Re: Stainless Steel - Real Recruitment / Real Combat
Cytat:
Zamieszczone przez Makowski
Nie zainstalował się.
W sumie to on się nie instaluje tylko rozpakowuje ;)
Czy przy instalacji SS 6.1 odhaczyłeś opcje Real Recruitment I BGR? Masz patcha 1.5 do Kingdoms?
Mod działa więc jeżeli masz problemy znaczy to, że coś źle zrobiłeś przy instalacji.
Mam patcha 1.5 do Kingdoms i próbowałem to tak trzy razy miałem to zaznaczone i odznaczone, nic nie dało
Rozpakowałeś archiwa rar w odpowiedniej kolejności, do odpowiedniego folderu? Wbrew pozorom nie tak trudno o błąd. Masz jakieś błędy przy rozpakowywaniu archiwów? Możesz też spróbować doinstalować pozostałe kampanie z kingdoms i wszystko updatować do wersji 1.5. I potem SS 6.0 i 6.1 i kompilację RR/RC
Problem rozwiązany dzięki
Mnie wywalało tylko jak coś porąbało się z księciem HRE, a tak to jest moja 2 kampania na wcześniejszej, 2 na późniejszej i nie wywaliło mnie ani razu. No raz miałem blue screen, ale to przez komp.
Co do spolszczenia to nie mam pojęcia bo nie jest mi spolszczenie potrzebne do szczęścia.
hmmm nie dobrze kiedyś miałem tak z modem RTJ tylko, że wtedy za każdym razem jak wczytywałem grę to mnie wywalało do pulpitu nie mogłem nawet tury zrobić.
W modzie RR/Rc pewne skrypty związane np. z IV krucjata, powstaniem bułgarskim, pojawieniem się krzyżaków powodują uszkodzenie zapisanych stanów gry, co w konsekwencji może prowadzić do wywalania do pulpitu. Może u ciebie przyczyna jest ta sama. Ja nie mogłem kontynuować kampanii i musiałem wczytywać wcześniejsze zapisy.
Ja kampanie mogę kontynuować tylko, ze po 3-4 turach wywala mi do pulpitu :D potem wczytuje 3-4 tury i znowu tak samo. Spróbuje zrobić tak jak Ty i starszy jakiś save odpalić.
Nie wiem czy twoje problemy są spowodowane tymi skryptami. Ja miałem problem w czasie Bułgarskiego powstania. Generalnie, gdy po wystąpieniu wyżej wzmiankowanych skryptów AI prowadzi oblężenie nie powinno się zapisywać gry tylko przeczekać, aż AI zdobędzie oblegane miasta. W którym roku kampanii jesteś?