Ja bym wolał nadal Caldarię ale w klimacie bardziej wczesnorenesansowym. Znaczy się, nadal rycerstwo i piechota feudalna, ale już pierwsze elementy broni palnej i nowoczesnej taktyki (mogliby dorobić frakcję wzorowaną na husytach).
Wersja do druku
Ja bym wolał nadal Caldarię ale w klimacie bardziej wczesnorenesansowym. Znaczy się, nadal rycerstwo i piechota feudalna, ale już pierwsze elementy broni palnej i nowoczesnej taktyki (mogliby dorobić frakcję wzorowaną na husytach).
"Tak jak konkwistadorzy w łeb dostali? ;) Powiedzmy sobie szczerze, ciężko uzbrojony wojownik z łatwością pokona lekkozbrojnego, zwłaszcza że ludzie posiadający dobre zbroje to nie byle kto, tylko wprawni wojownicy. Więc panowie z Tenochtitlan wiele by nie zdziałali ;)"- Krzyżacy wiele nie zdziałali swoimi ciężko opancerzonymi rycerzami i zaczęła przyjmować lekkie uzbrojenie i taktykę Litwinów.
Nie odeszliście zbytnio od tematu? Dyskusja jest o M&B II i potencjalnych wymaganiach wobec serii, a nie o przewadze jednostek opancerzonych nad lekkozbrojnymi.
A żeby nie było offtopu wrócę do mojego wątku:
Chciałbym, żeby znacząco zwiększyli czynnik ekonomiczny: wprowadzili nowe ulepszenia do wiosek, zamków i miast, wprowadzili system podatków i wpływ tych na poziom życia, sprawili, żebyśmy my i nasz oddział "konsumowali" nie tylko żywność, ale też inne dobra (amunicja, ubrania/mundury/broń), wprowadzili system budowanych i rozbudowywalnych dróg, słowem urealnili nieco grę. Wiem, że część z tych rozwiązań jest w modach, a część to dużo pracy, ale twórcy Rome'a II jakoś potrafili zwiększyć wpływ gospodarki, więc czemu nie seria M&B?
Spoiler:
Wee. :D
Świetnie to wygląda, ale więcej NPC by się przydało.
Mi też się bardzo podoba, już widać jest trochę więcej ludzi w miastach ale jednak przydałoby się jeszcze trochę :) Dodatkowo (taka moja opinia) wszystko by lepiej wyglądało jakby po miastach można było ujrzeć gdzieniegdzie konnych rycerzy (lub innych wojowników), powoli przejeżdżających uliczkami ;)
By ożywić miasto trzeba by było dodać właśnie Rycerzy na koniach, straż przemieszczająca się po ulicach, wozy z sianem itp :D Możliwości jest wiele, nawet bachory latające po ulicach i popychające pijaków wychodzących z karczmy dodało by grze uroku :D
Super to wygląda, mam tylko nadzieje, że postacie będą mówić, ruszać ustami i gestykulować :).
Wrzucałem już screena na którym widać mimikę twarzy, więc o to możemy być spokojni ;)