Re: Wymagania sprzętowe i wasze konfiguracje
haha, gtx 660m 2gb i5 2.5ghz 4gb ramu, a nvidia experience pokazuje mi ze komputer nie spelnia "minimalnych" wymagan dla gry
Piekna optymalizacja!!
edit: zapomnailem dodac ze specjalnie pod ta gre postawilem nowa czysta instalke winodwsa, zeby miec pewnosc ze to nie zawalony system
Procesor: Quad 8300 (4x 2.5 GHZ)
Karta Graficzna: MSI Radeon 6850 Power Edition Overclock
Płyta Główna: Gigabyte P43-ES3G
RAM: 6 GB DDR2 667 Mhz Kingston
Karta Muzyczna: Creative Extreme Gamer
Windows 8
Komputer dziadek, ale uciągnął grę ze wszystkimi detalami na maksimum przy rozdzielczości 1920x1080 p. Jedyne co musiałem zmniejszyć to wielkość oddziału na mały. Gra chodzi płynnie, tylko podczas oblężenia Kartaginy się zacinała. Jest ładna, ale jednak Shogun II piękniej się prezentuje. Kartę muzyczną dopisałem bo ma tryb gry który zawsze 2, 3 klatki dodaje więcej bo także ma swoją pamięć.
Cytat:
Zamieszczone przez matimatcmg
haha, gtx 660m 2gb i5 2.5ghz 4gb ramu, a nvidia experience pokazuje mi ze komputer nie spelnia "minimalnych" wymagan dla gry
Piekna optymalizacja!!
edit: zapomnailem dodac ze specjalnie pod ta gre postawilem nowa czysta instalke winodwsa, zeby miec pewnosc ze to nie zawalony system
Spokojnie poczekajmy do piątku może wtedy coś pomoże ten Patch :)
DLC w muve musisz kolego napisać do nich to ci przyśla ja tak zrobiłem i zjeb.. ich że jak o klijenta dbają, po drugie mam nadzieje że ten patch przyszpiueszy grę mamam duo core E 6700 3.2 geforce 260 gtx 4 g ram (kompa kupiłem 4 lata wydałem 3 tysiaki) na Shogun na max detale grałem a tu na niskich to żenada, co oni myślą że ludzi ekupią kompy specjalnie dla jednej gry żeby im chodziła, wszystkie inne gry nowe chodzą u mnie na max detale.!!!
ogólnie powiem, że nie warto z własnego doświadczenia optymalizować w nvidia experience gier. Mi mówi, że gta Iv nie spełnia wymagań gry, a optymalizację shoguna II lub WoT pozostawiam bez komentarza. Proponuje mi zmianę jakości jednostek na niskie, a nieba i wody na ultra. Cienie zupełnie wyłącza, a budynki na ultra. No sorry, ale nie gram po to, aby oglądać wodę czy niebo :D
Cytat:
Zamieszczone przez MaciekSoad
możesz ręcznie ją aktywować w pliku preferences.script znajdujacym się w folderze appdata/the creative assembly /rome2/scripts
U mnie ręczne wpisanie z false na true nie przyniosło żadnych efektów ;) od wczoraj próbuje się dowiedzieć dlaczego tak jest i zero odzewu ;)
Niestety albo nie potrafię tego zrobić albo się nie da... :?
Zamawiam kompa pod Roma i mam dylemat: haswell np. i5 4570 z płytą MSI B85-G43 czy i5 3470 na płycie MSI Z77A-G43, i podobnie z grafą czy gtx 670 czy gtx 760. Myślę o Gigabyte GF GTX 760 Windforce. Sam już nie wiem. Jak czytam, że komuś na gtx 770 zacina to ręce opadają...
Ktoś używa tej opcji z ustawień graficznych dostępnej tylko dla Haswellów? Dają jakieś korzyści przemawiające za zakupem tej serii i5?
Mam procesor Intel Core i3 550 3,2GHz, 4GB RAM ddr3 i karte NVIDIA GeForce GTS 450 1GB. Mam szansę zagrać na średnich ustawieniach z zadowalającymi fps'ami?
Szansę to masz nawet na trafienie piorunem :D albo w wygranie LOTKA :P Ja gram na średnich ustawieniach póki co z gorszym procesorem, ale z lepszą kartą graficzną. **** nie urywa, ale jakoś da się grać.
u mnie giera w benchmarku na maxie detali oprócz tego trybu roslinnosci i glebi dostaje 14,5 fpsa ale już podczas grania śmiga bez problemowo, podczas walki i na mapie w powiększeniach i oddaleniach, tzn. jestem jeszcze w prologu po wojnie w wąwozie i odbiciu tego miasta ale pewnie sama kampania po prologu tez tak będzie chodzic
Próbowałem wyłaczać cienie, czy nawet włączać te tryby wymienione powyżej ale daje to absolutnie zadnego efektu, ogólnie oprócz możliwości zmiany rozdzielczości jest problem z ustawieniami graficznymi na to wychodzi.