszych modów i chyba jedyny jak narazie o starozytnosci, wiec zeby wiecej osob sie o nim dowiedzialo prosilbym moderatora o przeniesienia tematu z modem, z mody wszelakie do mody ukonczone, zeby byl obok innych popularnych modow.
Pojawił się następny owoc pracy nad drobnymi poprawkami, np. dodający Hypaspistów dla Macedonii
http://www.twcenter.net/forums/showt...working-folder
Swoją drogą jeśli ktoś umiał by ich dodać do Seleucydów było by pięknie :D Dla mnie to chyba zbyt duże wyzwanie, o ile to ma sens oczywiście
Wojna z senatem? a Jakże :D
Nie można przecież pozwolić żeby banda starych dziadków rządziła tym pięknym miastem :P