Re: Submod muzyczny do BC 6.3 ver. 3.0
Witam, widzę że mój jeden z ulubionych modów ewoluuje, ku czemuś co można powoli nazywać osobną grą, a nie modyfikacją poprawiającą babole CA
co do tej ryciny, znaczy się zrzutu, mnie się wydaje że prawidłowo pokazuje, zerknij o szlachetny głębiej w folder, czy nie masz jeszcze jednego katalogu o nazwie music? Ja miałem identyczny komunikat ;)
----------
Muza bardzo ciekawa, co do akcentów cóż trudno mi stwierdzić kto ma jaki akcent, ;) ale różnice słychać, jak pograłem chwilę Polską i przeniosłem się do swojej ulubionej, od razu czuć inność, a że jutro mam na drugą zmianę, to pewnie sobie trochę pogram :D
pozdrawiam, super robota :D
Dzięki, cieszę się, że się podoba :) Co co Lectre to cóż mam dodać. Komunikat jest taki jaki być powinien.
Cytat:
Zamieszczone przez wino
Dzięki, cieszę się, że się podoba :) Co co Lectre to cóż mam dodać. Komunikat jest taki jaki być powinien.
Mam pytanie, bo mi wyszło więcej w wielkości niż Araven napisał, czy tak powinien wyglądać prawidłowo zainstalowany submod muzyczny? Od razu będzie to wskazówką dla innych, a jak jest co źle to lepiej wiedzieć, chociaż u mnie pięknie wszystko gra :D
http://img43.imageshack.us/img43/4277/schowek01ug.jpg
Mój katalog sounds ma ponad 1 GB, ale to może być różnie, bo jak ktoś kilka razy odpali ten extractsounds.bat to mu się znowu stworzy nowy katalog.
Najważniejsze jest to ile mają nowo utworzone pliki music.dat oraz events.dat. Nowo utworzony, czyli w momencie gdy odpalimy grę po raz pierwszy po wcześniejszym usunięciu tych plików. U mnie jest to odpowiednio 512,186 kb (524,479,368 b) i 6,966 kb (7,134,203 b). Czyli u Ciebie jest ok.
P.S. wychodzi na to że u Aravena też coś mało. Pół giga plik music.dat i drugie tyle w plikach z muzą to daje 1 GB.
Bo ja usunąłem data jaki powstał po wypakowaniu tym plikiem.
ja też :) w katalogu music powinno byc 500 mb muzy i music.dat drugie tyle. razem ponad 1 Gb.
edit: chyba wiem czemu masz tak malo. brakuje Ci muzy z oryginalnego bellum. przywroc oryginalny katalog sounds jesli masz gdzies kopie. tamte kawalki tez musza byc.
Ktoś sobie pozwolił z nową muzyką i głosami postaci zrobić filmik ;) ...Wybaczcie mu ;)
[youtube:3p5kt3wy]http://www.youtube.com/watch?v=h9YfLB9FLAQ#t=3s[/youtube:3p5kt3wy]
Racja mialem za mało w music bo robiłem drugą instalkę submodów różnych i nie dorzuciłem sobie do muzy z submoda Wino oryginalnej z pośpiechu teraz mam 512 mb muzy z groszami w music w katalogu sounds i jest ok. Super te nowe kawałki, im więcej gram tym fajniej jest.
Edit: A muza na filmiku też bardzo fajna, nareszcie muza w Bellum nie nuży dzięki pracy Wino, submod działa ze wszystkimi submodami, w tym oczywiście ze świetnym submodem Mietka77 dla Polski z 29.12.2012. Panowie Wino i Mietek77, dzięki za Waszą prace w rozwój BC 6.3.
Polskie wydanie BC 6.3 z submodami róznymi głównie Waszymi to nowa jakość dla tego najlepszego z modów.
Nie wiedzieć czemu, nie tworzy mi tego folderu "data/sounds/data", a do tego wyrzuca mi błąd "program xidx.exe przestał działać". Rrrr. Będę miał wolny dzień, to zainstaluję wszystko na nowo.
Lectre, ty używasz złego pliku, do rozpakowania należy użyć extract_sounds, a nie tego xidx.